Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методичні вказівки частина 1.docx
Скачиваний:
9
Добавлен:
27.11.2019
Размер:
5.13 Mб
Скачать

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

Полтавський національний технічний університет

імені Юрія Кондратюка

Кафедра іноземних мов

Методичні вказівки

до практичних занять

із дисципліни «англійська мова»

для студентів 1-го курсу всіх спеціальностей

денної форми навчання

Student life.

Higher education and ways to science.

Частина 1.

Полтава 2012

Методичні вказівки до практичних занять з дисципліни «Англійська мова» для студентів 1-го курсу усіх спеціальностей денної форми навчання. Частина 1. Student life. Higher education and ways to science. – Полтава: ПолтНТУ, 2012. – 39 с.

Укладачі:

А. К. Павельєва, викладач

С. І. Мангура, викладач

Відповідальний за випуск: завідувач кафедри іноземних мов В. В. Стрілець, кандидат педагогічних наук, доцент.

Рецензент: Ю.І. Кузнєцова, кандидат філологічних наук, доцент кафедри іноземних мов.

Затверджено науково-методичною радою університету

від «__» ________ 20__ р., протокол №___

Коректор

Верстка А.К. Павельєва

С.І. Мангура

Шифр: наприклад, код 39.12.17.01 (39 – номер кафедри (додаток Е); 12 – номер дисципліни “Кондиціонування повітря”; 05 – номер різновидів видань (додаток Ж), у даному випадку методичні вказівки до лабораторних робіт; 01 – порядковий номер цього виду видань із даної дисципліни).

Передмова

Методичні вказівки призначені для студентів першого курсу всіх факультетів та спеціальностей денної форми навчання та для студентів груп з поглибленим вивченням англійської мови. Вони можуть бути використані як під час самостійної роботи, так і в аудиторії під керівництвом викладача. Дані методичні вказівки складаються із двох частин: «Student life», і «Higher Education and Ways to Science». Тематичний матеріал кожної частини закріплюється системою завдань, які поділяються на вправи для роботи з лексичними одиницями, словосполученнями, реченнями та текстом. Подано теоретичні матеріали, довідкову інформацію, навчальні тексти і вправи.

Основним завданням є засвоєння відповідної лексики та навчання іншомовного спілкування з теми «University: student life». Методичні вказівки забезпечені англо-українським словником до кожного підрозділу, що робить їх зручними у користуванні. За структурою методичні вказівки являють собою завдання для студентів та рекомендації щодо їх виконання для викладачів. У методичні вказівки уходять: текст для читання; предтекстові і післятекстові вправи навчального характеру, які мають забезпечити практичне засвоєння матеріалу.

Методичні вказівки були апробовані у кількох групах першого курсу Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка. Орієнтовні норми часу: 5–6 аудиторних годин на кожний розділ, залежно від рівня підготовки студентів.

Матеріали, що використані у методичних вказівках, мають сприяти розвитку умінь та набутих навичок читання, аудіювання, письма, діалогічного та монологічного мовлення.

Contents

University Life 5

Ways of Studying 15

English Universities 23

The Academy 25

Oxford University 29

Vocabulary 34

Supplementary Exercises 37

References 39