Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
vse_68 (2).docx
Скачиваний:
7
Добавлен:
27.11.2019
Размер:
167.54 Кб
Скачать

8. Техніка безпеки при митному огляді на судах морського та річкового…

Перед початком митного огляду працівник повинен:

  • визначити місця проведення робіт, маршрути руху, засоби пересування (коли транспортні засоби стоять на рейді та в інших випадках);

  • перевірити справність і функціональну придатність технічних засобів контролю та зв'язку та при необхідності використання засобів індивідуального захисту,

Перед використанням стрем'янок, помостів, драбин, трапів, шпторм-трапів та інших допоміжних засобів необхідно переконатись в їх справності та відповідності вимогам безпеки, відсутності снігу, льоду, мастил в місцях їх установки. Перед проведенням митного огляду на борту транспортного засобу отримати від уповноваженого представника команди відомості про всі небезпечні місця (зони), в яких буде проводитись митний огляд, також про засоби захисту від ушкодження здоров'я, які потрібно використовувати при проведенні робіт.

При знаходженні в зоні, де рухаються транспортні засоби (на території порту, в місцях проведення митного огляду вантажів, в складських приміщеннях ) необхідно бути уважним, стежити за пересуванням транспорту, ходити тільки у визначених для пішо­ходів місцях, виконувати вимоги Правил дорожнього руху. Не заходи­ти на території, обмежені огорожами, заборонними знаками або попе­реджувальними написами чи щитами.

Не знаходитись у небезпечній зоні при роботі вантажно-розвантажувального обладнання, не підходити на відстань ближче 2 м до механізмів, що працюють (швартових, шлюпочних, якірних механізмів, транспортерів. штабелерів та ін) та натянутих тросів, не торкатись відкритих рухомих частин обладнання, не ставати в петлі тросів та канатів.При знаходженні на території (на судні), де проводяться навантажувально-розвантажувальн; операції кранами, працівники повинні використовувати захисні каски і заходити в небезпечну зону, яка має бути означена. Посадку здійснювати з обладнаних причалів з використанням трапів. Необхідно виконувати команди особи, що керує посадкою в плав-засоби та висадкою з них.

Посадку та висадку працівників митних органів на відкритих рейдах здійснювати з підвітреної сторони судна при хвилюванні моря не більше двох балів по шкалі Бофорта (хвилі без "барашків" та висота хвиль не більш як' 0,75м).

При цьому судно повинно стояти на якорі. Для висадки працівниківна судно та у зворотньому напрямку використовується парадний трап. Застосування кранців є обов'язковим. У виняткових випадках, коли установлення парадного трапу неможливе дозволяється використовувати шторм-трап або вантажну сітку. Під час посадки та висадки за допомогою шторм-трапів необхідно підніматися або опускатися по трапу без будь-яких предметів в руках і тільки поодному.В темний період доби шторм-трап повинен бути освітлений згідно чинних норм (не менше 20 люкс).

Митний огляд приміщень із шкідливими або небезпечними умовами праці проводиться не менше як двома працівниками. Митний огляд всіх; приміщень здійснюється в присутності члена команди судна.Відкриття трюмів, люків, приміщень, шкафів, огорож обладнання, механізмів для здійснення митного огляду, здійснюється фахівцями судна.

Митний огляд небезпечних вантажів здійснювати при наявності відомостей про вантажі, де вказано:

  • основні фізико хімічні властивого вантажу;

  • клас небезпеки (ярлик небезпеки);

  • заходи по наданню першої допомоги потерпілим від контакту з вантажем;

  • дії персоналу на випадок пожежі чи аварійної ситуації.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]