Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Персистентное желтое тело.doc
Скачиваний:
94
Добавлен:
30.05.2014
Размер:
248.32 Кб
Скачать

Розділ 3. Status praesens communis

1. Загальні дослідження

Дата: 03.03.07

Температура 38,7° С

Пульс 69 уд/хв

Дихання 21 дих рухів/хв

Скорочення рубця за 5хв 8скорочень

1. Габітус. Тілобудова міцна. Вгодованість середня – м’язи розвинені помірно, форма тулуба угловата, остисті відростки спинних і сідничих хребців, сідничі горби та маклоки виступають не різко, відкладання підшкірного жиру прощупується у основи хвоста на сідничних буграх і в колінній складці. Конституція – щільна. Темперамент – живий. Положення тіла – фізіологічне, стояче.

  1. Шкіра - температура не відрізняється від температури тіла, помірно волога, еластична, запах специфічний, колір темно-грифельний, без пошкоджень і припухань.

  2. Шкіряний покрив - тьмяний, Волосся – сухе і тускле, нещільно прилягає до шкіри, колір – чорний і білий, вологість – помірна.

  1. Видимі слизові оболонки:

а) кон’юктиви – блідо-рожева, блискуча, помірно волога, помірно напружена;

б) носа – блідо – рожева, блискуча, помірно волога, помірно напружена;

в) рота - блідо – рожева з жовтушник відтінком під вуздечкою язика, блискуча, помірно волога, помірно напружена;

г) піхви - блідо – рожева, блискуча, помірно волога, помірно напружена, без пошкоджень,гладенька блискуча.

5.Лімфатичні вузли:

а) під щелепові - діаметром 4 см, овальної форми, гладенькі, щільні, не болючі, рухливі, температура над ними не відрізняється від температури поряд розміченої ділянки.

б) передлопаткові - довжиною 11 см, діаметром 2 см, продовгуваті, гладенькі, щільні, не болючі, рухливі, температура над ними не відрізняється від температури поряд розміченої ділянки.

в) колінної складки - довжиною 11см, діаметром 1,5 см, витягнутої форми, гладенькі, щільні, не болючі, рухливі, температура над ними не відрізняється від температури поряд розміченої ділянки.

г) пахвинні - щільні, форма бобовидна, неболючі, рухомі, поверхня гладенька, температура над ними не відрізняється від температури поряд розміченої ділянки.

д) підвим’яні - діаметром 1см, продовгуваті, гладенькі, щільні, не болючі, рухливі, температура над ними не відрізняється від температури поряд розміченої ділянки.

2. Дослідження окремих систем.

1. Серцево - судинна система

1. Серцевий поштовх (ритм, сила, місце, характер) ритмічний, сильний, виявлений зліва в 4 міжребер’ї на 2-3 см вище ліктьового бугра, він дифузний.

2. Тони серця (ясність, сила, ритм) - ясні та виражені, дзвінкі, ритмічні. Перший тон сильніший, довгий і на кінці протяжніший за другий. Другий короткий, вищий, чіткий і на кінці обривистий.

3. Шуми в ділянці серця -_при аускультації не виявлено.

4. Артеріальний пульс (ритм, наповнення, характер хвилі, локаліцація) – досліджували на лицьовій артерії, він ритмічний, рівномірний, доброго наповнення, середньої величини, середнього напруження,

становить 69 уд/хв.

2. Органи системи дихання

1. Носові отвори, носове дзеркало. Слизова оболонка носа блідо-рожева, пігментована, без пошкоджень, помірно волога, на її поверхні є пласкі підвищення та точкоподібні заглиблення, носові ходи не звужені. Носове дзеркало ціле, без пошкоджень.

2. Виділення з носа - відсутні.

3. Видихуване повітря - потік з обох ніздрів, помірно теплий, нормальної сили, запах нормальний, без сторонніх шумів.

4. Дихальні рухи і шуми (частота, ритм, сила, характер, локалізація) ритмічні, сильні, становлять 21 дихальних рухів за хвилину.