Добавил:
dipplus.com.ua Написание контрольных, курсовых, дипломных работ, выполнение задач, тестов, бизнес-планов Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Вибіркові методичні матеріали до лекції №1 Суть, етапи та напрями розвитку європейської інтеграції.ppt
Скачиваний:
6
Добавлен:
08.02.2020
Размер:
3.06 Mб
Скачать

І. Етапи розумного зростання, інтелектуального розвитку ЄС

1.План розвитку цифрових технологій в ЄС:

створення єдиного ринку інформаційних ресурсів з чіткими правовими рамками. Доступність швидкого Інтернету для населення.

2.Інноваційний союз: сприяння розвитку досліджень та інновацій, виробництва інноваційних продуктів і послуг, особливо, в сфері зміни клімату, ефективного використання енергії, охорони здоров'я.

3.Рух молоді: підвищення продуктивності систем освіти, неформальних і неофіційних форм навчання, мобільності студентів і дослідників, а також входження молодих людей на ринок праці

ІІ.Стійке зростання

1.Ефективне використання ресурсів Європи: стале управління природними ресурсами, скорочення небезпечних викидів, зниження ресурсоємності, при збереженні конкуренто-спроможності європейської економіки та її енергетичної безпеки;

Промислова політика в епоху глобалізації: підвищення конкурентоспроможності європейського бізнесу, охоплення кожної частини зростаючої міжнародної мережі - від доступу до сировини до після продажного обслуговування.

ІІІ.Інклюзивне, всеосяжне зростання

1.План розвитку нових здібностей і збільшення кількості робочих місць: допомога людям здобувати нові навички, адаптуватися до змін на ринку праці і збудувати успішну кар'єру; модернізація ринків праці для підвищення рівня зайнятості, скорочення безробіття, підвищення продуктивності праці та забезпечення стійкості соціальної моделі

2.Європейська політика проти бідності:

забезпечення економічної, соціальної та територіальної згуртованості, а також соціальної інтеграції людей, що зазнають бідність та маргіналізацію.

Результати, яких Європа бажає досягти до 2020

-Зайнятість: 75% населення у віці від 20 років до 64 років повинні бути працевлаштовані.

-Дослідження: 3% ВВП ЄС має бути інвестовано в дослідження і розробки.

-Енергія: зменшення викидів парникового газу на 20% (30%) по відношенню до 1990 рр.; підвищення використання відновлювальних енергоносіїв на 20%; підвищення енергоефективності на 20 %.

-Освіта: частка учнів, що покинули школи, не має

перевищувати 10%. Не менше 40% молоді повинні мати вищу освіту.

- Бідність: скорочення числа людей, що знаходяться в небезпеці опинитися за межею бідності, на 20 млн.

Хто задіяний в здійсненні стратегії «Європа 2020»?

- Рада Європи

- Європейська комісія - Європейський парламент

Цей підхід, заснований на кооперації органів влади ЄС також повинен розповсюджуватися на комітети, національні парламенти, національні, регіональні і місцеві власті, соціальні сили, і на всі зацікавлені сторони і цивільне суспільство в цілому