Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лекция_10_КИС.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
01.02.2015
Размер:
343.55 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ УКРАЇНИ

НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

«ХАРКІВСЬКИЙ ПОЛІТЕХНІЧНИЙ ІНСТИТУТ»

Кафедра «Економічної кібернетики та маркетингового менеджменту»

Л е к ц і ї

З КУРСУ

«КОРПОРАТИВНІ ІНФОРМАЦІЙНІ СИСТЕМИ»

для студентів економічних спеціальностей

Л е к ц и я № 10

Тема «ВИКОРИСТАННЯ СУЧАСНИХ ПРОГРАМНИХ КОМПЛЕКСІВ В УПРАВЛІННІ КОРПОРАТИВНИМИ БІЗНЕС-ПРОЦЕСАМИ»

Харків 2013

Лекція № 10 «Використання сучасних програмних комплексів в управлінні корпоративними бізнес-процесами» для студентів економічних спеціальностей.

Харків НТУ «ХПІ», 2013 –36 с.

Кафедра економічної кібернетики та маркетингового менеджменту

10. Використання сучасних програмних комплексів в управлінні корпоративними бізнес-процесами

Сьогодні бурного розвитку набуває цілий клас систем для ав­томатизації процесу управлінського планування та контро­лю, які дозволяють виконати структуризацію та автомати­зацію головних процесів керування у масштабі усього підприємства. Такі системи підтримують інтелектуальні компоненти, що дозволя­ють особам, які приймають рішення, виконувати аналіз даних у різних розтинах, в режимі on-line, та приймати рішення з оперативного та стратегічного управління як окремих підрозділів, так і підприємства в цілому. Ці системи дозволяють значно підвисити обґрунтованість та точність фінансових планів, прогнозів, бюджетів.

Вони, як правило, підтримують концепцію модульного прин­ципу побудови інформаційної системи. Із широкого набору модулів, пропонованих такими системами, клієнт може вибрати компонен­ти, що відповідають його вимогам, адаптувати їх функціональні можливості до власних потреб і постійно узгоджувати з господарсь­кими процесами свого підприємства. Структура цих програмних продуктів дозволяє користувачеві поступово розширювати функ­ціональний набір компонентів. Однак максимальну користь може принести тільки застосування всіх модулів, що забезпечують пря­мий обмін даними між усіма сферами і ділянками підприємства, тому що будь-яка господарська трансакція (сукупність логічно по­в'язаних операцій, наприклад, реалізація готової продукції) у системі не обмежується однією бізнес-функцією, і зміна інформації в який-небудь одній структурній одиниці викликає відповідні транс­формації в інших.

Аналіз ситуації на даному ринку програмного забезпечення доз­воляє зробити висновок, що інтерес до великих інформаційно-ана­літичних і управлінських систем постійно зростає. Розвиток ринку таких систем відбувається по трьох основних напрямках: з'являєть­ся конкурентоспроможне програмне забезпечення, росте культура розробки й експлуатації комп'ютерних систем, підвищується ре­зультативність їх впровадження.

Кількість та якісні властивості кожної з систем не дозволяють надати перевагу будь-якій з них. Тому далі наведено стислий огляд сучасних програмних комплексів, призначених для управління кор­поративними бізнес-процесами без їх порівняння.

10.1. Програмні продукти стратегічного корпоративного планування фірми «про-інвест-консалтинг»

Програмні продукти стратегічного корпоративного плануван­ня забезпечують формування майбутнього підприємства, вибір конкретних засобів для досягнення намічених показ­ників і є знаряддям сценарного планування при детальному про­робленні і плануванні різноманітних сценаріїв розвитку.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]