Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лекция_10_КИС.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
01.02.2015
Размер:
343.55 Кб
Скачать

10.7. Програмні продукти стратегічного корпоративного планування primavera project planner для підприємства корпорації «primavera systems inc. »

Primavera Project Planner for the Enterprise (Р3е) - це комп­лексний програмний продукт для багатопроектного плану­вання і контролю, що забезпечує керування всіма проектами |на підприємстві [52].

Він забезпечує менеджерів, які керують програмами і проекта­ми, проектувальників і планувальників повною картиною всіх про­ектів — від укрупненого аналізу по статтях витрат і структурі декомпозиції робіт до контролю, що випереджає за крайніми термінами завершення проекту, результатами і ризиками.

Р3е дає можливість керівникам проектів ефективно планувати, складати бюджет, відслідковувати і контролювати всі проекти. Р3е побудована на реляційних базах даних Oracle і Місrosoft SQL Server для забезпечення масштабованості керування проек­тами на підприємстві.

Р3е оперативно інформує всіх учасників команди проекту і виконавців про поточний стан проекту. Через динамічний Web-сайт проекту й інформативні звіти і графіки проектна інформація завжди доступна корпоративним користувачам.

Додаткові програмні продукти дозволяють:

Primavera Progress Reporter - виконувати обмін інформацією і контроль робочого часу;

Primavera Portfolio Analyst - виконувати аналіз портфеля про­ектів керівниками й аналітиками.

Контроль проектів корпорації виконується з забезпеченням:

• пріоритетів і керуванням усіма проектами підприємства - великими і малими;

• ефективного обміну інформацією усередині організації;

• аналізу альтернативних варіантів для оптимального вико­ристання ресурсів і своєчасного завершення проектів;

• планування непередбачених ситуацій за допомогою своєчасного визначення й ослаблення ризиків;

• успішного виконання графіка й освоєння бюджету для про­ектів і програм;

• статусу проекту і його виконання;

• аналізу проекту з точки зору: керівника проекту, функціо­нального менеджера, менеджера по фінансах і т. д.

За допомогою P3e можна виконувати попереднє планування. Планування «вниз» дозволяє визначити підходящу структуру декомпозиції робіт, ієрархію ресурсів і структуру статей витрат для детального планування і наступного бюджетування. Ієрархічні структури - ідеальна конструкція для визначення змісту проекту і робіт, що повинні бути досягнуті, а також для оцінки виконання проекту в цілому.

P3e точно визначає проблемні місця проекту - зміну ціни і гра­фіка виконання робіт, ризики або невраховані факти, що дозволяє швидше вирішити всі проблеми або уникнути їх у цілому.

P3e інтегрує керування ризиками й оцінку впливу цих ризиків (обмеження в ресурсах, недолік відповідних навичок або неясність проектних цілей). Ризики можуть бути категоризовані і задоку­ментовані як частина повного проектного плану.

P3e допомагає пла­нувати несподівані ситуації, проводячи аналіз альтернативних ва­ріантів «що, якщо» для визначення графіка і вартості проектних ризиків. Таким чином, користувач може вибирати наступні кроки у випадку настання ризику - недостачі ресурсів, змін в договорах або пріоритетних змін, щоб пом'якшити їх вплив на проект.

P3e має простий, гнучкий інтерфейс. За допомогою модуля «Май­стри» пакета можна додати необхідні роботи і ресурси, створити різні повідомлення, використовуючи набудовані діаграми Ганта, РЕRТ-представлення і ресурсні діаграми для відстеження проект­ної інформації в процесі створення розкладу проекту, і потім, у процесі керування ним.

Забезпечується простота планування і складання графіків. P3e дозволяє визначити, як довго в дійсності будуть продовжуватися роботи, виходячи з доступної кількості ресурсів.

Опції розрахунку розкладу і вирівнювання ресурсів врахову­ють межі споживання ресурсів, пріоритети робіт та інші фактори для створення оптимальних проектних планів.

У випадку перевищення споживання ресурсів P3e вирівнює їх з огляду на пріоритети проектів по використанню ресурсів.

RBS - це структура ресурсів підприємства, що визначає всі ре­сурси, доступні для роботи з проектом, класифікуючи їх як робочу силу, машини, механізми або матеріали. Оскільки користувач при­значає ресурси цілком або частково для виконання задач, Р3е до­зволяє встановити залежності між різними роботами проекту або _ проектів для оптимального використання ресурсів. Р3е відслідковує витрати по роботах і фіксовані витрати, такі як, наприклад, відрядні, матеріальні і накладні витрати. Р3е порівнює кількість І фактичних витрат із плановими, виявляючи розбіжності, що мож­на переглядати в таблицях, графіках або звітах.

Діаграма Ганта і ресурсний профіль допомагають користувачеві акцентувати увагу на ресурсах, призначених на роботи.

Р3е відіграє важливу роль в обміні інформацією з проектів, допомагаючи інформувати всіх учасників роботи щодо просування проекту, проблем і змін. Р3е дозволяє вибрати кращі засоби зв'язку для обміну інформацією - е-mail, Web або надруковані повідомлення.

У Р3е існує понад 100 стандартних звітів, «Майстер швидкого створення звітів» і убудований генератор користувальницьких звітів. Звіти можуть бути побудовані як по всіх, так і по окремих проектах підприємства, або побудовані по визначеному фільтру для виділення необхідних даних.

Крім стандартних звітів можна легко переглянути інформацію у вигляді діаграми Ганта, РЕRТ-представлення тощо; за допомогою колірної розмітки по кодах, форматируючи і групуючи дані, виділити важливі деталі, специфічні роботи, ключові ресурси і т. п. Р3е також зберігає звіти в Web-форматах типу НТМL, JPEG і РNG-файлів.

Primavision -Web-додаток, розроблений спеціально для ви­щої ланки керівників проектів. Він дає можливість керівникам відслідковувати поточний стан проектів усіх рівнів, будувати гра­фіки і створювати звіти. Крім цього, Primavision дозволяє ініціюва­ти початок нових проектів і спілкуватися з менеджерами проектів різних рівнів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]