Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Programa_DEK_AP.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
04.08.2020
Размер:
522.24 Кб
Скачать

Практичне завдання №5

Ляшенко отримавши вишу юридичну освіту, вирішив піти на службу до органів внутрішніх справ у слідчий підрозділ. Зібравши необхідний пакет документів він подав його до райвідділу внутрішніх справ, у якому планував працювати. Начальник відділення з кадрового забезпечення вивчивши подані документи, на зустрічі з Ляшенком повідомив, що згідно з Наказом МВС України він через наявність судимості у його рідного брата не може бути прийнятий на службу до органів внутрішніх справ. Ляшенко не прийняв відмову та звернувся з відповідним позовом до суду.

Як Ви вважаєте, чи були підстави у Ляшенка для звернення з позовом до суду виходячи з вище викладених фактів та обставин?

Практичне завдання №6

Начальник Білопільського районного відділу УМВС України в Сумській області Кучеров оголосив слідчому слідчого відділення райвідділу Булакову догану. Підставою цьому стало постійне використання останнім російської мови при оформленні процесуальних актів з кримінальних справ, які знаходяться у його провадженні. Начальник райвідділу також наказав підлеглому, щоб він у подальшому при виконанні своїх службових обов'язків, передусім при винесенні процесуальних актів, застосовував виключно українську мову.

Чи обґрунтованими є догана та наказ начальника райвідділу, оголошені слідчому у даному випадку?

Практичне завдання №7

Міністром внутрішніх справ України Опанасенком було ініційовано на засіданні Кабінету Міністрів України прийняття постанови, котра б забороняла членам сім'ї начальницького складу міліції займатися будь-якими видами підприємницької діяльності. Свою ініціативу Опанасенко обгрунтував поширенням ганебної практики серед начальницького складу міліції щодо оформлення права власності створених ними комерційних установ на членів своєї сім'ї з метою уникнення посадової несумісності з іншими видами діяльності. За результатами розгляду даної ініціативи, вона була ухвалена Урядом.

Дайте конституційно-правову оцінку вище вказаній Постанові Кабінету Міністрів України.

Варіація. Ректором університету внутрішніх справ з огляду на збільшення випадків дорожньо-транспортних пригод за участю курсантів було видано Наказ, яким заборонялося останнім у період учбового процесу керувати автотранспортом.

Практичне завдання №8

Визначте з нижче наведених посадових осіб, які користуються правом недоторканості на час виконання своїх повноважень. Завдання виконується письмово:

а) Прем'єр-міністр України;

б) Уповноважений Верховної Ради України з прав людини;

в) Генеральний прокурор України;

г) Міністр внутрішніх справ України;

ґ) Президент України;

д) Голова Служби безпеки України;

е) Народний депутат України;

є) Суддя Конституційного Суду України;

ж) Член Центральної виборчої комісії;

з) Голова Антимонопольного комітету України;

и) Суддя Апеляційного суду Сумської області;

і) Голова Верховної Ради Автономної Республіки Крим;

ї) Член Вищої ради юстиції.

Варіація. Встановіть з посадових осіб, які користуються правом недоторканості на час виконання своїх повноважень, чи однаковий об'єм їх недоторканості.

Соседние файлы в предмете Административное право