Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
kartka.doc
Скачиваний:
188
Добавлен:
11.02.2015
Размер:
13.57 Mб
Скачать
  1. Робота з «Генератором звітів»

За допомогою системи «Картка», можливо складати і роздруковувати різноманітні документи та форми звітності (біографічні довідки, форма 6-ПВ, 9-ДС та ін..). Складання документів виконується в середовищі MS Excel.

Роздрукування цих документів, на відміну від звичайного Microsoft Word, яким Ви звикли користуватись, має деякі особливості.

Справа в тому, що система, після натиснення планки , відправляє документ до «Генератора звітів», через який користувач може його відкоригувати і роздрукувати.

Для налаштування роботи «Генератора звітів» потрібно виконати наступні дії:

  1. Знайти ярлик запуску «Генератора звітів». Його місцезнаходження описане в розділі І «Порядок інсталяції»

  1. Налаштувати роботу «Генератора звітів»

Запускаємо генератор звітів та отримуємо вікно:

Малюнок 26 – Генератор звітів

В елементі:

Малюнок 27 – для Windows 98 або 2000

Малюнок 28 - (Windows’XP та MS Excel’2002)

головного меню "Сервис" виберіть елемент "Макрос", а далі "Безопасность".

В частині "Уровень безопасности" виставіть режим "Низкая". Потім натисніть на планку "ОК".

Такий режим роботи системи Excel дозволить позбутись зайвих перепитувань з боку Excel до користувача на зразок "включати макроси, не включати –відповідайте...".

Закрийте «Генератор звітів» та на запитання: «Сохранить изменения» відповідайте: «Да».

«Генератор звітів» готовий до роботи.

Якщо Вам потрібно буде роздрукувати біографічну довідку чи форми звітності, то в системі натискаємо планку , відкриваємо «Генератор звітів» і навпроти відповідного документу натискаємо на кнопку. На екран виводиться документ, який можна відкоригувати і роздрукувати відомими Вам способами.

З бази даних можна передати до генератора звітів не тільки дані для складання якогось стандартного документа, а і нестандартну інформацію, наприклад, таблицю-відповідь, що отримана після роботи пошукової підсистеми. Кожного разу Система повідомляє, до якої "поштової скриньки" такі відомості передаються. Наприклад, це буде скринька 317. Тоді в Генераторі звітів у жовтій клітині під заголовком "Відкрити поштову скриньку №:" вводять число 317. Натискають планку <Enter> на клавіатурі. Потім натисніть на планку (Відкрити).

24

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]