Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Разное / Документ без назви.docx
Скачиваний:
0
Добавлен:
28.08.2023
Размер:
31.71 Кб
Скачать

Індивідуальне завдання 1. Дослідження роботи апарату управління публічною організацією.

Голова селищної ради є головною фігурою в структурі організації, тому від його продуктивності залежить продуктивність всієї громади. Керівнику відведена велика роль в роботі, він має багать повноважень та обов’язків, також він є головним лікарем Заболоттівської районної лікарні. Тому його робочий графік має напружений темп і великий об’єм роботи, він має багато завдань і середовище, яке постійно змінюється. Робочий тиждень голови триває 80 годин в тиждень і використовується наступним чином:

Зранку у керівника відбуваються заплановані засідання, зустрічі – 50%; незаплановані зустрічі – 10%; також у першій половині дня він займається робочими поїздками та оглядами, це займає 3% його робочого тижня, після цього його час витрачається на розмови по телефону – 6% і день закінчується роботою з паперами – 22% його часу.

День керівника розписаний погодинно, і щодня по різному, також він використовує «Матрицю Ейзенхауера» для планування справ на день (Рис.2)

Рис.2 Матриця Ейзенхауера

Важливі термінові

Важливі нетермінові

  • Засідання комісії.

  • Перевірка проектів з дед-лайнами.

  • Незаплановані справи

  • Зустріч із жителями ОТГ з важливих питань

  • Аналіз виконання проектів.

  • Саморозвиток (на даний момент вивчення англійської)

  • Опрацювання матеріалів для засідання.

  • Опрацювання звітів, заяв, пропозицій.

Не важливі термінові

Не важливі нетермінові

  • Вирішення питань, які не потребують для вирішення більше 1 години. (проведення зустрічей, відвідування нарад, зборів)

  • Суспільна діяльність

  • Розгляд невідкладних справ, заяв, звітів.

  • Випадкові дзвінки.

  • Перевірка пошти.

  • Відпочинок.

Проте, оскільки сам керівник не завжди може об’єктивно оцінити ситуацію з боку, він припускається деяких помилок у плануванні та використанні робочого часу.

Те що, керівник робить особисті телефонні дзвінки під час роботи, відлучається з особистих справ в робочий час, спізнюється на роботу, свідчить про порушення власних правил. Він не може вимагати від працівників не робити так само. Будучи лідером він повинен бути прикладом для наслідування. Це означає, що, якщо вони повинні залишитися пізно, керівник також повинен затриматися, щоб допомогти їм. Те ж саме стосується настрою, якщо керівник не в гуморі то увесь колектив перебуває в такій атмосфері.

Отож, керівник має помилки в розподіленні свого часу та у його використанні, це гальмує певним чином роботу та не максимізує його ефективність, проте вони не є критичними і підлягають вирішенню.

Дослідження роботи секретаря голови сільської ради

Відповідно до регламенту селищної ради секретар ради обирається за пропозицією селищного голови радою з числа її депутатів на строк повноважень ради та працює в раді на постійній основі. Повноваження секретаря ради можуть бути достроково припинені за рішенням ради.

2. Секретар ради:

1) у випадках, передбачених чинним законодавством та регламентом:

- скликає сесії ради;

- веде засідання ради;

- підписує протоколи сесії та її рішення;

2) організовує підготовку сесій ради, питань, що вносяться на розгляд ради;

3) повідомляє депутатам і доводить до відома населення інформацію про час і місце проведення сесії ради, питання, які передбачається внести на розгляд ради;

4) забезпечує своєчасне доведення рішень ради до виконавців і населення, організовує контроль за їх виконанням;

5) за дорученням селищного голови координує та контролює діяльність постійних та інших комісій ради, дає їм доручення, сприяє організації виконання їх рекомендацій;

6) сприяє депутатам ради у здійсненні їх повноважень;

7) забезпечує зберігання у раді офіційних документів, пов'язаних з місцевим самоврядуванням територіальної громади, забезпечує доступ до них осіб, яким це право надано у встановленому порядку;

8) вирішує за дорученням селищного голови або ради інші питання, пов'язані з діяльністю ради та її органів;

9) здійснює інші повноваження, що випливають із Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та цього регламенту.

3. Секретар ради за пропозиціями відповідних комісій ради організовує планування роботи з підготовки проектів рішень ради і, враховуючи висновки профільних комісій про готовність проектів рішень та інших актів до розгляду, вносить відповідні пропозиції на розгляд селищного голови згідно з положеннями цього регламенту.

4. Секретар ради забезпечує контроль за комплектуванням бібліотеки ради літературою та іншими інформаційними матеріалами як національних, так і зарубіжних видань.[]

Режим роботи секретаря адаптовується до розпорядку дня голови селищної ради, оскільки він має повноваження від імені керівника підписувати документи та виконувати якісь функції, він може займатися вирішеннями цих питань, поки керівника немає на місці.

Соседние файлы в папке Разное