Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
переклад англійської.docx
Скачиваний:
20
Добавлен:
12.02.2015
Размер:
57.1 Кб
Скачать

М.І. Пирогова був , що народилися в Москва 25 листопада 1810 році в сім'ї службовця. У віці 14 років Пирогов був зарахований в якості студента в медичному факультеті Московського університету. Три роки по тому він успішно закінчив Московський університет і був відправлений у спеціальну професуру інституту як одного з кращих випускників. Пирогов блискуче закінчив курс і у віці 23 років він успішно захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня доктора медичних наук .

У 1836 Пирогов був обраний професором теоретичної та практичної хірургії в Університеті Дерптського . З самого кроків у науці Pirogon віддався йому . Він також працював зі студентами і ogranized домашнього медичного обслуговування студентів. Під його керівництвом 14 дисертацій доктора з найбільш актуальних проблем хірургії були написані і захищені там .

вага

У 1841 Пирогов був обраний професором кафедри госпітальної хірургії , патологічних і хірургічної анатомії в Санкт -Петербурзької академії медицини та хірургії. Санкт -Петербург Період діяльності хірурга був найбільш плідним у його житті. Він написав ряд робіт з хірургії та анатомії. "Анатомія артеріальних стовбурів і фасцій " , " Топографічна анатомія" є одними з них. У цей самий час Пирогов також працює над проблемою використання ефірних парів як седативного препарату для анестезії під час роботи і перевірив його дію на собі . Пирогов відкрив нові можливості в хірургії. До Пирогова ніхто в світі не змогла розділити ахіллового сухожилля. Пирогов виконується більше 30 операцій . Перед Пирогов ніхто в світі не проводиться пластичні операції . Пластичні операції Пирогова зробив революцію в теорії ампутації і в'язання кісткової тканини.

Пирогов взяв участь у чотирьох війнах. Він був поле хірург протягом чотирьох воєн. Пошук способів заощадити поранених кінцівок Пирогов виявлені жорстку гіпсову пов'язку. Він сформулював деякі з найбільш важливих принципів лікування вогнепальних поранень , переломи , шок і ранової інфекції , і розробили найбільш винахідливі способи виконання операцій .

У 1856 році Пирогов залишив медична академія хірургії. Він став керівник навчальних закладів в Одеській області , а потім займав ту ж позицію в Києві. З його ініціативи університет був заснований в Одесі.

Пирогов провів останні роки свого життя в мальовничому місці Вишня . Він побудував будинок , профілакторій і невеликий госпіталь. Після повернення до Вишні він повністю присвятив себе роботі лікаря . Хворі люди застосовуватися до цього чудового лікаря за медичною допомогою і порадою. У тільки один з половиною років Пирогов виконується 200 складних операцій.

На 23 листопада 1881 Пирогов помер від раку. Численні делегації з усіх куточків країни приїхали в Вишня віддати останню данину видатного вченого і чудової людини . Наша країна дала світові багато великих учених і один з них є Пирогов. Народний тепла пам'ять Пирогова є найкращим пам'ятником йому .

Старіння .

Старіння це не хвороба , але проходять років дійсно роблять тіло більш вразливим до хвороб. Наші гени диктують , що клітини організму перестають ділитися після того як вони розділені між двадцятьма і тридцятьма разів. Нові клітини повинні бути зроблені , щоб замінити ті , які вмирають , і цей процес сповільнюється з віком. Крім того , клітини можуть бути передчасної смерті і пошкоджень. Коли більше немає достатньо нові клітини , щоб замінити ті , які померли або страждають від пошкодження , результат не старіє.

Вільне радикальна теорія старіння була предметом великого дослідження в обурюватися років, і стала завойовувати все більше визнання . Вільні радикали являють собою атоми або групи атомів , які є надзвичайно нестабільними і високою реакційною здатністю. Якщо вони присутні в надлишкових кількостях , вони починають атакувати тіло на клітинному рівні. Вільні радикали атакують захисні мембрани клітини » і генетичний матеріал ( нуклеїнові кислоти ДНК і РНК) , в результаті чого пошкодження клітин і несправності . Для того , щоб ще гірше , імунна система може атакувати пошкоджені клітини , як якщо б вони були іноземні загарбники .

Тому що вони настільки хімічно активних , безкоштовно EXIST радикальну течію тільки millidn секунди кожен. Це зробило його важким для дослідникам вивчати їх безпосередньо . Але є мільйони з них, і навіть з їх короткої тривалості життя вони роблять значний збиток наших клітин. Денхема Харман , доктор медичних наук , к.т.н. , з Університету штату Небраска , вважається засновником вільних радикалів теорії старіння. Він припустив , що багато хто з дегенеративних захворювань , які ми пов'язуємо зі старінням , в тому числі раку й затвердіння артерій , не є неминучими результати плином часу , а скоріше є результатом розпаду нуклеїнових кислот , білків і клітинних структур , викликаних наявність вільних радикалів. Він стверджував , що це явище ми називаємо старінням , насправді не більш , ніж усе зростаючою накопичення змін , викликаних або сприяли , по наявності на основі кисню вільних радикалів. Таким чином , хоча кисень дає нам життя , він також може бути нашим найбільшим ворогом .

Значне число проблем , що стоять перед людьми у віці старше шістдесяти також може бути пов'язано з нестачею харчування. Багато літніх людей мають проблеми порушення всмоктування , в якому поживні речовини в продуктах харчування належним чином не всмоктується з шлунково -кишкового тракту. Крім того , як ми старіємо , наші тіла не засвоювати живильні речовини , а як це було раніше. Водночас , у міру старіння організму , його систем уповільнити і стають менш ефективними , тому правильні поживні речовини , більш важливим , ніж коли-небудь для підтримки , ремонту і регенерації клітин.

Є також проблеми з раціону харчування. Одне дослідження літніх людей , що живуть в міському районі виявили , що 90 відсотків обстежених мали недостатнє споживання вітамінів Bi (тіамін ) і В6 ( піридоксин) , і від 30 до 40 відсотків продемонстрували недоліки вітамін А , вітамін В3 ( ніацин ) , вітамін BI2 , вітамін С , кальцій і залізо. Тільки 10 відсотків суб'єктів споживається достатню кількість білка . Дієта , яка відчуває нестачу в необхідних поживних речовин протягом тривалого періоду часу призводить до більшого ризику дегенеративного захворювання.

Вітамін В i2 дефіцит є особливою проблемою . Нестача вітаміну В12 може привести до розвитку неврологічних симптомів , починаючи від поколювання , нездатність координувати м'язові рухи , ослаблення кінцівок і відсутність балансу , до втрати пам'яті , зміни настрою , дезорієнтації і психічних розладів. Симптоми вітаміну В | 2 дефіцит може бути легко неправильно витлумачені як знаки старості. Багато літніх людей стають дефіцит вітаміну В12 , тому що вони не виробляють достатньої кількості шлункової кислоти для правильного травлення. Це створює ідеальні умови для розростання деяких бактерій , які крадуть все , що вітамін В) 2 витягується з білка в травному тракті. Інші люди не виробляють достатньо речовини , званого внутрішнім фактором , без якого вітамін B12 не може подорожувати з шлунку в решті частини тіла , навіть якщо нічого не стоїть на його шляху.

Можна мати життєву силу і смак до життя в будь-якому віці. Ви не повинні вважати , що біль і хвороба є неминучими частини старіння. Ви можете відчувати себе краще в шістдесят , ніж ви робили в тридцять , зробивши здорові зміни в дієті і способі життя. Додавання потрібних добавок повинно дати вам додаткову потужність , необхідну для підвищення імунітету і запобігти або вилікувати більшість захворювань - не кажучи вже робить вас працювати або грати більше , що люди набагато більше молоді , ніж ви.