Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Ф-РА / Молодь за здоровий спос_б житт

.doc
Скачиваний:
23
Добавлен:
13.02.2015
Размер:
307.2 Кб
Скачать

Це обумовлює необхідність надання установам системи охорони здоров’я більших повноважень щодо ініціювання заходів на користь здоров’я, активного переходу від лікувальних до профілактичних дій. Важливо, аби відбулося розширення закладів “Клінік, дружніх до молоді”. Можливість анонімно та безкоштовно отримати консультацію чи медичну допомогу сприятиме подоланню психологічного бар’єра та страху перед батьками.

Потребує подальшого удосконалення і система оздоровлення дітей шляхом запровадження тематичних змін з формування здорового способу життя та підготовки вихователів дитячих оздоровчих закладів за спеціальним програмами.

Третій напрям має включати заходи, спрямовані на активізацію діяльності дитячих та молодіжних громадських організацій.

Цінність громадського об’єднання у контексті впровадження здорового способу життя полягає у системності процесу виховання молоді; утвердженні ідеологічних засад, заснованих на моральних нормах та загальнолюдських цінностях, які є значущими та важливими у цьому віці; активізації до колективної діяльності, поєднанні яскравих, значущих заходів; набутті впевненості у своїх силах; утвердженні почуття самоцінності та значущості, можливості досягнення публічного успіху; отриманні знань та навичок здорового способу життя, самовдосконаленні, саморозвитку тощо.

Необхідно, аби проводилася переорієнтація діяльності громадських організацій щодо здорового способу життя як пріоритетного напрямку на основі системного підходу: перехід від разових акцій до постійної підготовки лідерів, створення необхідних інформаційних та методичних матеріалів, проведення відповідних тематичних заходів, які будуть популярними серед місцевої громади.

Важливим є залучення волонтерів до процесу формування здорового способу життя, оскільки без масової популяризації здоров’я через створення суспільної позитивної думки цей процес буде суттєво сповільнюватися. Сучасна молодь виявляє бажання долучатися до цієї роботи, оскільки визнає її корисною та змістовною не тільки для себе, але і для громади. При розробці стратегій щодо залучення волонтерів до пропагування здорового способу життя слід створити єдиний координаційно-методичний центр та розробити механізми менеджменту волонтерства для подальшого їх використання не лише громадськими організаціями, але і державними закладами, які займаються вищезазначеною діяльністю.

Нині назріла потреба щодо ширшої законодавчої підтримки волонтерської діяльності через внесення відповідних змін до законів про громадські та благодійні організації та державної програми “Про підтримку волонтерства”, що особливо актуально для України у зв’язку з наближенням ЄВРО-2012. Такі заходи, як свідчить досвід Олімпіади 2008 року в Пекіні, стають успішними завдяки добре організованій участі волонтерських мереж.

Четвертий блок заходів має бути спрямований на розвиток необхідних знань та особистісних навичок, що дозволить молоді досить впевнено робити правильний вибір на користь свого здоров’я.

Навчальні заходи є основною структурою, де більшість молоді має можливість долучатися до навчальних програм з “Основ здоров’я”, валеології та формування здорового способу життя. Наразі існує гостра потреба у підготовці фахівців з вищою освітою за спеціальними начальними програмами з формування здорового способу життя відповідно до потреб сучасного ринку праці.

Йдеться про відновлення системи державного замовлення у сфері підготовки майбутніх спеціалістів для роботи у закладах соціального спрямування з різними категоріями дітей, сім’ї та молоді, а саме: а) соціального працівника/соціального педагога за спеціальністю “маркетолог з організації інформаційно-просвітницьких кампаній” для роботи із формування здорового способу життя та профілактики негативних явищ серед дітей та молоді у соціальних закладах різного спрямування Міністерства у справах сім’ї, молоді та спорту; б) вчителя фізкультури/тренера/соціального працівника/соціального педагога за спеціальністю “рекреолог” для роботи у дитячих оздоровчих закладах, для мережі “Спорт для всіх”; в) соціального працівника/соціальний педагога за спеціальністю “соціальний коректолог”, “соціальний реабілітолог”, “соціальний адаптолог” для роботи у спеціалізованих закладах для дітей та молоді.

Це дозволить відповідним освітнім, медичним, соціальним установам активізувати роботу з батьками за місцем проживання та відпочинку. Такий підхід має бути забезпечений як відповідною навчальною та методичною літературою для батьків, так і активною роботою консультаційних служб, які діють у соціальній сфері.

Реалізація комплексу вищезазначених заходів щодо впровадження здорового способу життя за участю молоді, крім соціально-економічного ефекту дозволить отримати і політичний, а саме: підвищення довіри населення до влади, прискорення консолідації українського суспільства, залучення молоді до активної участі в діяльності органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.