Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МЕТОДИЧНИЙ ПОСІБНИК магистерские работы (укр).doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
20.03.2015
Размер:
296.96 Кб
Скачать

IV. Фінансування навчання в магістратурі

4.1. Фінансування підготовки магістрів може здійснюватися:

4.1.1. За рахунок засобів державного бюджету України, бюджету АРК і місцевих бюджетів – по державному замовленню.

4.1.2. За рахунок цільових довгострокових кредитів, що виділяються з держбюджету України, що оформляється в установленому порядку.

За рахунок засобів юридичних і фізичних осіб, що оформляється відповідним договором.

4.2. Вартість навчання в магістраті щорічно, до 1.05 п.р., розраховується з ВНЗ, виходячи з реальних витрат на навчання.

18. Додаток К

Положення про порядок підвищення освітньо-кваліфікаційного рівня

Про порядок підвищення освітньо-кваліфікаційного рівня

1. Прийом на навчання для підвищення освітньо-кваліфікаційного рівня в Таврійському національному університеті здійснюється відповідно до Положення про освітньо-кваліфікаційні рівні (ступеневу освіту) в Україні, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 січня 1998 року №65.

2. Вступники, що здобули освітньо-кваліфікаційний рівень бакалавра у Таврійському національному університеті, які навчались за рахунок коштів держбюджету та фізичних та юридичних осіб, можуть бути зарахованими на навчання за освітньо-кваліфікаційним рівнем "спеціаліст" відповідного напряму підготовки за рахунок коштів держбюджету за умов наявності необхідного середнього балу оцінок в додатку до диплому бакалавра, який визначається рішенням вченої ради відповідного факультету.

2.1. Особи, які не виконали умови п.2, можуть бути зараховані на вакантні місця для підвищення освітньо-кваліфікаційного рівня на конкурсній основі на форму навчання, що фінансується за рахунок коштів фізичних та юридичних осіб.

2.2. Умовами для отримання диплома бакалавра з відзнакою є такі:

- наявність оцінок "відмінно" по не менш 75 % з усіх навчальних дисциплін навчального плану, а з інших навчальних дисциплін – наявність оцінок "добре";

- захист випускної роботи бакалавра та/або здача державних іспитів з оцінкою "відмінно";

- перескладання екзамену на більш високу оцінку допускається під час поточної екзаменаційної сесії за особистою заявою студента, погодженою з екзаменатором і за дозволом декана факультету до початку наступного семестру.

3. Громадяни України та особи, що прирівнюються до них, які здобули базову вищу освіту, отримали базову вищу освіту освітньо-кваліфікаційного рівня "молодший спеціаліст" та одержали диплом державного зразка, приймаються до університету для навчання за скороченими термінами на 2 курс денної або 3 курс заочної форми навчання за напрямом, який відповідає здобутому кваліфікаційному рівню при наявності вакантних місць ліцензованого обсягу.

4. Громадяни України та особи, що прирівнюються до них, які отримали базову вищу освіту освітньо-кваліфікаційного рівня "бакалавр" та одержали диплом державного зразка, приймаються до університету для підвищення освітньо-кваліфікаційного рівня за програмою підготовки освітньо-кваліфікаційного рівня "спеціаліст" ("магістр") на 5 курс денної (6 курс заочної) форми навчання згідно отриманої спеціальності при наявності вакантних місць ліцензованого обсягу.

5. Умови прийому, які вказані у п.п. 2, 3, розповсюджуються на осіб, що навчалися за навчальними планами, які не мають суттєвих розходжень з навчальними програмами підготовки на відповідної спеціальності у Таврійському національному університеті.

6. Особи, які поступають до університету для навчання за скороченими термінами або для підвищення освітньо-кваліфікаційного рівня, надають до приймальної комісії такі документи:

- заяву на ім’я ректора про прийом до університету;

- диплом державного зразка і додаток до диплома про здобутий відповідний освітньо-кваліфікаційний рівень за особистим вибором оригінал або його завірену ксерокопію (ксерокопія завіряється за оригіналом в університеті);

- медичну довідку (форма 086-У);

- 6 фотокарток розміром 3х4 см;

- витяг із трудової книжки (для осіб, які мають стаж роботи);

- копію ідентифікаційного номера;

- паспорт, військовий квиток або інший документ, що засвідчує особистість, подаються особисто.

7. Заяви про прийом до університету на навчання за скороченими термінами або на підвищення освітньо-кваліфікаційного рівня для осіб, які закінчили інші вищі навчальні заклади, приймаються приймальною комісією з 5 липня до 22 липня.

8. Вступники, що закінчили інші вищі навчальні заклади, зараховуються до Таврійського національного університету на навчання за скороченими термінами або на підвищення кваліфікаційного рівня за результатами співбесіди при наявності вакантних місць відповідного курсу та форми навчання, підготовка на яких фінансується за рахунок коштів юридичних та фізичних осіб. Співбесіда проводиться атестаційними комісіями; програма та строки співбесіди з зазначеними категоріями осіб затверджуються головою приймальної комісії.

9. Курс, на який зараховується вступник для навчання за скороченим терміном, визначається протокольним рішенням атестаційної комісії.

Особи, які мають диплом освітньо-кваліфікаційного рівня "молодший спеціаліст" і які подали заяву на навчання за скороченим терміном навчання для отримання диплому освітньо-кваліфікаційного рівня "бакалавр" і витримали співбесіду, зараховуються наказом ректора (директора інституту) до 30 серпня відповідного року.

10. Зарахування до складу студентів здійснюється на конкурсній основі наказом ректора за поданням декана відповідного факультету при наявності сплати за навчання. Особові справи зарахованих студентів формуються деканатами відповідних факультетів за участю приймальної комісії та фінансово-економічної служби університету.

19. Додаток Л