Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
968 / 20-1968 / Й«єс_11.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
250.88 Кб
Скачать

Таблиця 2

Матеріал

Планова вартість виробленої продукції

Проміжна вартість виробленої продукції

Фактична вартість виробленої продукції

Відхилення від плану (3–1)

За рахунок

зміни норм витрат (2–1)

зміни цін (3–2)

А

1

2

3

4

5

6

Примітка: для обчислення перших трьох граф:

1. Планова норма витрат  планова ціна одиниці матеріалу  кількість виробленої продукції.

2. Фактична норма витрат  планова ціна одиниці матеріалу  кількість виробленої продукції.

3. Фактична норма витрат  фактична ціна одиниці матеріалу  кількість виробленої продукції.

3. Тематика курсових робіт з курсу «Економічний аналіз» Методичні вказівки

Курсова робота з економічного аналізу передбачена навчальним планом для студентів бакалаврського рівня підготовки заочної форми навчання за спеціальністю 6106 (облік та аудит). Це важливий етап оволодіння методикою вивчення діяльності підприємств різних форм власності.

Мета підготовки курсової роботи — набування студентами навичок самостійного виконання аналітичних досліджень з питань діяльності підприємства, збирання необхідної для цього економічної інформації, її належної обробки та оформлення результатів дослідження. Завданням курсової роботи є виконання аналітичного дослідження з метою одержання економічної інформації для прийняття певного управлінського рішення, а саме: з’ясування економічної сутності об’єкта дослідження, визначення проблем, пов’язаних зі збиранням та обробкою відповідної економічної інформації, проведення економічного аналізу, формулювання та оцінювання його наслідків.

Курсову роботу з економічного аналізу передбачається виконувати за окремими темами (по варіантах) на матеріалах конкрет­ного підприємства з формуванням додатка до роботи (форм чинної звітності, використовуваних при виконанні курсової роботи), що найбільшою мірою вимагає від студента самостійності при її виконанні.

Курсова робота виконується за таким планом:

— вступ (розкривається мета підготовки курсової роботи, дається коротка характеристика об’єкта дослідження та економічної інформації, використовуваної при виконанні роботи);

— параграф (розділ) 1 (розглядаються теоретичні положення, які характеризують об’єкт дослідження та методику його аналізу);

— подальші параграфи (розділи) 2, 3 (присвячуються проведенню економічного дослідження з теми курсової роботи за даними економічної інформації, яка наводиться в додатку);

— висновки (формулюються результати аналізу та пропозиції з питань теми щодо роботи підприємства та шляхів її поліпшення).

Тему курсової роботи з економічного аналізу студент самостійно вибирає з пропонованої тематики, враховуючи й власний інтерес. Крім того, студенту надається право визначити тему своєї роботи поза пропонованого переліку. В такому разі вона має бути погоджена з науковим керівником, яким є викладач, що веде лекції з курсу.

Обсяг курсової роботи — 30—40 стандартних сторінок. Для рецензування курсова робота подається до деканату в установлений термін.

Курсові роботи, які подаються після встановленого терміну, до рецензування не приймаються. Не приймаються також до рецензування і повертаються для усунення недоліків роботи з порушенням зазначених вимог (зменшений обсяг, відсутність додатка тощо).

Виконані на належному рівні курсові роботи після їх рецензування допускаються до захисту. Захист роботи відбувається на кафедрі обліку та аудиту, за результатами захисту виставляються оцінки.

Соседние файлы в папке 20-1968