Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Dnevnik.doc
Скачиваний:
58
Добавлен:
23.03.2015
Размер:
140.8 Кб
Скачать

10.10.14 День практики (дата)

У біохімічному відділі лабораторії визначала ревматоїдний фактор у сироватці крові людини РФ-латекс-тест. Принцип методу: у наданому діагностикумі використовується принцип латексної аглютинації. Антиген ( людський гама-глобулін), що адсорбований на нейтральних частинках латексу, вступає в реакцію з ревматоїдним фактором(Ig M проти Fc-фрагменту Ig G). Інтенсивність аглютинації прямо пропорційна кількості РФ. Для цього необхідні: реагент1- латексна суспензія, 2 мл; реагент2- розчинник,14 мл; реагент3- позитивний контроль, який містить РФ більш 12 МОд/мл, 0,2 мл; реагент4- негативний конторль, який містить РФ менш 12 МОд/мл, 0,2 мл; палички для розмішування сироваток; тестовий слайд. Деталі вказані в інструкції, що додається.

Робочі записи

13.10.14 День практики (дата)

У біохімічному відділі лабораторії визначала активність аспартатамінотрансферази у сироватці крові (метод Райтмана-Френкеля) фотометричним методом при довжині хвилі 500-550 нм. Принцип методу: внаслідок амінування 2 - оксоглутарової кислоти L -аспаргіновою кислотою, яке відбувається під дією аспартатамінотрансферези, утворюються L - глутамінова та щавелеоцтова кислоти, останя самовільно декарбоксилюється з утворенням піровиноградної кислоти. Визначення базується на вимірюванні оптичної щільності 2, 4-дінітрофенілгідразонів 2 -оксоглутарової та піровиноградної кислот в лужному середовищі. Оскільки гідразон піровиноградної кислоти має більш високий коефіцієнт молярної екстинції, то спостерігається прямо пропорційна залежність оптичної щільності реакційного розчину від активності фермента. Деталі вказані в інструкції, що додається,

Робочі записи 14.10.14 день практики (дата)

У біохімічному відділі лабораторії визначала холестерин в сироватці та плазмі крові ферментативним методом на напівавтоматичному аналізаторі ВА-88. Принцип методу: інтенсивність рожево-червоного або бузкового забарвлення реакційного розчину пропорційна концентрації холестерину. Для цього необхідні ензимний реагент (2 флакони), калібрувальний розчин холестерину (1 ампула або флакон). Деталі вказані в інструкції, що додається.

Робочі записи

15.10.14 День практики (дата)

У біохімічному відділі лабораторії ознайомилась з методикою вимірювання часу осідання плазми крові людини,визначення активності протромбінового комплексу за Квіком. Принцип методу: метод базується на визначені часу осідання плазмі крові у присутності тканинного тромбопластину та кальцію хлористого. Хід роботи: у скляну пробірку вносять 0,1 мл розчину кальцію хлористого та 0,1 мл суспензії тромбопластину. Суміш інкубують 60 с на водяній бані при температурі 37°С. Тромбопластин- кальцієву суміш додають до 0,1 мл плазми. Пробірку з реагентами через 1-2 год. накалюють на 45° та визначають час появи згустку, який є критерієм закінчення реакції. Нормальні результати: час зсідання стандартної донорської плазми крові при температурі 37°С тест дорівнює 16-18 с. Результат реєструвала у журнал реєстрації аналізів та їх результатів на коагулограму.

Робочі записи

16.10.14 День практики (дата)

У біохімічному відділі лабораторії ознайомилася з методом визначення фібринолітичної активності плазми крові людини методом вимірюванням часу лізісу еуглобулінових згустків. Принцип методу: метод визначає фібринолітичну активність плпзми крові, базується на вимірюванні часу спонтаного лізису згустку, який отриманий шляхом додавання до еуглобулінової фракції плазми крові розчину кальція хлористого. Хід роботи: у мірну пробірку лабораторним дозатором переносять 0,5 мл плазми крові, яка досліджується та додають 8 мл дистильованої води, яку відмірюють циліндром. Суміш перемішують дозатором , додають 0,15 мл 1% оцтової кислоти; рН суміші необхідно перевірити за індикаторним папіром (повинен = 5,3). Суміш залишають на 30 хв. при температурі 4-6°С. Після інкубації суміш центифугують впродовж 5 хв. До останього осаду додають 0,5 мл розчину тетракарбонатнокислого, 0,2 мл розчину еуглобуліну переносять у пробірку та поміщують у водяну баню при температурі 37°С,через 1 хв. додають 0,2 мл розчину кальція хлористого. Через декілька хвилин утворюється згусток,вимикаємо секундомір та визначаємо час лізису згустку. Нормальне значення- 180-270 хв.

Робочі записи

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]