Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ФТОК_му_пз.doc
Скачиваний:
32
Добавлен:
25.03.2015
Размер:
1.3 Mб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

СХІДНОУКРАЇНСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

ІМЕНІ ВОЛОДИМИРА ДАЛЯ

СЄВЄРОДОНЕЦЬКИЙ ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ІНСТИТУТ

Інструктивно-методичні вказівки

до практичних занять

з курсу «Фізико-теоретичні основи конструювання»

для студентів напрямку 0910 „Електронні апарати”

спеціальностей 7.091001«Виробництво електронних засобів»,

7.091003 „Електронна побутова апаратура”

усіх форм навчання

Затверджено на засіданні Затверджено на засіданні

методичної комісії кафедри

з напрямку ЕА та КІ «Електронні апарати»

Протокол № 8 від 3.03.2006 р. Протокол № 7 від 15.02.2006 р.

Голова комісії

Доцент, к.т.н. М.І.Хіль

Сєвєродонецьк 2006р

УДК 517.93

Інструктивно-методичні вказівки до практичних занять з курсу «Фізико-теоретичні основи конструювання» для студентів напрямку 0910 „Електронні апарати” спеціальностей 8.091001«Виробництво електронних засобів», 7.091003 „Електронна побутова апаратура” усіх форм навчання./ Укл. Хіль М.І., Пояркова Л.І., - Сєвєродонецьк СТІ, 2006- 60 стор.

Упорядники: М.І. Хіль доцент, к.т.н.

Л.І. Пояркова асистент

Відповідальний за випуск: М.І. Хіль доцент, к.т.н.

Рецензент: О.П. Арушанов доцент, к.т

Загальні вказівки

Мета дисципліни "Фізико - теоретичні основи конструювання електронних апаратів" – вивчення теоретичних основ і математичного апарату аналізу, синтезу та оптимізації конструкцій і технології виробництва ЕА. Вона розглядає як теоретичні, так і фізичні аспекти процесу конструкторського проектування і сприяє фундаментальній підготовці майбутніх інженерів, спроможних забезпечити високу якість виробів на основі прогресивних сучасних рішень.

Практичні заняття і методичні вказівки до їх проведення дозволять студентам отримати навики в практичному використанні теоретичних знань з цієї дисципліни. Розглянуті питання пов”язані з використанням імовірнісно-статистичних моделей, моделей марковських випадкових процесів для аналізу конструкцій і технологічних процесів, визначення характеристик надійності електронних апаратів, використання математичних моделей якості для обґрунтування конструкторсько-технологічних рішень.

При підготовці до практичних занять необхідно вивчити теоретичний матеріал з літератури, що рекомендується, ознайомитися з методичними вказівками.

Незважаючи на те що методика проведення занять передбачає індивідуальну роботу студентів, на кожному з них доцільно розв”взати принаймні одну типову для даного заняття задачу колективно під керівництвом викладача з аналізом типових помилок. Для поглибленішої підготовки доцільно самостійно одне або кілька контрольних завдань.

Усі записи практичних занять слід вести в спеціальному зошиті, де повинно бути відображено як результати домашньої, самостійної підготовки, так і роботи на практичному занятті.

Рекомендується використати обчислювальну техніку при виконанні завдань, для цього практичні заняття слід проводити у відповідно обладнаних комп’ютерних класах.