Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
10
Добавлен:
26.03.2015
Размер:
18.4 Mб
Скачать

Наприклад, вперше чіткі географічні координати отримали Константинополь, Кафа, Вільнюс, Москва, Краків, Познань, руські міста Львів і Дрогобич, ряд інших міст Східної Європи, багато міст Італії, Німеччини, Париж.

Львів

Константинополь

 

Париж

Вільнюс

Москва

Про Сілезію Юрій Дрогобич пише у розділі "Про становище Польщі". Водночас він підкреслює, що Львів і Дрогобич належать не до Польщі, а до Русі, під якою розуміє "Руське королівство" – колишні володіння галицько-волинського короля Данила.

“…Про положення Польщі

Славна держава Польща, нещаслива в першій половині року, буде диспонуватись недобре при нещасливому розміщенні неба з обох сторін, якщо головний сигніфікатор — Венера, затримається в домі смерті, бо є підозра на великий мор. Також на протязі всього року знак держави в опозиції до Сатурну, а тому, поза сумніву, буде зазнавати збентеження від підозрілих хронічних хвороб. Від того і Сілезія, і сусідні частини не будуть в безпеці від мору…”

Незважаючи на окремі помилкові твердження, прогностик Юрія Дрогобича деякою мірою знайомив європейського читача з країнами Східної Європи.

Соседние файлы в папке лекция 3