Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Центральный Банк Метода публ 2007.doc
Скачиваний:
18
Добавлен:
10.04.2015
Размер:
417.79 Кб
Скачать

Міністерство транспорту та зв'язку України

Українська державна академія залізничного транспорту

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ ДЛЯ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ І КОНТРОЛЬНО-НАВЧАЛЬНІ ТЕСТИ СТУДЕНТАМ СПЕЦІАЛЬНІСТІ 7.050104 "ФІНАНСИ" ПО ВИВЧЕННЮ ДИСЦИПЛІНИ

“ЦЕНТРАЛЬНИЙ БАНК І ГРОШОВО-КРЕДИТНА ПОЛІТИКА “

Харків

Розповсюдження і тиражування без офіційного дозволу УкрДазт заборонено!

ПЕРЕДМОВА

1 Розроблено на підставі та у відповідності до вимог Варіативної частини освітньо-кваліфікаційної характеристики, освітньо-професійної програми спеціаліста за спеціальністю 7.050104 "Фінанси" спеціалізації "Фінанси підприємств залізничного транспорту" напряму підготовки 0501 "Економіка і підприємництво" .

  1. Рекомендовано до друку на засіданні кафедри “Фінанси” протоколом від 2007.___.___ № ____

  2. Укладачі: Тішенінов М.І., канд. екон. наук, доцент;

4 Рецензент: Крихтіна Н.М., канд. екон.наук, професор.

5 Відповідальний за випуск: Тішенінов М.І., канд. екон. наук, доцент;

- Харків:УкрДАЗТ. – 2007.- ____ с.

Зміст

Вступ 4

1 Зміст дисципліни за модулями і темами 4

2 Методичні вказівки до самостійної роботи студентів 9

3 Програмні запитання до заліку з дисципліни “Центральний

банк і грошово-кредитна політика” 8

4 Тематика контрольних робіт з дисципліни “Центральний

банк та грошово – кредитна політика” 9

5 Контрольно-навчальні тести з дисципліни “Центральний

банк і грошово-кредитна політика” 12

6 Перелік літератури 84 Вступ

Навчальна дисципліна “Центральний банк і грошово-кредитна політика” має на меті сприяти студентам у засвоєнні знань і набутті практичних навичок у галузі функціонування центрального банку.

Завданням навчальної дисципліни “Центральний банк і грошово-кредитна політика” є вивчення змісту завдань і функцій центрального банку, його операцій та інструментів грошово-кредитної політики, за допомогою яких банк регулює грошовий ринок; набуття вмінь самостійно аналізувати стан банківської системи і грошового ринку, вирішувати питання, що стосуються взаємовідносин між центральним банком і комерційними банками, між центральним банком і урядом.

Предметом навчальної дисципліни виступає діяльність центрального банку, пов'язана з регулюванням грошового обороту в країні.

Методичні рекомендації вміщують навчальну програму дисципліни “Центральний банк і грошово-кредитна політика”, поради студентам з організації самостійної роботи, перелік контрольних питань до заліку, тематику контрольних робіт (для студентів заочної форми навчання), а також перелік літератури.

Особливістю методичних рекомендацій є наявність контрольно-навчальних тестів з дисципліни. Вони, на наш погляд, допоможуть студентам більш глибоко засвоїти основні аспекти щодо діяльності Національного банку України і здійснення грошово-кредитної політики в країні.

Навчальна дисципліна “Центральний банк і грошово-кредитна політика” як окремий заліковий модуль складається з 10 тем, які включено до двох змістовних модулів. Студенти денної форми навчання за кожним з зазначених модулів під час поточного тестування можуть набрати до 40 балів (20*2). Також до залікового модуля включено практичні заняття (всього 9 занять, за відпрацювання задач на яких студент може отримати до 2 балів, а всього – до 20), відвідування лекцій (до 10 балів) і самостійна робота (до 20 балів). Таким чином, студент може отримати до 100 балів в системі залікового кредиту. За підсумками роботи протягом семестру студент може отримати до 100 балів, що дає підстави на відповідну оцінку отриманих знань.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]