Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metod_kurs_STZ.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
13.04.2015
Размер:
380.42 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

ХАРКІВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ

УНІВЕРСИТЕТ РАДІОЕЛЕКТРОНІКИ

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

з курсового проектування дисципліни

„СТІЛЬНИКОВИЙ ТА ТРАНКІНГОВИЙ ЗВ'ЯЗОК”

для студентів денної форми навчання

спеціальності 8.092402 — Інформаційні мережі зв'язку

ЗАТВЕРДЖЕНО

  1. Кафедрою „Мережі зв'язку”.

Протокол № 6 від 01.12.03р

Харків 2004

Методичні вказівки з курсового проектування дисципліни „Стільниковий та транкінговий зв'язок” для студентів денної форми навчання спеціальності 8.092402 – Інформаційні мережі зв'язку / Упоряд.: І.М. Пресняков, С.А. Кривенко, А.І. Пресняков – Харків: ХНУРЕ, 2004.– 36 с.

    1. Упорядники: І.М. Пресняков

      1. С.А. Кривенко

      2. А.І. Пресняков

      1. ЗМІСТ

Вступ..................................................................................................................4

1 Мета курсового проектування......................................................................5

2 Тематика курсових робіт...............................................................................5

3 Структура і зміст курсової роботи................................................................5

4 Методичні вказівки з виконання курсової роботи......................................6

5 Вимоги до оформлення курсової роботи....................................................32

6 Організація проектування та захисту роботи.............................................33

Перелік посилань.............................................................................................35

ВСТУП

Поява надвеликих інтегральних схем (НВІС), які мають надвисоку логічну ємність, розвиток засобів автоматизації проектування і рівень складності створюваних зараз час засобів цифрового мобільного зв'язку визначають істотні зміни в методології.

Так, широке застосування графічного опису апаратних засобів, наприклад, за допомогою схем електричних принципових, що базується на ручному й в більшості випадків неформалізованому синтезі, залишається в минулому. На зміну приходить інша методологія, основою якої є два моменти: текстовий опис і автоматичний синтез.

Текстовий опис — це застосування мовних конструкцій високого рівня для завдання алгоритмів роботи створюваних засобів, тобто використовування мов опису апаратури.

Автоматичний синтез — це процедура формального перекладу текстового опису в схемний опис на заданому елементному базисі, виконувана системою автоматизації проектування.

Курсова робота присвячена розробці складного функціонального вузла. Модуль реалізується на надвеликій інтегральній схемі (НВІС). Студентам пропонується здійснити повний цикл розробки НВІС програмованої логіки, що включає: аналіз технічного завдання, уведення текстових описів окремих модулів і їхнє моделювання, створення файла верхнього рівня в ієрархії описів і його функціональне моделювання, синтез проекту та розведення НВІС для досягнення необхідної тактової частоти роботи НВІС, часове моделювання. Методичні вказівки містять детальні покрокові інструкції для виконання кожного з етапів робіт.

1 МЕТА КУРСОВОГО ПРОЕКТУВАННЯ

Метою курсового проектування є практичне опанування нової методології і набуття практичних навичок розробки цифрових засобів стільникового та транкінгового зв'язку [1] за допомогою засобу проектування, пакета MAX+plusII, і мови опису апаратури Altera Hardware Description Language (AHDL)[2].

2 ТЕМАТИКА КУРСОВИХ РОБІТ

Тематику курсових робіт доцільно будувати на реальних складних модулях цифрових засобів стільникового та транкінгового зв'язку. Докладну інформацію про засоби зв'язку можна одержати, звернувшись до Європейського інституту стандартів зв'язку за адресою http://www.etsі.org.

Курсова робота може бути логічним продовженням або частиною науково-дослідної роботи, що виконуються студентами на підприємстві чи кафедрі.

Для виконання лабораторних робіт необхідна ПЕОМ такої конфігурації: ІBM PC сумісний процесор типу Pentium 90MHz чи краще, операційна система Windows 95/98/NT/2000, оперативний запам'ятовуючий пристрій не менше 16Mbite (рекомендується не менше 32Mbite), твердий диск, який має не менше 200 Mbite вільного простору, Microsoft маніпулятор-мишка чи аналогічний пристрій, відеокарта і графічний дисплей VGA з розгорткою не менше 800x600 або краще.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]