Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
metodichni_vkazivki_kontrolna.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
19.04.2015
Размер:
120.83 Кб
Скачать

Методичні вказівки по написанню контрольної роботи з дисципліни «Екологічне право» для студентів ОКР бакалавр.

Мета написання контрольної роботи.

Однією з найбільш актуальних глобальних проблем сучасності є охорона навколишнього середовища. Ця проблема набула особливого значення у другій половині ХХ ст. Внаслідок науково – технічного прогресу було порушено об’єктивні закономірності взаємодії суспільства і природи. Як результат, забруднене й отруєне відходами виробництва довкілля, що загрожує здоров’ю, а інколи і життю людини.

На запобігання шкоди навколишньому природному середовищу об’єктивно спрямоване екологічне право України. Потреба у вивченні екологічного права юристами зумовлюється багатьма обставинами. По - перше, екологічне право є важливим джерелом отримання екологічних знань. По – друге, воно тісно взаємодіє з іншими галузями права, а тому дозволяє вдосконалити теоретичні знання і практичні навички отриманні на заняттях з інших дисциплін. По – третє, саме юристи повинні складати документи, вирішувати питання, що прямо чи опосередковано пов’язані із впливом на довкілля, забезпечувати виконання та охорону еколого – правових норм.

Обмежений час на вивчення матеріалу і його великий обсяг вимагають від студентів систематичної та організованої роботи. Написання контрольної роботи – одна з найважливіших форм самостійної роботи студентів. Вона сприяє поглибленому вивченню і закріпленню теоретичних знань отриманих при вивченні матеріалу з курсу «Екологічне право».

Основна мета виконання контрольної роботи – оволодіння теоретичними знаннями та вміння використовувати (застосовувати) їх на практиці.

В ході написання контрольної роботи студент повинен навчитися: логічно і аргументовано висловлювати свої думки, пропозиції, аналізувати опрацьований теоретичний матеріал, робити висновки.

Пояснювальна записка до виконання контрольної роботи.

Номер варіанту контрольної роботи залежить від останньої цифри залікової книжки. Якщо остання цифра 0, то студент виконує варіант №10. Вказувати номер залікової книжки на титульному листі обов’язково.

Перед тим, як приступити до виконання контрольної роботи студент повинен вивчити теоретичний матеріал, використовуючи не менше ніж 3 – 4 підручника, матеріали періодичних видань, нормативно – правові акти(всього не меньше 10 джерел ).

Перш завдання теоретичне. Відповідь на перше питання повинна містити план, вступ, основну частину, висновок, список використаних джерел, посилання на періодичні видання. Друге завдання – задача вимагає теоретичного обґрунтування відповіді з посиланням на чинне законодавство. Обґрунтовуючи запропоноване рішення, треба опиратися на діюче екологічне, аграрне, цивільне, кримінальне та адміністративне законодавство України.

Контрольна робота повинна бути виконана чітким, розбірливим почерком або бути надрукована. Роботи виконані неохайно або нерозбірливо будуть повернуті студенту без перевірки.

Обсяг контрольної роботи не менше 20-25 аркушів рукописного тексту або 15-18 аркушів друкованого тексту.

На першій сторінці контрольної роботи вказати номер варіанту, назву теми і план контрольної роботи. Сторінки роботи повинні бути пронумеровані. Кожне питання теми, згадане в плані, повинно бути чітко виділено і визначено в тексті роботи.

У кожній роботі необхідно привести список використаної літератури, зазначити дату виконання роботи та підписати її.

Контрольні роботи, виконані з порушенням зазначеного порядку, не рецензуються і не зараховуються.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]