Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Финансовий облік (курсова робота).doc
Скачиваний:
138
Добавлен:
01.05.2015
Размер:
944.64 Кб
Скачать

Тема 4. Комп’ютерна форма бухгалтерського обліку

План

Вступ

  1. Завдання і умови раціональної організації бухгалтерського об­ліку.

  2. Характеристика і оцінка господарської діяльності і облікової по­літики підприємства (суб’єкта дослідження)

  3. Основні принципи організації комп’ютерної форми бухгалтер­ського обліку

  4. Збір і реєстрації первинних даних для обробки на комп’ютері

  5. Формування масивів облікових даних на електронних носіях

  6. Результативна інформація і її використання

  7. Шляхи удосконалення комп’ютерної форми обліку

Висновки та пропозиції

У вступі необхідно визначити важливість впровадження комп’ю­те­ризації. Визначити предмет, об’єкт і суб’єкт дослідження.

У першому питанні необхідно сформулювати завдання впровад­ження комп’ютерної обробки документів – вибір найбільш придатної комп’ютерної програми, порядок розробки кодів облікових номен­кла­тур, послідовність впровадження комп’ютеризації. Охарактеризувати основні комп’ютерні програми: «1С-підприємство», «Best», «Бутуз», «Соло для бухгалтера з комп’ютером». Визначити основні ділянки – первинний облік, регістри аналітичного і синтетичного обліку, скла­дання фінансової і податкової звітності. Охарактеризувати систему клієнт-банк.

У другому питанні необхідно дати аналіз основних показників ді­яльності підприємства, яке вибране для виконання курсової роботи. Проаналізувати рентабельність, витрати, доходи; визначити коефі­ці­єнт фінансової незалежності, абсолютної ліквідності. Аналіз показ­ни­ків і його результати відобразити в таблицях. Проаналізувати наказ про облікову політику, зазначити розподіл обов’язків серед бухгал­терів, проаналізувати використання ЕОМ у бухгалтерії.

У третьому питанні необхідно визначити основні принципи ор­га­нізації обліку з використанням ЕОМ. Проаналізувати недоліки і пере­ваги програми, яка використовується для автоматизації обліку на під­приємстві.

У четвертому питанні треба відобразити порядок підготовки до­кументів для обробки на ЕОМ. Зазначити, чи здійснюється комп’ю­теризація на самому підприємстві, чи документи здаються на обробку на інформаційний обчислювальний центр.

У п’ятому питанні потрібно показати послідовність формування інформації для комп’ютерної обробки.

У шостому питанні треба зазначити зміст, структуру машинограм, які використовуються. Проаналізувати якість і повноту інформації в них. Зазначити, як автоматизується первинний облік, аналітичний, синтетичний облік. Чи складається фінансова, податкова звітність з використанням ЕОМ. Чи використовуються комп’ютери для аналізу основних показників господарської діяльності підприємства.

У сьомому питанні розкрити основні шляхи удосконалення комп’ютерної форми обліку.

У додатки потрібно включити: наказ про облікову політику під­при­ємства; первинні документи, які роздруковуються на ЕОМ; регістри аналітичного і синтетичного обліку, складені на ЕОМ; звітність, що складена на комп’ютері.

У висновках і пропозиціях треба зазначити те позитивне, що є в організації обліку і показниках діяльності підприємства. Визначити недоліки і показати напрями їх усунення. Обґрунтувати пропозиції з покращення організації обліку на підприємстві і вказати шляхи по­ліпшення фінансової сталості підприємства.

Література: 8; 14; 23; 25; 30; 33; 39; 40; 41; 44; 54; 62; 112; 130; 136.