Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Тести №1.doc
Скачиваний:
66
Добавлен:
04.06.2015
Размер:
56.83 Кб
Скачать

4) Функція мотивації.

36. ... в управлінні корпорацією реалізується при координації дій та установчих документів акціонерного товариства з законодавчою базою та узгодженні дій з державними регулятивними органами, узгодженні дій структурних органів управління, встановленні раціональних зв'язків з постачальниками та споживачами, координації відносин з фінансовими посередниками:

1) функція планування;

2) функція координації;

3) Функція контролю;

4) функція мотивації.

37. … в управлінні корпорацією виявляється перш за все у встановленні відповідності установчих та внутрішньо корпоративних документів правової бази, формуванні реального контрольного пакета акцій або узгодженості дій власників пакетів акцій при голосуванні, встановленні стандартів діяльності корпорації, зіставленні досягнутих результатів зі стандартами, коригуванні діяльності:

1) функція планування;

2) функція координації;

3) функція контролю;

4) Функція мотивації.

38. … в управлінні корпораціями виявляється, перш за все, у проведенні оптимальної дивідендної політики акціонерного товариства, належній оплаті управлінських органів, різних формах стимулювання менеджерів та інших працівників:

1) функція мотивації;

2) Функція координації;

3) функція контролю;

4) функція мотивації.

39. Корпоративне управління має … функції, притаманні лише йому:

1) загальні;

2) спеціальні (конкретні);

3) власні;

4) уніфіковані.

40. До таких … управлінських функцій належать: проведення первинної та похідних емісій, регулювання руху корпоративних цінних паперів на фондовому ринку, регулювання проведення загальних зборів, формування органів управління між загальними зборами та надання їм певних повноважень, робота з фінансовими посередниками, організація депозитарної та реєстраційної діяльності, організація виплати дивідендів, ознайомлення акціонерів з інформацією, реорганізація корпорації тощо.

1) загальних;

2) спеціальних (конкретних);

3) власних;

4) уніфікованих.