Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
15.doc
Скачиваний:
52
Добавлен:
05.06.2015
Размер:
369.15 Кб
Скачать

5. Заходи по покращеню виробництва.

Будь-який процес виробництва і його коефіцієнт корисної дії, незалежно від його профілю, обчислюється дуже простою формулою - вироблення або виробництва товару людиною на годину або рік.

Виробництво як процес переробки сировини в готову і прийнятну продукцію для споживання дуже складний процес. Не тільки з точки зору тяжкості самого виробництва для людей, що працюють безпосередньо на ньому. Вся технологія, призначена для переробки та виробництва сировини, є дуже не простий. Історично, фактичне виробництво технологій у виробництво допомогло його просуванню і збільшенню його обсягів, тим самим полегшуючи доля робітників. Навіть сьогодні, коли розвиток технологій показує гарні результати, підібрати потрібну і встановити - це теж проблема. Не кажучи вже про транспортування та сервісі.

Але незважаючи на це, є також ще одна проблема. Це важко назвати проблемою, буде коректніше - просто аспект. А саме - людський фактор і просто робоча сила. Людський капітал у виробництві має дуже велике значення, тому як він може внести величезний внесок в удосконалення в рівень виробництва. Варто визнати факт, що людський фактор і капітал - рушійна сила будь-якого бізнесу. Інший вид капіталу компанії, типу: грошово-кредитних засобів, технологій, потужностей - можуть мати другорядну роль, але теж мають хороший вагу в капіталізації компанії.

Капіталізація компанії по сектору людської капіталізації трохи спірне питання, тому як корисна дія людини виходить з його здібностей, але неможливо встановити його кожної людини окремо.

Наприклад, для того щоб збільшити виробництво, компанії було б резонно набрати додаткову армію робітників. Але не завжди набір нових робочих увазі різке збільшення виробництва, або навіть взагалі просто збільшення. Не завжди благі наміри, а саме збільшення робочих закінчуються вдало - збільшенням обсягів виробництва.

Залежно від профілю і природи бізнесу, начальство багатьох компаній хотіли б і постійно хочуть мінімізувати число робітників на своїх виробничих майданчиках. Причина виникнення такого роду питання дуже проста, а саме: життя в розвинених країнах дуже дорога, і керівники компаній в свою чергу не постійно хочуть підвищувати зарплату своїм робітникам, тому як на неї може піти величезна частина виручки, а це отже призводить до підвищення ціни товару на ринку і втрати її конкурентоспроможності. Однак мінімізація робітників теж може призвести до певних проблем.

Інтенсивна навчальна програма, послідовна модернізація освітніх програмок для підвищення кваліфікованості можуть допомогти у вирішенні питання збільшення продуктивності робітників. Будь-яка людина має певну тенденцію постійно вчитися і підвищувати свої навички у роботі. А будь-яка компанія в свою чергу зацікавлена в розташуванні кваліфікованих кадрів в армії своїх робітників.

Спонукання і мотивація працювати теж призводить до збільшення продуктивності робітників. Стимулювання і поліпшення умов роботи можуть внести виразно відчутний внесок поліпшення рівня продуктивності.

Тобто коли робочий щасливий на своєму робочому місці, він буде всіма можливими шляхами доводити, що він його гідний - працюючи краще і підвищуючи свою продуктивність.

Підвищення технологічності виробництва і просування новітніх технологій допомагає в полегшенні праці робітників і забезпечує певні важелі. Підвищення технологічності виробництва допомагає в оптимальному рішенні тимчасового питання. А саме, вирішення питання, на який зазвичай йде день або два, нині при нових технологіях буде йти близько 2-х годин. Найпереконливішим коником технологічного підходу до вирішення питань та виробництва - вдосконалений підхід до його вирішення та зменшення часу.

Як збільшувати продуктивність робітників?

Підвищення навичок, навчання для розуміння новітніх технологій виробництва і помірне стимулювання матеріальними благами - ключ для збільшення продуктивності людей. Просування і використання нових технологій безперечно може допомогти в досягненні цілей, яких домагається компанія.

Для збільшення продуктивності необхідно враховувати всі цінні ресурси. А цінними ресурсами в сучасному світі є гармонія людини і новітніх технологій.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]