Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
вариант 5.doc
Скачиваний:
27
Добавлен:
07.06.2015
Размер:
1.58 Mб
Скачать

39

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ ТА НАУКИ УКРАЇНИ

ДОНБАСЬКА ДЕРЖАВНА МАШИНОБУДІВНА АКАДЕМІЯ

Кафедра «Облік і аудит»

Курсова робота

з дисципліни «Бухгалтерський облік»

Розробила студентка гр.: Ф05-т Лисецкая И.Л Керівник: Сердюк О.М

Робота допущена до захисту «____»_______________

Робота захищена «____»________з оцінкою «_____»

Краматорськ 2009 р.

Зміст

Стр.

1 Закон України «Про бухгалтерський облік та Фінансову звітність в України» ( №996 від 16.07.1999 р.)…………........................................................4

1.1 Який мінімальний строк зберігання первинних документів, регістрів та звітності підприємства?......................................................................4

1.2 Перелічіть обов’язкові реквізити первинних та зведених документів…………………………………………………………………………5

1.3 Коли оформлюють первинні документи?.......................................5

1.4 Хто несе відповідальність за несвоєчасність складання первинних документів та недостовірність відображеної інформації?...............5

1.5 Коли первинні документи бухгалтерського обліку можуть бути вилучені у підприємства?........................................................................6

2 Розв’язання наскрізної задачи за варіантом …………………………….7

2.1 Вихідні дані………………………………………………………...7

2.2 Журнал реєстрації господарських операцій……………………...8

2.3 Розрахунки до господарських операцій…………………………19

2.4 Синтетичні рахунки………………………………………………20

2.5 Аналітичні рахунки……………………………………………….33

2.6 Оборотні відомості за аналітичними і синтетичними рахунками (оборотно-сальдова та шахова)…………………………………………………34

Висновок……………………………………………………………………36

Перелік посилань…………………………………………………………..37

Додатки

Баланс

Звіт про фінансові результати

Вступ

Дана курсова робота складається з двох частин: практичної та теоретичної.

У практичній частині виконується розв’язання наскрізної задачі, яке обґрунтовано розрахунками, складається журнал господарських операцій, синтетичні та аналітичні рахунки, баланс, прибутковий касовий ордер, видатковий касовий ордер, авансовий звіт, вимога, звіт про фінансові результати, оборотно-сальдова та шахова відомості.

У теоретичній частині розглядається Закон України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні», яка складається з таких питань як, мінімальний строк зберігання первинних документів, перелік обов’язкових реквізитів первинних та зведених документів, строки складання та подачі первинних документів та ін. питання.

Метою виконання даної курсової роботи є закріплення і поглиблення знань студентів, отриманих у процесі вивчення теоретичного матеріалу за курсом «Бухгалтерський облік».

1 Теоретична частина

1.1 Закон України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні»(№996 від 16.07.1999 р.)

  1. Який мінімальній строк зберігання первинних документов, регістрів та звітності підприємства?

В теорії та практиці бухгалтерського обліку звичайно терміном «первинні документи» називають документи, на основаної котрих здійснюється господарська діяльність й робляться записи на рахунках. У даному випадку терміном «первинна звітна документація» називається вся сукупність затвердженнях форм, хоча не всі х них можуть бути затверджені для здійснення господарських операцій. До складу цих форм відносять первинні документи, регістри аналітичного рахунку, реєстри обліку інших документів.

Зберігання документів відіграє значну роль у подальшої постановці бухгалтерського обліку. Раціональна система зберігання документів на протязі установлених законом строків, та можливість користування ними в будь-який момент для отримання різних справок.

Первинні документи та регістри звітності, прошедшиє перевірку, бухгалтерські звіти та баланси до передачі їх до архіву підприємства, підприємства повинні зберігати в бухгалтерії у спеціальних приміщеннях, забезпечуючи їх зберігання, чи у закритих шафах під звітність осіб, повноважений головним бухгалтером.

Порядок зберігання первинних документів та інших документів на машинах носіях визначаються вказівками по організації бухгалтерського звіту з використанням рівної техніки.

Первинні документи поточного місяця обробляються в ручну й відноситься до певного звітного регістру, комплектує в хронологічному порядку, нумерується, переплітаються, й супроводжуються довідкою для архіву.

Термін зберігання документів, звітних реєстрів підприємства, затверджується згідно до переліку типових документів, використаних в діяльності органів державної представницької та виконавчої влади й місцевого самоврядування, інших підприємств та організацій, з урахуванням термінів зберігання матеріалів, затверджених головним архівним управлінням при Кабінеті Міністрів України.

Зберігання первинних документів й звітних реєстрів, прошедшиє обробку й послуживши основою для складання звітності, а також бухгалтерських звітів й балансів, їх оформлення та передаче до архіву забезпечує головний бухгалтер.

  1. Перелічіть обов’язкові реквізити первинних та зведених документів.

Первинні та зведені документи можуть бути складенні на бумажних та машинних носіях й повинні мати наступні обов’язкові реквізити:

  • Назва документа (форми).

  • Дату й місце складання.

  • Назва підприємства, від імені котрого складенні документи.

  • Зміст та обсяг господарських операцій, одиницю виміру господарських операцій.

  • Посади осіб, відповідаючи за здійснення господарських операцій й правильність їх оформлення.

  • Особистий підпис та інші данні, даючи можливість ідентифікувати особу, приймаючу участь в виконанні господарських операцій.

  1. Коли оформлюють первинні документи?

Первинні документи повинні бути складенні в момент здійснення операції, а як що це не можливо – після закінчення операції.

  1. Хто несе відповідальність за несвоєчасне складання первинних документів та недостовірність відображеної інформації?

Відповідальність за своєчасне та якісне складання документів, передачу їх в установлені строки для відображення у бухгалтерському обліку, за достовірність даних, приведених документах, несуть особи, скла вшиє й підписавши ці документи.

Підпис осіб, відповідальних за складання первинних документів на рахівник машинах й інших коштах організаційної техніки, виконується у вигляді пароля чи іншим способом автоматизації, що дає можливість однозначно ідентифікувати особу, виконавчу господарську операцію.

Документ на машино читаючому пристрої повинен мати кода осіб, відповідальних за складання документів. Приналежність кода конкретній особі регіструється організацієй-складачем документа на машино читаючий пристрої; також складаються технічні, програмні та організаційні умови, виключаючи можливість користування іншими кодами.

5.Коли первинні документи бухгалтерського обліку можуть бути вилучені у підприємства.

Первинні документи й регістри бухгалтерського обліку можуть бути вилучені у підприємства тільки по рішенню певних органів, прийнятому у межах їх повноважень, предусмотренних законом. Посадова особа підприємства має право у присутності представительних органів, здійснюючих вилучення, зняти копії вилучених документів. Обов’язковими є реєстри вилучених документів у порядку, установленому законодавством.