Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
шульга.docx
Скачиваний:
35
Добавлен:
08.06.2015
Размер:
1.17 Mб
Скачать

Опис технологічного процесу виконання робіт

Після виконання розмітки облицювання, монтаж каркаса розпочинають з нарізання профілів: відрізають напрямний стельовий UD-профіль потрібної довжини. З тильного боку наклеюють ущільнювальну самоклейку стрічку.

Укладають на підлозі вздовж лінії розмітки. Металевий каркас збирають зі стельового профілю CD 60-27 і напрямних стельових профілів UD 28-27. Напрямні профілі каркаса прикріплюють дюбелями до підлоги і стелі з кроком не більше за 1м.

На нижньому і верхньому напрямних профілях роблять розмітку. Згідно з розміткою через кожні 60 см в напрямні профілі точно за виском встановлюють стояки з CD-профілів, які скріплюють з ними просікачем або шурупами. При цьому крайні профілі необхідно розмістити якомога ближче до кута.

Через кожні 1,5 м стояки кріплять до стінки за допомогою прямих підвісів.

Між підвісами і стінкою розміщені електрична проводка, сантехнічні трубопроводи, а також тепло і звукоізоляційні матеріали.

Облицювання здійснюють прикріпленням ГКП до металевого каркаса шурупами з подальшим шпаруванням швів і головок шурупів шпаклівкою.

Каркасний спосіб облицювання стін ГКП застосовують при висоті обшивки до 10 м. Якщо висота обшивки не перевищую 4,25 м, то металевий каркас можна не прикріпляти до стіни підвісами.

ГКП, зазвичай, розташовують вертикально (паралельне розміщення) з обов’язковою обробкою швів як першого, так і другого шарів (при двошаровій обшивці). Шви між шарами ГКП повинні бути зміщені відносно один одного. Слід пам’ятати, що при паралельному розміщенні ГКП другорядні стояки каркаса слід встановлювати частіше, з меншим кроком, ніж при перпендикулярному розміщенні ГКП.

Якщо є горизонтальні шви в конструкції обшивки стін з одношаровим покриттям, то їх стикування і закріплення мають здійснюватися на горизонтально розташованому металевому профілі, а шви повинні бути зміщені по вертикалі відносно один одного(при значній висоті приміщень і паралельним розміщенням ГКП). При влаштуванні двошарової обшивки з ГКП другий їх шар (зовнішній) розміщується зі зміщенням 60 см відносно швів першого шару. Шурупи для закріплення першого шару допускається встановлювати з кроком 75 см.

В умовах підвищеної вологості (санвузли, кухні, ванні кімнати, душові) рекомендують застосовувати вологостійкі гіпсокартонні плити (ГКПВ) у поєднанні з металевим каркасом. Поверхню ГКПВ треба покрити гідроізоляцією «Флехендіхт». Перед використанням емульсію «Флехендіхт» треба перемішати. На ГКП емульсію наносять валиком або пензлем двома-трьома шарами з розрахунку 1000 г/м2 (для одного шару – 250-350 г/м2). Перший шар повинен висохнути перед нанесенням другого шару. Час висихання -2-3 год. Після висихання гідроізоляція «Флехендіхт» стає стійкою до ультрафіолетоваго випромінювання, атмосферних дій і перепаду температур від -40 до +200С. Розташування електричної проводки в межах каркаса повинно виключати можливість пошкодження її покриття гострими краями профілів каркаса або шурупами при кріпленні ГКП.

У разі потреби поліпшити тепло- і звукоізоляцію стін металевий каркас заповнюють ізоляційним матеріалом, потім до нього прикріплюють ГКП.

Безпека праці при виконанні робіт. 

Перед виконанням підготовки бетонних поверхонь до обшивки ГКП надягнути захисні рукавиці.

При збиванні розчину або штукатурки з поверхні надягнути захисні окуляри.

 

Роботу слід виконувати в спецодязі (комбінезон, робоча куртка і брюки).

 

Усі ґудзики, паси та замки спецодягу мають бути застібнуті. Волосся слід прибрати під головний убір.

  Потрібно чітко знати призначення кожного інструмента й використовувати ці інструменти тільки для тих операцій, для яких вони безпосередньо призначені. 

Працювати завжди потрібно з добре заточеним і правленим інструментом. 

Ручки інструментів повинні мати овальний перетин, а їх довжина — відповідати розмірам інструменту.

Поверхня ручок має бути рівною, зачищеною, гладкою, без тріщин, сучків і задирок.

Користуватися натискним інструментом без ручок забороняється.

  Ручки молотків мають бути розклинені дерев’яними або металевимиклинами. 

  Пилки мають бути правильно розведені і загострені.

  Ніколи не перевіряйте ступінь заточування інструменту пальцем.

Інструменти із загостреними лезами слід передавати іншим робітникам тільки ручкою вперед.

Забороняється класти інструмент лезом догори. Різальні інструменти слід класти на бік, лезом від себе. 

Після завершення роботи інструмент слід привести до ладу, очистити від стружки, пилу і покласти у відповідне місце для зберігання.  Основні вимоги щодо безпечної праці з електроінструментом:

Підключати електроприлад до електромережі можна після перевірки його на можливі пошкодження та при вимкненому двигуні. 

Перед запуском приладу в експлуатацію слід зачекати, доки температура приладу зрівняється з температурою навколишнього середовища. 

Тримати інструмент в руках потрібно міцно. Не можна працювати на приставних драбинах .

Не слід торкатися руками частин інструменту, що обертаються.

  При роботі на стінах і підлогах, де є кабелі зі струмом, не можна торкатися до металевих частин інструменту. Щоб уникнути ураження струмом при попаданні на ці кабелі, тримайте інструмент тільки за ізольованій поверхні. 

Не слід торкатися наконечника викрутки і свердла відразу після свердління. Вони можуть бути дуже гарячими, що призведе до опіків.

  Стережіться ураження електричним струмом від неізольованого кабелю.  Уникайте контакту із заземленими поверхнями, такими як металеві труби, радіатори опалювання, плити, холодильники і т. ін. 

Якщо робота з різання супроводжується запорошенням, слід використовувати пилозахисну маску. 

Не слід носити інструмент, тримаючи його за шнур, і братися за шнур для його від’єднання від розетки. Тримайте шнур подалі від гарячих місць, мастил.

Слід уникати випадкових запусків. Не можна носити ввімкнений до мережі інструмент, тримаючи палець на перемикачі. Перед підключенням інструменту до мережі слід переконатися, що перемикач знаходиться в положенні «Вимк.». 

Не можна залишати працюючий інструмент без нагляду. 

Використана література.

Технологія сухого будівництва:

О. Ю. Старченко, Д. В. Гулін.

Освітлювальне і силове електроустаткування:

М. В. Принц, В. М. Цимбалістий.

Практикум з електромонтажних робіт:

М. А. Анісімов, С. О. Кононенко.

http://robotgips.ucoz/ua

http://www.domus.lg.ua

http://prodelkin.ru

http://ibud.ua

http://stroymir1.zakupka.com

http://budsklad.com.ua

http://euroremont.at.ua

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]