Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсовой.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
593.92 Кб
Скачать

5 Монгаж і демонтаж очисного комплексу

Очисні комплекси, що серійно випускаються, в процесі експлуатації монтують та демонтують кілька разів: частково на поверхні шахти для контрольної перевірки устаткування i навчання робочих, в лаві, після відробітку однієї лави i переході в іншу

У очисного комплексу типу 1МКД80 секції механізованого кріплення доставляються в

шахту до місця установки на платформах у не розібраному виді.

Розрізна піч шириною не менш 4.5 м кріпиться анкерами або в рамку під брус, що необхідно для зручності розвороту секцій: монтажна камера підготовляється висотою близько 4 м. Схема монтажу комплексу наведена на рисунку 1.2.

Монтаж ведеться з вентиляційного штреку в напрямку зверху донизу i починається зі складання в підготовленій камері й poзрізній печі забійного скребкового конвеєра 1.

Доставлені на візках секції кріплення розвантажуються за допомогою елекгричнож талі й лебідки 7 на полицю 6, затягаються у верхню частину розрізної печі, де комплектуються в групи 5 i в готовому виді по кутковим напрямним 4 доставляються до місця установки 3 за допомогою лебідки 2, Застосування куткових напрямних дозволяє доставляти до місця монтажу одночасно до п'яти комплектів. При цьому кожна секція фіксується від сусідніх за допомогою розпірок, завдяки чому гідро розведення здійснюється ще в штреку. Установлені секції (комплекти) приєднують до магістрального трубопроводу й роблять їхній розпір. Після цього куткову дорогу демонтують на довжину,рівну довжині п’яти-шести комплектов (секций) механізованого кріплення.

Комбайн збирають у вентиляційному штреку, проти монтажної ніші й затягують за допомогою тягового ланцюга й упорних стійок у розрізну піч, де й установлюють на став конвеєра. У конвеєрному штреку збирають устаткування енергопотягу й роблять випробування комплексу. Між штреком і місцем складання в розрізній печі попередньо встановлюють телефонний зв'язок i сигналізацію.

При демонтажі комплексу спочатку демонтують устаткування конвеєрного штреку (енергопотяг), потім очисний комбайн, забійний скребковий конвеєр i механізоване кріплення.

Устаткування комплексу демонтується в наступній послідовності:

  1. видається з лави комбайн, заздалегідь знімають шнеки і вантажні пристрої;

  2. знімається траковий ланцюг кабелеукладача і борти конвеєра;

  3. важелі системи стійкості і направляючі балки ( при порушеній покрівлі) демонтується спільно з кріпленням;

  4. знімаються кронштейни і зачисні лемеша конвеєра;

  5. демонтуються головка конвеєра і його лінійні секції;

  6. демонтуються секції кріплення і гідро магістраль комплексу.

Після демонтажу обладнання в лаві демонтують штрекове обладнання, штрекові конвеєри, електрообладнання та протипожежні трубопроводи

Висновок

Для даних гірничо-геологічних умов застосований механізований комплекс очисного обладнання 1МКД80, до складу якого входять механізоване кріплення 1КД80, комбайн УКДЗ з механізмом переміщення типу ВСП, скребковий конвеєр СП-26 з кабелеукладачем, перевантажувач на штреку, насосна станція, електрообладнання, система автоматичного й дистанційного управління машинами комплексу i інше допоміжне обладнання.

Розраховані теоретична, технічна та експлуатаційна продуктивність комбайна УКДЗ :

Qтео =283,2 m/г , Qтех= 158,6 , m/г , Qекс=119,8 m/г.

Механізоване кріплення перевірено по його конструктивній висоті. Перевірена прийнята довжина лави за газовим фактором під час роботи комплексу.

Теоретична продуктивність комбайна перевірена по швидкості кріплення очисного вибою та теоретичній продуктивності забойного скребкового конвеєра.

Розглянути питання техніки безпеки під час роботи очисного механізованого комплексу,міри по боротьбі з пилом, монтаж та демонтаж комплексу.

Таким чином обране обладнання для ділянки, яка проектується, є технічно прогресивним та дає позитивні техніко-економічні показники роботи очисного вибою.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]