Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MR_diplom_Matskevich_Sibil.doc
Скачиваний:
18
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
530.43 Кб
Скачать

Державний вищий навчальний заклад

“Запорізький національний університет”

Міністерства освіти і науки України

Мацкевіч Ю.Р., Сібіль О.І.

Вимоги до написання курсових, дипломних, магістерських робіт з соціальної педагогіки

Методичні рекомендації

Затверджено

вченою радою ЗНУ

Протокол № від

Запоріжжя

2010

УДК: 37.013.42(076)

ББК: Ч321я73

М367

Мацкевіч Ю.Р., Сібіль О.І. Вимоги до написання курсових, дипломних, магістерських робіт з соціальної педагогіки: Методичні рекомендації. - Запоріжжя: ЗНУ, 2010. – 64с.

Методичні рекомендації з написання курсових, дипломних, магістерських робіт складені відповідно до Основних вимог до дисертацій та авторефератів дисертацій (Бюлетень ВАК України № 6, 2007р.).

Мета даної розробки – надати допомогу студентам у написанні наукових робіт відповідно ступеню підготовки фахівців, зорієнтувати в оформлені наукових досліджень відповідно до вимог, що ставляться до таких робіт. Рекомендовані студентам спеціальності «соціальна педагогіка» денного та заочного відділення.

Рецензент: Заверико Н.В.

Відповідальний за випуск: Спіцина Л.В.

ЗМІСТ

Передмова…………………………………………………………….….4

Курсова, дипломна, магістерська робота в системі

науково-дослідницької діяльності студентів вищого

навчального закладу……………………………………………….……..5

Вибір теми та організація дослідження…………………………........5

Характеристика структурних елементів курсової,

дипломної, магістерської роботи…………………………………..….10

Літературне оформлення курсової, дипломної, магістерської роботи…...23

Підготовка до захисту та захист дипломної та магістерської

роботи……………………………………………………………..….…35

Глосарій…………………………………………………………..……..38

Список рекомендованої літератури……………………………….…..46

Додатки………………………………………………………………….47

Передмова

Науково-дослідницька діяльність студентів є одним із найважливіших засобів підвищення якості підготовки і виховання спеціалістів з вищою освітою, здатних творчо застосовувати в практичній діяльності найновіші досягнення науково-технічного прогресу.

Як свідчить практика, залучення до наукової роботи робить для студентів дисципліни, які вивчаються, предметними, стимулюючи їх засвоєння. Причому науково-дослідна діяльність є органічною частиною і обов'язковою умовою успішної роботи вищих навчальних закладів. Студенти не лише отримують найновішу наукову практичну інформацію від викладачів на лекційних і семінарських заняттях, лабораторних роботах і виробничих практиках, а й беруть участь у наукових дослідженнях.

Зміст і структура науково-дослідницької діяльності студентів забезпечує послідовність засобів і форм її проведення відповідно до логіки навчального процесу. Науково-дослідницька робота студентів при виконанні курсової, дипломної й магістерської роботи сприяє формуванню наукового світогляду, оволодінню методологією та методами наукового дослідження; розвитку творчого мислення та індивідуальних здібностей студентів; формуванню навичок самостійної науково-дослідної роботи; а також здатності застосовувати теоретичні знання у своїй професійній діяльності.

Методичні рекомендації містять матеріал, у якому детально розглянуто процес підготовки курсової, дипломної, магістерської роботи, наведено правила її оформлення. Вони призначені для студентів спеціальності “Соціальна педагогіка”, але можуть бути використані і студентами інших факультетів, які хочуть підвищити культуру своєї наукової роботи.

В методичних рекомендаціях використані позначки, які мають привернути увагу студентів:

 зверніть увагу

 приклади написання

 дивись глосарій

 прочитайте

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]