Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
self 3.doc
Скачиваний:
25
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
255.49 Кб
Скачать

Variant 3

21. Усі стилі плавання: кріль, брас, плавання на спині, батерфляй класифікуються окремо. 22. Не може бути, щоб ти не знав, хто встановив останній рекорд зі стрибків у висоту? 23. Мені нічого не залишається як почати тренувати молодих спортсменів. 24. Ти повинен вставати з півнями і бігти підтюпцем 4-5 кілометрів. Тоді, можливо, ти будеш у формі. 25. - Де Артем? - Він, напевно, зараз бігає на стадіоні. 26. Якби спортсмен здолав усі труднощі та не втрачав бадьорості, він міг би перемогти. 27. - Ви збираєтеся брати участь у змаганнях з греблі? - Ні, ми цього року мало тренувалися і могли б програти. 28. - Які види спорту найбільше популярні в Україні? - Це, напевно, футбол та баскетбол. 29. Перші Олімпійські ігри були організовані в Олімпії, Греції. 30. Я повинен боротися з цим сильним суперником. Але мені необхідно так багато тренуватися.

c) Translate the following into English in writing.

Том часто згадував дитинство.

Bін жив у маленькому будинку з двома порожніми (без меблів) кімнатами, а навпроти був магазин. Том часто проходив повз цей магазин і дивився на вітрину. Він би охоче щось купив, якби в нього були гроші.

Коли його батько діставав трохи грошей, вдома була їжа. Але це траплялося рідко, і Том звик лягати спати, не повечерявши.

Батько міг легко втратити рівновагу. Бувало, що він вставав не з тієї ноги і починав звинувачувати в усьому уряд і свою дружину.

Одного разу Том побачив трьох чоловіків, які бились проти одного на вулиці. Він ходив навколо (вичікував), щоб побачити результат бійки. Чоловік мав перевагу над двома іншими, він був професіонал. Коли бійка скінчилася, Том підійшов до нього, і вони почали розмовляти. Хлопець дізнався, що чоловік заробляв на життя боксом. Тоді Том і вирішив стати боксером.

Том виходив на ринг і бився. Йому платили, але грошей було недостатньо. „Якби я міг стати промоутером, усе б змінилося”, думав Том. І він прийняв рішення.

Спочатку було дуже важко зводити кінці з кінцями, але Том не втрачав бадьорості. Він не марнував час і встановлював зв'язки з іншими боксерами, знайомився з іншими промоутерами, допомагав боксерам знайти опонентів, спаринг партнерів тощо.

Скоро Том почав забирати всі гроші і міг брати в кредит що завгодно в місцевих магазинах. Бувало, що у нього виникало сильне бажання повернутися на ринг. Але дружина не дозволяла.

Writing

12. Choose one of the statements and agree or disagree with it. Write 5 sentences to motivate your answer.

1. A sound mind in a sound body.

2. Football is one of the most popular spectator sports.

3. If you think you’re beaten, you are.

If you think you’ll lose, you will.

The man who wins is the man who thinks he can!

4. Sport adventure is the champagne of life.

5. Winning isn’t everything, it’s only a thing.

13. You’ve just visited a health club. Having taken a picture of it you’re eager to make a report for a local newspaper. Prepare the report on an investigation into the use of a local facility: Write it in 120-180 words. Make use of the hint below.

§ 1 Introduction state the purpose of your report

§ 2 Main body write about good and bad points

give examples

§ 3 Conclusion give overall impression and make suggestion

14. Investigate one of the following issues looking for some information in books, magazines, newspapers, encyclopaedias or the Internet and write 10-15 theses* on it. Be ready to present all the copies of the materials you used to your teacher.

*thesis (pl. theses) in writing it is the sentence or group of sentences which state what the main idea of your piece of investigation is.

1) A most outstanding sportsman of Great Britain / the USA / Ukraine.

2) The facilities of a modern gym.

3) The most promising Ukrainian teams and their awards.

4) Kyiv’s sports life.

5) Unforgettable sporting events attended by thousands of spectators.

6) Extreme sports.

7) Today’s drag-racing teenager is usually an irresponsible show-off.

8) A real sportsman is motivated by the desire to achieve, not by the desire to beat others.

9) Life experiences of great sportsmen often prove that a man can achieve anything and his abilities are limitless.

10) Our jobs, our possessions and even the areas in which we live become a matter of competition. But competition is for sport.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]