Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
lab3.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
2.5 Mб
Скачать

Хід роботи

  1. Відкрити вікно об’єкту My computer (Мій комп’ютер) та вибрати з переліку дисководів робочий диск С:. Відкрити кореневий каталог диска та знайти папку My Documets (Мої документи). Відкрити вікно даної папки та знайти папку свого викладача.

  2. У папці свого викладача створити папку з іменем "Школа".У контекстному меню робочого поля диска виберіть пункт New (Створити) і підпункт Folder (Папка). Перемкніть алфавіт, введіть назву папки та натисніть на клавішу <Enter>. Англійський, український та інші алфавіти можна перемикати натисненням на певну групу клавіш (наприклад: <Ctrl> + <Shift>) або, встановивши курсор миші на індикатор клавіатури на панелі задач, натиснути на ліву клавішу миші з наступним вибором алфавіту з меню, що з'явилося на екрані.

  3. Перейменувати створену папку на Навчальна. У контекстному меню папки виберіть (виконайте) команду Renаme (Перейменувати). Введіть нову назву: “Навчальна”.

  4. Відкрити папку “Навчальна”.

  5. Створити у папці “Навчальна” папку з назвою "6 Б клас". Якщо така папка уже є, то перейдіть до наступного пункту.

  6. Створити у папці "6 Б клас" особисту папку і надати їй назву – своє прізвище.

  7. Відкрити особисту папку.

  8. Увімкнутиу вікні папки панель інструментів і рядок стану.Скористайтеся пунктом View (Вигляд) Toolbars (Панель інструментів), View (Вигляд) Status Bar (Рядок стану) з меню вікна.

  9. Створити перший текстовий документ. Щоб створити текстовий документ, виконайте команди з меню вікна: File (Файл) New (Створити) Microsoft Word Document (Текстовий документ). Отримаєте піктограму майбутнього текстового документа. Дайте документу назву – "Щоденник". Щоб написати сам текст, викличте текстовий редактор, двічі натисніть на ліву клавішу миші над створеною піктограмою.

  10. У текстовий документ ввести текст: своє прізвище, ім’я, по батькові.

  11. Зберегти текстовий документ і закрити його вікно. Щоб зберегти на диску документ, виконайте пункт File (Файл) Save (Зберегти), або, закриваючи вікно документа, на запит системи дайте відповідь Save (Зберегти).

  12. Створити і зберегти другий текстовий документ з назвою "Завдання" і текстом – домашнім завданням для школярів.

  13. Дослідити властивості двох текстових файлів. Щоб властивості постійно були на екрані, треба у панелі інструментів (увімкніть панель, якщо її немає) натиснути на останню кнопку List (Таблиця) значки розташуються у вигляді таблиці з відображенням властивостей.

  14. Скопіювати текстовий файл "Щоденник" з особистої папки у папку Навчальна способом перетягування піктограми файлу. Для копіювання об’єкта його піктограму треба перетягнути у потрібне місце, натиснувши на клавішу <Ctrl> під час перетягування.

  15. Скопіювати другий текстовий файл "Завдання" з особистої папки у папку “Навчальна”, використовуючи буфер обміну. Виберіть текстовий файл в особистій папці і скопіюйте його в буфер обміну засобами меню вікна: Edit (Редагувати) Copy (Копіювати). Відкрийте папку “Навчальна” і дістаньте зміст буфера: Edit (Редагувати) Paste (Вставити).

  16. Вилучити файли з папки “Навчальна”. Особисту папку не вилучайте. Для вилучення об’єкта його піктограму треба перемістити в Recycle Bin (Кошик).

  17. Активізувати папку “Навчальна” і вилучіть усі файли. Вилучення виконайте засобами пункту File (Файл) Delete (Видалити) з меню вікна.

  18. Закінчити роботу. Закрити усі вікна.

Контрольні запитання

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]