Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Крим. пр.Ос.Ч.-МС.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
425.47 Кб
Скачать

Теми рефератів, доповідей:

  1. Відмежування “масових заворушень” від “групового порушення громадського порядку”.

  2. Злочини, що посягають на встановлений порядок поводження з предметами, які можуть бути сировиною або технологічними компонентами для виготовлення (виробництва) наркотичних засобів.

  3. Злочини, що посягають на встановлений порядок, спрямований на перекриття шляхів поширення наркоманії.

  4. Проблемні питання встановлення та призначення покарання за злочини проти здоров’я населення і системи заходів, що забезпечують його охорону, та застосування інших засобів впливу на осіб, які вчинили ці злочини.

Література до теми: [10-15, 29, 36, 45, 68, 75, 80, 83, 89, 95, 96, 150, 153, 154, 160, 172, 192, 206, 210, 211, 221, 223, 229, 230, 231, 235, 237, 244, 245].

Змістовий модуль 3.

Тема 7. Злочини у сфері охорони державної таємниці, недоторканості державних кордонів, забезпечення призову та мобілізації; проти авторитету органів державної влади, органів місцевого самоврядування та об’єднань громадян; у сфері використання електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), систем та комп’ютерних мереж і мереж електрозв’язку.

Семінарське заняття - 2 год.

Практичне заняття - 2 год.

Індивідуальна робота - 4 год.

Самостійна робота - 2 год.

Ключові терміни та поняття до теми. Державна таємниця – це вид таємної інформації, що охоплює відомості у сфері охорони, економіки, науки і техніки, зовнішніх відносин, державної безпеки та охорони правопорядку, розголошення яких може завдати шкоди національній безпеці України та які визнані у порядку, встановленому Законом України «Про державну таємницю», державною таємницею і підлягають охороні державою. Державна таємниця, конфіденційна інформація, державний кордон, строкова служба, мобілізація, військовий облік, спеціальні збори.

Посяганням на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця є умисне вбивство хоча б однієї із зазначених у ст. 348 КК України осіб. Авторитет органів державної влади, органи місцевого самоврядування, об’єднання громадян, державні символи, опір, втручання, погроза, насильство, посягання на життя, державний діяч, громадський діяч, представник влади, працівник правоохоронного органу, самоправства, підроблення документів.

Системи АЕОМ або автоматизовані системи (АС) – це системи, що здійснюють автоматизовану обробку даних, для складу яких входять технічні засоби їх обробки (засоби обчислювальної техніки і зв’язку), забезпечення. Комп’ютерна мережа - це комплекс з’єднаних лініями електрозв’язку АЕОМ чи їх систем. Електронно-обчислювальні машини (комп’ютери), комп’ютерні системи, комп’ютерні мережі, мережі електрозв’язку, комп’ютерна інформація, носії комп’ютерної інформації, комп’ютерні віруси.

Семінарське заняття з теми 7. План

  1. Розголошення державної таємниці.

  2. Втрата документів, що містять державну таємницю.

  3. Незаконне переправлення осіб через державний кордон України.

  4. Наруга над державними символами.

  5. Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, державному виконавцю, члену громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовцеві, уповноваженій особі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

  6. Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку.

  7. Створення з метою використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних чи технічних засобів, а також їх розповсюдження.