Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
11
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
89.6 Кб
Скачать

9

ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Державної пенітенціарної служби України

17.05.2012 №323

Положення

про Вінницький територіальний сектор з державного нагляду за охороною праці та навколишнім середовищем Державної пенітенціарної служби України

І. Загальні положення

1.1. Це Положення розроблено відповідно до Закону України «Про охорону праці», Указу Президента України від 6 квітня 2011 року №394 «Про затвердження Положення про Державну пенітенціарну службу України», а також на виконання пункту 3 наказу Державної пенітенціарної служби України від 03.03.2012 №120 «Про організаційно-штатні питання».

1.2. Вінницький територіальний сектор з державного нагляду за охороною праці та навколишнім середовищем Державної пенітенціарної служби України (далі – сектор) у своїй діяльності керується Конституцією i законами України, актами Президента України і Кабінету Міністрів України, іншими нормативно-правовими актами з питань охорони праці та навколишнього середовища, наказами Державної пенітенціарної служби України (далі – ДПтС України), а також цим Положенням.

Іі. Структура

2.1. Структуру і штат сектору визначає та затверджує Голова ДПтС України.

2.2. Сектор здійснює виконання своїх основних завдань у територіальних органах ДПтС України, установах виконання покарань, слідчих ізоляторах, навчальних закладах, що належать до сфери управління ДПтС України, та кримінально-виконавчій інспекції у Вінницькій, Одеській, Хмельницькій та Черкаській областях (далі – органи і установи).

2.3. Сектор має печатку із своїм найменуванням.

2.4. Робочі місця начальника та працівників сектору (далі – працівники сектору) розташовані у приміщеннях тих територіальних органів ДПтС України, в підпорядкуванні яких знаходяться органи і установи, де працівники сектору згідно з територіальним розподілом виконують завдання з державного нагляду за охороною праці та навколишнім середовищем.

2.5. Сектор очолює начальник, який безпосередньо підпорядкований начальнику відділу державного нагляду за охороною праці та навколишнім середовищем департаменту виробничої діяльності та ресурсного забезпечення ДПтС України (далі – відділ). Начальник сектору та працівники сектору, безпосередньо йому, одночасно знаходяться в оперативному підпорядкування начальників територіальних органів ДПтС України за місцем розташування їх робочих місць.

2.6. Призначення на посади, переміщення і звільнення з посад, а також присвоєння чергових спеціальних звань працівникам сектору здійснюється Головою ДПтС України за поданням начальника департаменту виробничої діяльності та ресурсного забезпечення ДПтС України. Добір кандидатур на заміщення вакантних посад у секторі, а також призначення виконуючих обов’язки працівників сектору на період відсутності вказаних працівників здійснюється начальниками територіальних органів ДПтС України за місцем розташування робочих місць працівників сектору.

2.7. Конкретні розміри посадових окладів, надбавок і доплат працівникам сектору визначаються Головою ДПтС України відповідно до законодавства за поданням начальника департаменту виробничої діяльності та ресурсного забезпечення ДПтС України та погодженням з департаментом бухгалтерського обліку та фінансового забезпечення ДПтС України.

2.8. Преміювання працівників сектору здійснюється на підставі Положення про преміювання персоналу територіальних секторів з державного нагляду за охороною праці та навколишнім середовищем Державної пенітенціарної служби України, що затверджується наказом ДПтС України.

2.9. Виплата заробітної плати (грошового забезпечення) працівникам сектору здійснюється територіальним органом ДПтС України за місцем дислокації сектору. Забезпечення працівників сектору речовим майном згідно з нормами належності здійснюється територіальними органами ДПтС України за місцем розташування робочих місць працівників сектору.

2.10. Чергові та щорічні відпустки надаються працівникам сектору згідно з графіком відпусток, складеним відділом з урахуванням пропозицій начальника сектору. Графік погоджується начальником відділу та затверджується начальником департаменту виробничої діяльності та ресурсного забезпечення ДПтС України.

2.11. Службові відрядження працівниками сектору здійснюються на підставі річного графіку відряджень, складеного відділом з урахуванням пропозицій начальника сектору. Графік погоджується начальником відділу та затверджується начальником департаменту виробничої діяльності та ресурсного забезпечення ДПтС України.

2.12. Працівник сектору, який виїжджає у службове відрядження, затверджує план-завдання на службове відрядження та дозвіл на виїзд у службове відрядження у начальника територіального органу ДПтС України за місцем розташування його робочого місця.

2.13. Працівник сектору забезпечується коштами на здійснення службових відряджень територіальним органом ДПтС України за місцем дислокації сектору та затверджує витрати на відрядження у начальника цього територіального органу.

2.14. Під час формування бюджетного запиту начальник територіального органу ДПтС України за місцем дислокації сектору зобов’язаний передбачити кошти на виїзди працівників сектору у службові відрядження з урахуванням незапланованих виїздів.

2.15. Працівники сектору допускаються до самостійної інспекторської діяльності після проходження навчання та здачі іспитів у порядку, встановленому нормативно-правовими актами про охорону праці та навколишнього середовища.

2.16. Права працівників сектору визначаються цим Положенням і посадовими інструкціями, затвердженими начальником відділу.

2.17. Працівники сектору є державними інспекторами з нагляду за охороною праці по посаді.

2.18. Рішення працівників сектору, що прийняті в межах їх повноважень, є обов’язковими для виконання начальниками органів і установ.

Приписи працівників сектору може скасувати в письмовій формі лише посадова особа, якій безпосередньо підпорядковані ці працівники.