Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
16
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
189.95 Кб
Скачать

4. Зміст індивідуальної роботи студента

Загальний обсяг індивідуальної роботи складає 24 години. Протягом цього часу та на практичних заняттях студенти виконують комплексні індивідуальні розрахункові завдання, що складаються з таких частин:

  1. Підбір перерізів елементів несучих конструкцій за нормами проектування.

  2. Оцінювання показників довговічності будівельних конструкцій і виробів за результатами ресурсних випробувань.

  3. Визначення розрахункових значень міцності будівельних матеріалів за результатами статистичної обробки експериментальних даних.

  4. Визначення розрахункових значень постійного навантаження за результатами натурних обстежень.

  5. Визначення розрахункових значень снігового або вітрового навантаження за результатами статистичної обробки метеорологічних даних.

  6. Оцінювання надійності елементів несучих конструкцій при дії постійних та змінних навантажень.

За результатами виконання завдань оформлюються короткі письмові звіти, які оцінюються викладачем. Теми і вихідні дані до виконання завдань надаються викладачем кожному студенту.

5. Правила модульно-рейтингового оцінювання знань

Загальна трудомісткість дисципліни складає 100 балів. За модулями та видами робіт вона розподіляється таким чином:

Семестр

Модулі

Розподіл балів за видами занять і робіт

Усього за модуль

Семестро-вий контроль

Лекції

Лаборат роботи

Практ. заняття

Самост. робота

Індивід. робота

Модульн. контроль

9

1

9

17

18

44

15

2

9

22

18

49

Усього за дисципліну

18

39

36

93

100

Поточний контроль здійснюється на лекціях та практичних заняттях шляхом проведення експрес-тестів, усного опитування та оцінювання роботи над поставленими завданнями. При цьому студент може отримати такі бали:

  • за добросовісну роботу на лекції – 1 бал;

  • за роботу на практичному занятті (включаючи експрес-тестування, відповіді на запитання й виконання завдань) – до 5 балів (ПЗ-1 і ПЗ-9 – до 2 балів).

Студент може також отримати додаткові бали за активну роботу на лекціях і практичних заняттях (відповіді на запитання, виконання завдань тощо).

Самостійна та індивідуальна робота студента оцінюється за результатами виконання й захисту індивідуальних розрахункових завдань (до 6 балів за кожну з шести частин завдання).

Модульний контроль здійснюється шляхом узагальнення результатів поточного контролю, а також результатів виконання й захисту розділів індивідуальних розрахункових завдань, що відносяться до даного модуля.

Підсумковий семестровий контроль здійснюється у формі екзамену, який проводиться за тестовими технологіями. На екзамені студент може поліпшити результат складання одного з модулів, отримавши до 15 балів (але в сумі не більше за трудомісткість цього модуля). Студент допускається до підсумкового контролю, якщо протягом семестру він отримав не менше, ніж 45 балів. У разі невиконання цієї вимоги студент має право скласти екзамен за повний курс відповідно до питань робочої навчальної програми. Студент може відмовитися від підсумкового контролю, якщо за результатами роботи протягом семестру він отримав кількість балів, достатню для виставлення позитивної оцінки.

Рейтингова оцінка за навчальну дисципліну дорівнює сумі балів, отриманих студентом за результатами поточного контролю, виконання усіх видів навчальних робіт протягом семестру та підсумкового семестрового контролю. За рейтинговою оцінкою визначається оцінка за шкалою ECTS та чотирибальна національна оцінка за шкалою:

Рейтингова оцінка

Оцінка за шкалою ECTS

Оцінка за чотирибальною національною шкалою

90 – 100

А – відмінно

5 – відмінно

82 – 89

В – дуже добре

4 – добре

75 – 81

С – добре

67 – 74

D – задовільно

3 – задовільно

60 – 66

Е – достатньо

35 – 59

FХ – незадовільно (з можливістю повторного складання)

2 – незадовільно

1 – 34

F – незадовільно (з обов’язковим повторним вивченням дисципліни)

Соседние файлы в папке Видання_готові