Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КПІЗ Маркетинг.doc
Скачиваний:
31
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
97.79 Кб
Скачать

2. Дайте відповіді на тестові завдання:

1) Маркетинг, що передбачає пропозицію для всього ринку різновидів певного товару, отриманих завдяки видозміні деяких його властивостей, має назву:

а). масовий;

б) товарно-диференційований;

в) цільовий.

2) Компанія "Київстар" провела розподіл ринку споживачів послуг мобільного зв'язку на чіткі групи, для кожної з яких запропонувала різні пакети послуг. Іншими словами, компанія здійснила:

регулювання ринку;

сегментацію ринку;

в) класифікацію ринку.

3) При сегментації ринку за психографічпим принципом фірма "Roshen" взяла до уваги одну із ознак:

ставлення до товару;

стиль життя;

статус користувача.

4) Компанія "Символ" розробляє стратегію цільового маркетингу. Послідовність необхідних заходів є такою:

сегментація ринку, вибір цільових сегментів, позиціонування товару;

позиціонування товару, вибір цільових сегментів, прогресивна інтеграція;

в) сегментація ринку, позиціонування товару, диференціація товару.

5) Аналіз поведінки споживачів містив розгляд їх активності, інтересів та переконань. Перелічені характеристики є складовими:

типу особистості;

способу життя;

статусу людини у суспільстві.

3. Задача

Вибравши певний товар, з яким новостворена фірма чи існуюче підприємство хоче вийти на ринок, визначити основні напрями маркетингових досліджень та питання, на які підприємство повинно отримати відповіді у ході їх проведення.

Перший етап підготовка до проведення дослідження. Його основні складові такі:

а) постановка проблеми, яку потрібно вивчити та вирішити за допомогою маркетингового дослідження. Наприклад, яким є ставлення споживачів до нового продукту компанії, або як змінився розподіл ринкових часток між фірмами-конкурентами за певний період часу, або якою є ефективність проведеної рекламної кампанії. Або проблемою може бути зменшення обсягів реалізації певної продукції;

б) постановка цілей дослідження. Метою маркетингового дослідження може бути, наприклад, з'ясування причин зниження обсягів збуту продукції. Надання маркетинговому дослідженню причинного характеру означає виявлення виникнення ситуації та факторів, на які потрібно вплинути для її зміни, тобто вирішення проблеми.

Мета дослідження повинна бути пов'язана з вирішенням тих завдань, які стоять перед організацією в цілому. Наприклад, мета "ІІМСИ як одного з операторів ринку мобільного зв'язку в Україні може бути умовно сформульована на певний періоду часу так: збільшити кількість абонентів, які представляють молодіжний сектор споживачів, на 10 %. Тоді метою дослідження може бути наприклад, встановлення критеріїв, що є найбільш важливими для молоді під час вибору оператора мобільного зв'язку.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]