Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
дипломная 2015 рее.docx
Скачиваний:
195
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
1.35 Mб
Скачать

Вимоги безпеки по закінченні роботи

Встановити в положення “вимкнено” усі тумблери (вимикачі) пристроїв, з якими працювали, а також перемикачі (рубильники) на електрощитах.

Щоденно після закінчення занять у кабінетах викладачі, майстри виробничого навчання повинні уважно оглядати всі робочі місця, вимикати електроприлади, освітлення, усувати виявлені недоліки.

Після закінчення роботи потрібно прибрати сміття, відходи, робити вологе прибирання.

Після кожного заняття необхідно усі пожежо-, вибухонебезпечні речовини та матеріали винести із класів у спеціально виділені та обладнанні приміщення.

Висновок

У своїй дипломній роботі я розповідала про реєстрацію документів та форми реєстрації. Цим я хочу довести, що документ який не зареєстрований і не має реєстраційного номера він не дійсний.

Реєстрація документів – фіксація факту створення, або надходження документа шляхом проставления у ньому дати й реєстраційного індексу із наступною записом необхідної інформації документ у реєстраційній формі або вхідному форматі. Головне призначення реєстрації – надання документа юридичної сили, підтвердження факту створення, або надходження.

В організація та на підприємствах ведеться журнальна автоматизована та карткова форми реєстрації.

Одина із функцій служби діловодства залежить від забезпечення швидкого пошуку даних у тому, де є потрібні документи, як рухається хід виконання конкретного документа чи яких документах можна знайти чи інші необхідних роботи відомості. Цим цілям служать реєстраційні журнали, містять сукупність даних документи.

Що ж до реєстрації документів я б порадила не заощаджувати на папері та реєструвати внутрішні та вихідні документи у тій формі, що б краще для такого обсягу документів, властивих бухгалтерії. Однак ж передати функції реєстрації документів секретарю.

Щоб управління підприємством було ефективним, реєстрацією документів має займатися досвідчений співробітник він чи секретар керівника. І тому треба знати діловодних процес, функції структурних підрозділів, склад документації, що циркулювала у організації, вміти виділити й чітко викласти основну думку реєстрованого документа у разі, якщо відсутня його заголовок або володіння комп'ютером тощо.

Обов’язково повинні реєструватися документи, що надходять від вищих організацій (установ), і ті, що надсилаються до вищих організацій (установ), важливі внутрішні документи (накази, розпорядження, протоколи, доповідні записки тощо), а також пропозиції, скарги громадян. Не реєструються поздоровчі листи, поздоровчі телеграми, запрошення, інформації до відома, документи, що проходять через службу документування і піддаються оперативному обліку в спеціальних оперативних формах у галузевих та функціональних структурних підрозділах: бухгалтерські документи первинного обліку (їх реєструють у бухгалтерії), щомісячні та щоквартальні звіти підвідомчих організацій.

Список використаної літератури

  1. Діденко А.Н. Сучасне діловодство. – 2-е вид. – К.: Либідь, 2009.

  2. Карпенко О.О., Матліна М.М. Сучасне діловодство

  3. Коваль А.П. Ділове спілкування. – К.: Либідь, 2010.

  4. Молдованов М.І., Сидорова Г.М. Сучасний діловий документ. – К.: Техніка, 2011.

  5. Молдованов М.І., Сидорова Г.М. Сучасний діловий документ. – К.: Техніка, 2012.

  6. Молдованов М.І., Сидорова Г.М. Сучасний діловий документ. – К.: Техніка, 2011

  7. Скібіцька Л.І. Книга Діловодство. Навчальний посібник.