Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
курсова.docx
Скачиваний:
88
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
85.59 Кб
Скачать

2.1 Організаційно-економічна характеристика пп «Старокостянтинів Агро»

Приватне підприємство «Старокостянтинів Агро» (скорочена назва ПП «Старокостянтинів Агро») являється сільськогосподарським (фермерським) господарством, воно створене та діє на основі господарського кодексу України та керується у своїй діяльності Законом України "Про господарські товариства", а також на підставі Установчого договору від 24 травня 2003 року.

Заснування ПП «Старокостянтинів Агро» та його діяльність регулюються чинним законодавством України. Дане господарство у своїй діяльності керується законами України, Статутом з усіма можливими подальшими змінами та локальними нормативними актами, що видаються господарством для забезпечення своєї діяльності. Установчий договір підприємства є невід'ємною частиною Статуту. Господарство знаходиться в Черкаській обл. Тальнівському районі с.Старокостянтинів Агро, вул. Перемоги 4а.

ПП «Старокостянтинів Агро» створене у травні 2003 року на невизначений період часу і продовжує свою діяльність до моменту припинення його діяльності (ліквідації або реорганізації) у відповідності до Статуту та чинного законодавства України. Засновником є Баранюк В. О.

Підприємство є юридичною особою, створеною у формі сільськогосподарського (фермерського) господарства у відповідності до законодавства України.

ПП «Старокостянтинів Агро» може здійснювати зовнішньоекономічну діяльність у видах та формах, що прямо не заборонені чинним законодавством України. Воно може створювати дочірні підприємства, філії та представництва як в Україні, так і за її межами, а також набувати у своє володіння землю, інше нерухоме майно та цінні папери інших юридичних осіб згідно з законодавством України.

ПП «Старокостянтинів Агро» має свій баланс, банківські рахунки, включаючи рахунки в іноземній валюті, круглу печатку, штампи, та інші реквізити юридичної особи. Підприємство має право від свого імені укладати договори, контракти та інші угоди, набувати майнових та інших прав, нести зобов'язання.

ПП «Старокостянтинів Агро» створене для здійснення господарської і підприємницької діяльності з метою одержання прибутку. Для досягнення цілей діяльності підприємство здійснює такі види діяльності:

- вирощування, збирання, транспортування, зберігання, закупівля, переробка та реалізація сільськогосподарської продукції;

- рослинництво та бджільництво;

- виробництво та реалізація споживчих товарів та продуктів харчування;

- рибальство та рибопереробка;

- автосервіс.

На підприємстві найбільшу питому вагу займають кваліфіковані робітники сільського господарства 69% або 25 чоловік, фахівці, технічні службовці та працівники побуту становлять 7% або по 4 особи, кваліфікованих робітників з інструментом на підприємстві 3 особи або 8%, керівник на підприємстві один.

На сьогоднішній день підприємство інтенсивно нарощує свої виробничі потужності, що в подальшому буде вимагати збільшення чисельності працюючих основної діяльності, тому вартим буде зазначити, що при виробничій необхідності підприємство має можливість маневрувати управлінськими та трудовими кадрами, що мають спеціальну підготовку.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]