Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
KPIZ_1ооооооооооооо.docx
Скачиваний:
7
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
37.33 Кб
Скачать

7. Аналіз впливу проведених банком операцій на статті звіту про фінансовий стан та звіту про прибутки і збитки та інший сукупний дохід.

1. Банк сформував резерви під надані клієнтам кредити, що оцінюються на індивідуальній основі у сумі 1570 грн.

Дана операція призведе до зменшення статті «Кредити та заборгованість клієнтів» звіту про фінансовий стан банку та збільшення статті «Резерви під заборгованість за кредитами» звіту про прибутки і збитки та інший сукупний дохід на 1570 грн.

2. Касою банку куплено долари США.

Дана операція призведе до зменшення статті «Результат від операцій з іноземною валютою» звіту про прибутки і збитки та інший сукупний дохід на 34,3 грн. та статті «Грошові кошти та їх еквіваленти» на 34,3 грн. звіту про фінансовий стан банку.

3. У зв’язку з настанням дати валютування, зараховано на поточний рахунок підприємця Пелішко Р.С. кошти, що були поступили раніше з іншого банку у сумі 1240 грн.

Оскільки обидва задіяних у бухгалтерській проводці рахунки включаються до розрахунку статті «Кошти клієнтів» у зобов’язаннях звіту про фінансовий стан банку, то дана операція зменшить і одночасно збільшить дану статтю на одну й ту саму суму, а отже не призведе до змін у звіті про фінансовий стан.

4. Фізична особа внесла в касу банку готівку для зарахування на депозитний рахунок (термін депозиту – 6 міс.) у сумі 25000 грн.

Дана операція призводить до збільшення таких статтей, як: «Грошові кошти та їх еквіваленти» та «Кошти клієнтів» звіту про фінансовий стан банку на 25000 грн.

5. На коррахунок банку в НБУ поступили кошти на користь підприємця Сидорчука В. у сумі 6000 грн.

Дана операція призведе до збільшення таких статтей, як: «Грошові кошти та їх еквіваленти» та «Кошти клієнтів» звіту про фінансовий стан банку на 6000 грн.

6. Банк нарахував проценти за довгостроковим депозитом фізичної особи у сумі 520 грн.

Дана операція призведе до збільшення статті «Нараховані витрати за строковими коштами фізичних осіб» звіту про фінансовий стан банку та збільшення статті «Процентні витрати» звіту про прибутки і збитки та інший сукупний дохід на 520 грн.

7. –

8. Банк видав ВАТ «Фаворит» кредит у сумі 100000 грн. в інвестиційну діяльність терміном на 3 роки. Одноразова комісія – 1% від суми кредиту. Кошти (за мінусом комісії) були зараховані на поточний рахунок ВАТ «Фаворит».

Дана операція призведе до збільшення статті «Кредити та заборгованість клієнтів» та статті «Кошти клієнтів» звіту про фінансовий стан банку на суму 99000 грн.

9. Банк здійснив попередню оплату за готівку шляхом перерахування коштів на коррахунок банка-кореспондента на суму 18000 грн.

Дана операція призведе до збільшення таких статтей, як: «Інші активи» та «Кошти банків» звіту про фінансовий стан банку на суму 18000 грн.

10. На кореспондентський рахунок банку в НБУ надійшло грошове покриття за відправленим раніше розрахунковим чеком, що був виписаний на користь ПП «Олександрія». Банк зарахував ці кошти підприємству і списав суму чека з позабалансу.

Дана операція призведе до збільшення таких статтей звіту про фінансовий стан банку: «Грошові кошти та їх еквіваленти» та «Кошти клієнтів» на суму 340 грн.

11. Банк визнав простроченими нараховані раніше проценти за короткостроковим кредитом у поточну діяльність, що був наданий підприємцю Медвідь А.І. на суму 950 грн.

Оскільки обидва задіяних у бухгалтерській проводці рахунки включаються до розрахунку статті «Кредити та заборгованість клієнтів» у зобов’язаннях звіту про фінансовий стан банку, то дана операція зменшить і одночасно збільшить дану статтю на одну й ту саму суму, а отже не призведе до змін у звіті про фінансовий стан.

12. На кореспондентський рахунок банку в НБУ поступили гривні за продані за дорученням ПП «Берізка» євро. Банк зарахував кошти на поточний рахунок клієнта, стягнувши комісію у розмірі 0,9% від отриманих грн.

Дана операція призведе до збільшення таких статтей звіту про фінансовий стан банку: «Грошові кошти та їх еквіваленти» на 15300 грн., «Кошти клієнтів» на 15162,3 грн., а також збільшення статті «Комісійні доходи» звіту про прибутки і збитки та інший сукупний дохід на 137,1 грн.

13. Банк нарахував комісійні за касово-розрахункове обслуговування ПП «Олександрія» у сумі 130 грн.

Дана операція призведе до збільшення таких статтей, як: «Інші фінансові активи» звіту про фінансовий стан банку та «Комісійні доходи» звіту про прибутки і збитки та інший сукупний дохід на 150 грн.

14. Банк уклав договір з підприємцем Пелішко Р.С. про надання кредиту овердрафт і визнав зобов’язання з кредитування.

Дана операція не впливає ні на звіт про фінансовий стан банку, ні на звіт про прибутки і збитки та інший сукупний дохід, тому що вона є позабалансовою.

15. Банк відкрив покритий акредитив, на основі заяви на акредитив і платіжного доручення на перерахування коштів для бронювання їх у банку-бенефіціара. Заявник акредитива - МП «Азалія».

Дана операція призведе до зменшення таких статтей звіту про фінансовий стан банку: «Грошові кошти та їх еквіваленти» та «Кошти клієнтів» на суму 25000 грн.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]