Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
46
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
1.51 Mб
Скачать

V. План рахунків податкового обліку

10. Розглянете План рахунків податкового обліку, який можна відкрити з меню Підприємство Плани рахунків План рахунків податкового обліку (по податку на прибуток) (рис.11).

Рис.11 План рахунків податкового обліку (по податку на прибуток)

Даний план рахунків не передбачений нормативними документами і є частиною методики ведення обліку в «1С:Бухгалтерії». Він служить для того, щоб господарчі операції відображалися в податковому обліку відповідно до закону "Про оподаткування прибутку підприємств".

Увага! Всі рахунки податкового обліку є забалансовими, тобто в податковому обліку можуть існувати проводки без вказівки кореспонденції рахунків.

На командній панелі форми плану рахунків податкового обліку також знаходяться кнопки, за допомогою яких можна одержати додаткову інформацію з обраного рахунку:

Vі. Довідники в системи «1с: Підприємство 8»

Дані, які передбачається багаторазово використовувати, зберігаються в довідниках і регістрах відомостей інформаційної бази.

Рис.12 Інформацію про банк

Довідники й регістри доступні до перегляду через головне меню програми (меню Операції Довідники), де вони згруповані по видах господарської діяльності, також можна знайти довідники в окремих меню. Наприклад, довідник «Валюти» у меню Банк. Довідники й регістри зручніше заповнити попередньо до проведення операцій, але можна заповнювати й в процесі введення документів.

11. Переглянете довідник «Валюти».

12. У довідник «Банки» додайте інформацію про банк «Приватбанк» відповідно рис.12

13. У довідник «Посади організацій» внесіть дані про посади «Слюсар - ремонтник», «Водій автокара».

14. У довідник «Фізичні особи» внесіть наступні дані: Іванов Іван Іванович, Комарова Світлана Володимирівна (меню Кадри - Фізичні особи).

15. У довідник «Склади (місця зберігання)» внести дані про Оптовий склад.

16. Зареєструйте основного користувача програми (прізвище, що було уведено в режимі Конфігуратор) в довіднику «Співробітники організацій».

Для реєстрації користувача використовуйте кнопку Додати → створити нового співробітника, вибравши його з довідника фізичних осіб → оберіть прізвище, ім'я, по батькові основного користувача.

VІІ. Домашнє завдання: Створіть звіт виконаної роботи.

Після виконаної лабораторної роботи студент повинен знати та вміти:

  • Знати методи запуску програми 1С:Підприємство;

  • Вміти реєструвати нову організацію;

  • Вміти вводити дані до інформаційної бази;

  • Вміти заповнювати довідники програми.

7