Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
деонтологія.doc
Скачиваний:
23
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
77.31 Кб
Скачать

23.Склад і структура адвокатської практики.

Адвокатська практика – це проф. правоохоронна і правозахисна діяльність, що здійснюється адвокатським корпусом.

Структура: суб’єкт – адвокати і адвокатські обєднання; обєкт – відношення по наданню проф. правової допомоги громадянам.

Практична адвокатська діяльність – цілі, задачі, функції, юр дії і операції.

Методи – використовуються для досягнення цілі, отримання результатів.

Результат діяльності – соц.-правовий досвід, накопичений всіма видами адвокатської практики.

24.Деонтолог х-ристика правоохоронної діяльності.

Осн формою здійснення правоохоронної діяльності в Україні є прокурорський нагляд. Особливості прокурорської діяльності часто вимагають від працівника цієї системи виявляти швидкість і гнучкість мислення, здібність конструктивно думати і приймати рішення у незвичайних умовах без сторонньої допомоги, осмислено діяти і вирішувати задачі у мінімал час. У то й же час , враховуючи великий обсяг владних повноважень прокурора, його обов’язок - ефективно і виключно обачно користуватися ними, бути об’єктивним, мати мужність визнати свої помилки і виправити їх.

25.Феномен професійної правосвідомості юриста.

Професійна правосвідомість— це правова свідомість юристів, яка залежить від юр діяльності, характеризується індивідуальністю та неповторністю. Стержнем загальної проф правосвідомості юриста є так звана деонтологічна правосвідомість. Вона незмінна. Ця незмінність забезпечується знанням службових обов’язків, почуттям службового обов’язку та моральної і юридичної відповідальності юриста, почуттям поваги до права й закону, готовністю діяти правомірно у найскладніших життєвих ситуаціях. Саме вона дає змогу юристові у будь-яких правових ситуаціях приймати рішення справедливі і правомірні. Професійна правосвідомість зумовлює внутрішній імператив службового обов’язку, оскільки останній є свободою розумної волі, що дає змогу передбачати юр наслідки проф. діяльності і є стабільно виробленою позицією юриста. Деонтологічна правосвідомість пов’язана з рівнем загальної правосвідомості юриста, оскільки перебуває на її “вершині” і слугує ніби “піком” правосвідомості.

26.Співвідношення юр діяльності та держ влади.

Професійна юр діяльність – ціленаправлені дії юриста професіонала з вирішення юр справ, які здійснюються на основі норм процесуального права і направлені на дотримання законності і дотримання правопорядку в державі.

Проф. діяльність юриста в основному здійснюється в рамках правової форми діяльності держави – правозастосовної, правоохоронної та ін., вихідною одиницею якої є юр справа, тому юр. суть проф. діяльності юриста така ж як і правової форми діяльності держави: завжди пов’язана з нормами права, основана на законі і має юр наслідки.

27.Зміст і структура політичної культури юриста: політ свідомість(політ ідеї, цінності), політ відношення(політ взаємовідносини, політ конфлікт), політ поведінка(політ вчинок, політ наслідок). Структура політ культури:

1.оволодіння політ знаннями,широка інформаційність про політ життя;

2.вміння переробити політ інформованість у власний варіант політ культури;

3.реалізація установок на політ участь в формах і різновидах політ поведінки в сист конкретних політ відносин