Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ОКХ маг спец / STOKXMAG.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
296.96 Кб
Скачать

6 Вимоги до професійного відбору

Для ефективної підготовки випускників освітньо-кваліфікаційного рівня - магістр за спеціальністю 8.070801 - Екологія та охорона навколишнього середовища за вимогами компонентів стандарту вищої освіти, вимоги до професійного відбору повинні бути такими.

Абітурієнт повинен володіти комплексом знань, навичок, умінь в обсязі програми базової чи повної вищої освіти освітньо-кваліфікаційних рівнів -бакалавр, спеціаліст спеціальності 7.0708-екологія та охорона навколишнього середовища напряму підготовки фахівця 0708 - екологія, що підтверджується документами встановленого зразка.

Психологічні властивості та якості особи повинні відповідати медичній формі стану здоров'я (за довідкою 086-У); особливих протипоказнь для професійної діяльності, яка обирається, немає.

7 Вимоги до державної атестації випускників вищих навчальних закладів

За нормативними вимогами атестація випускника проводиться Державною екзаменаційною комісією з спеціальності 8.070801 - Екологія та охорона навколишнього середовища шляхом захисту дипломної роботи магістра.

Структура дипломної роботи магістра повинна бути такою, яка б забезпечувала перевірку усіх вимог ОКХ.

При проведенні державної атестації випускників враховується успішність та оцінюється якість вирішення випускниками задач діяльності, передбачених в ОКХ.

У випадку цільової підготовки фахівця, замовник має можливість скорегувати контроль з метою підсилення перевірки здібностей у виконанні конкретних виробничих функцій і вирішенні конкретних професійних задач, не зменшуючи загальних вимог до фахівця, який отримує повну вищу освіту.

8 Відповідальність за якість освітньої та професійної підготовки випускників вищих навчальних закладів

За якість освітньої та професійної підготовки випускників вищих навчальних закладів, в першу чергу, несе відповідальність випускаюча кафедра. Окрім того, за якість професійної підготовки випускників несе відповідальність організація, де випускник проходить практику. В цілому ж відповідальність несе вищий навчальний заклад, диплом якого отримує випускник.

З метою подальшого контролю за адаптацією випускника на виробництві вищий навчальний заклад зобов'язаний підтримувати з ним постійний зв'язок протягом щонайменше трьох років. Для цього повинні регулярно надсилатись на виробництво запити, які вміщують коло питань, необхідних для адекватної оцінки рівня адаптації випускника. У разі негативного відгуку з місця роботи випускник має право на додаткове прослуховування окремих курсів у вищому навчальному закладі за бажанням, або за рекомендацією організацій, де він працює (з відривом від виробництва, або без). Вищий навчальний заклад, який несе відповідальність за рівень підготовки випускника, повинен надати йому можливість надолужити втрачене на комерційних засадах, або за іншою формою домовленості.

За результатами повторного вивчення конкретного курсу випускник повинен здати іспит, на який може бути запрошений представник організації, що дала негативний відгук про його роботу.

Соседние файлы в папке ОКХ маг спец