Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Робоча програма 3.doc
Скачиваний:
22
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
214.53 Кб
Скачать

Орієнтовний структуровaний план проходження практики з догляду за хворими

Структура виробничої практики

Кількість годин, з них

Рік навчання

Вид контролю

Всього годин/ кредитів ЕСТЗ

Аудиторна підготовка

СРС

50 годин

27

23

2

1,67 кредиту

Модуль 1.

Змістовий модуль - 1

50 годин / 1,67 кредит

27

23

Поточний, підсумковий (модульний)

Утому числі підсумковий модульний контроль

3

3

2

Примітка: 1 кредит ЕСТS - 30 год.

Аудиторне навантаження - 52%, СРС - 48%

2. Мета практичної підготовки з догляду за хворими :

полягає у досягненні основних кінцевих цілей, визначених у освітньо-професійних програмах підготовки спеціаліста за спе­ціальностями 7.110101 «Лікувальна справа», 7.110104 "Педіат­рія" та 7.110105 „Медико-профілактична справа” і є основою для побудови змісту виробничої практики. На підставі кінцевих ці­лей до кожного змістового модулю сформульовані конкретні цілі у вигляді певних умінь (дій), цільових завдань, що забезпе­чують досягнення кінцевої мети проходження виробничої прак­тики.

КІНЦЕВІ ЦІЛІ ВИРОБНИЧОЇ ПРАКТИКИ З ДОГЛЯДУ ЗА ХВОРИМИ:

1. Демонструвати володіння морально-деонтологічними принципами медичного фахівця та принципами фахової субор­динації у клініці.

2. Демонструвати володіння навичками організації режиму і догляду за хворими з різними захворюваннями терапевтично­го профілю, виконувати необхідні медичні маніпуляції.

3. Зміст програми

Модуль 1. ДОГЛЯД ЗА ХВОРИМИ, ЙОГО РОЛЬ У ЛІКУВАЛЬНОМУ ПРОЦЕСІ ТА ОРГАНІЗАЦІЯ В УМОВАХ СТАЦІОНАРУ

Конкретні цілі:

- Демонструвати володіння основними принципами меди­чної деонтології;

- Визначати зміст догляду за хворими та його роль в струк­турі лікувальних заходів;

- Демонструвати володіння навичками дотримання лікува­льно-охоронного та забезпечення санітарно-гігієнічного режи­му основних підрозділів стаціонару;

- Демонструвати володіння навичками проведення розпи­тування, огляду хворого і правилами визначення основних пока­зників діяльності життєвих систем і надання першої допомоги хворим із порушеннями з боку цих систем;

- Робити попередню оцінку стану температурного гомео­стазу хворого за результатами визначення температури тіла та реєстрації температурних кривих, демонструвати володіння на­вичками догляду за хворими із гарячкою;

- Демонструвати володіння навичками забезпечення осо­бистої гігієни хворих та догляду за важкохворими;

- Демонструвати володіння основними прийомами реанімаційних заходів.

Тема 1. Поняття про загальний та спеціальний догляд за хворими терапевтичного профілю. Структура та функції терапевтичного стаціонару.

Знайомство студентів з кафедрою. Догляд за хворими та його значення в лікувальному процесі. Загальний та спеціальний догляд за хворими терапевтичного профілю. Структура і функції терапевтичного стаціонару. Лікувально-охоронний, санітарно-гігієнічний та лікарняний режими у терапевтичних відділеннях лікарні. Основні обов’язки молодшої медичної сестри. Організація роботи приймального відділення (прийом хворих, реєстрація, антропометрія, санітарна обробка, транспортування. Приготування та застосування дезинфікуючих розчинів.