Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
DBN_V_2_2-23_2009_Budinki_i_sporudi_Pidpriyems.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
846.34 Кб
Скачать

9.2 Сміттєвидаляння та пилоприбирання

9.2.1 Сміттєпроводи (за відсутності пневматичної або вакуумної системи сміттєвидаляння) слід передбачати в п'ятиповерхових магазинах. Необхідність влаштування сміттєпроводів у мага-­ зинах меншої поверховості визначається завданням на проектування.

Для магазинів, не обладнаних сміттєпроводами, за завданням на проектування і з урахуванням додатків П і Р слід передбачати сміттєзбірну камеру, приміщення для механізованого пресування паперових і деревно-стружкових відходів, камеру для зберігання харчових відходів.

  1. Сміттєпровід і сміттєзбірна камера щодо конструкції та розміщення повинні відпові­- дати вимогам ДСТУ Б В.2.5-34 і ДБН В.2.2-9.

  2. Централізовану або комбіновану систему вакуумного пилоприбирання слід передбачати в магазинах торговельною площею 6500 м2 і більше. Необхідність систем пилоприбирання в магазинах меншої торговельної площі встановлюється завданням на проектування.

  3. При проектуванні комбінованої системи вакуумного пилоприбирання радіус обслуго-­ вування одним приймальним клапаном повинен бути не більше 50 м.

  4. За відсутності централізованої або комбінованої системи вакуумного пилоприбирання влаштування камери чищення фільтрів пилососів визначається завданням на проектування.

9.3 Водопостачання і каналізація

  1. Будинки підприємств, роздрібної торгівлі необхідно обладнувати господарсько-питним водопроводом холодної і гарячої води, каналізацією, зливостоками і внутрішнім протипожежним водопроводом, що проектуються згідно зі СНиП 2.04.01. Допускається не передбачати внутрішній водопровід і каналізацію в будинках непродовольчих магазинів торговельною площею до 150 м2, якщо вони проектуються в районах, у яких немає каналізаційних мереж, передбачаючи при цьому біотуалети.

  2. При застосуванні холодильних машин із водяним охолодженням конденсатора необ­- хідно проектувати систему оборотного водопостачання.

  3. Системи водопостачання підприємств торгівлі, розміщених у будинках іншого приз-­ начення або прибудованих до них, слід проектувати з окремими гілками, на яких встановлюються водолічильники, а системи каналізації цих підприємств слід проектувати з окремими випусками.

  4. Прокладання трубопроводів і стояків водопроводу та каналізації через приміщення підприємств торгівлі, вбудованих та вбудовано-прибудованих в житлові будинки, слід проводити з урахуванням вимог 5.20 і 5.22 ДБН В.2.2-15 та СНиП 2.04.01.

  5. У приміщеннях для зберігання прибирального інвентаря необхідно встановлювати трапи і раковини зі змішувачами на системах холодного і гарячого водопостачання. У примі­- щеннях для готування продовольчих товарів до продажу слід встановлювати раковини і мийні ванни. У залах непродовольчих магазинів торговельною площею більше 8500 м2 і в залах про-

С 26 ДБН В.2.2-23:2009

довольчих магазинів торговельною площею більше 1000 м2 слід передбачати трапи і поливальні крани для мокрого прибирання підлоги. Шлюз у камері харчових відходів повинен бути облад­наний раковиною, мийкою для миття бачків і трапом. Трап необхідно встановлювати також у приміщеннях рибних магазинів, якщо ці приміщення запроектовані з акваріумами.