Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ROBOChA_PROGRAMA_osobliva_1 (3).doc
Скачиваний:
47
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
592.9 Кб
Скачать

Міністерство освіти науки, молоді та спорту України

Національний університет « Одеська юридична академія»

Криворізький факультет

КРИМІНАЛЬНЕ ПРАВО

Особлива частина

Методичні вказівки до семінарських занять та самостійної роботи

студентів вечірньої форми навчання

м. Кривий Ріг

2013р.

Укладач: старший викладач кафедри кримінально-правових дисциплін Криворізького фокультрету Національного університету «Одесьеа юридична академія» Бобошко О.М.

Методичні вказівки і завдання до контрольних робіт розраховано і схвалено на засіданні кафедри кримінально-правових дисциплін КФ НУ «Одеська юридична академія»

Протокол №______ від «____»___________2013 р.

Завідувач кафедрою В.Р. Кравець

Рецензенти:

  1. Старший викладач кафедри кримінально-правових дисциплін Криворізького факультету Націанального університету «Одеська юридична академія» Анненко О.С.

  2. Старший викладач кафедри кримінально-правових дисциплін Криворізького факультету Національного університету «Одеська юридична академія» Малиця Ю.М.

Протокол № від «____» ___________2013 р.

Голова методичної ради М. Х. Амарян

ВСТУП

Професійна підготовка студентів потребує розуміння кримінального закону , високого рівня знань у його застосуванні під час кваліфікації.

Динамічність змін кримінального законодавства обумовлює необхідність його систематичного , глибокого вивчення, підвищення рівня знань у студентів та застосування кримінально-правових норм на практиці.

Особливо практичне значення в застосуванні кримінального закону належить кваліфікації злочинів, яка забезпечує дотримання вимог законності в протидії законності.

Методичні вказівки побудовані на підставі аналізу чинного кримінального законодавства, теорії кримінального права та матеріалів судової практики аналізуються проблеми кваліфікації окремих видів злочинів, надані рекомендації з питань правильного застосування відповідних норм кримінального права.

Методичні вказівки до семінарських занять та самостійної роботи слід використовувати у процесі вивчення Кримінального права особливої частини, дозволяють відновити знання пройденого матеріалу при підготовці до заліку та екзамену, а також практичних занять та написання контрольних робіт.

Методичний посібник містить практичні завдання (задачі) з метою відпрацювання навичок практичного застосування кримінального закону, матеріали для контролю знань ( тести), а також орієнтує на необхідний для вивчення навчального матеріалу обсяг нормативних актів та спеціальної літератури.

Головна мета методичних вказівок до Кримінального права особливої частини – надати допомогу студентам третього та четвертого курсів опанувати кримінальне законодавство та відпрацювати навички його практичного застосування.

Дисципліна „Кримінальне право” складається із Загальної частини та Особливої частин. Передбачає вивчення кримінального законодавства України, його принципи, підстав кримінальної відповідальності та загальних ознак злочину, ознак окремими злочинів, правил їх кваліфікації, відокремлення їх злочинів один від одного, суміжних з ними діянь, систему, види кримінальних покарань, підстави та порядок призначення покарань, умови звільнення від кримінальної відповідальності, її заміну іншими заходами примусового впливу, погашення та знання судимості.

Знати:

Кримінальне законодавство України; керівні Постанови Пленумів Верховного Суду України про стан судової практики; стан основних проблем науки кримінального права; предмет та принципи кримінального законодавства, його систему; підстави кримінальної відповідальності; основні інститути кримінального права; систему та види кримінальних покарань.

Уміти:

Орієнтуватися в системі кримінального законодавства та відшкодування; розрізняти окремі види злочинів та їх склад; правила кваліфікації злочинів; орієнтуватися в системі кримінального законодавства та відшуковувати в ньому необхідну для даного конкретного випадку норму; кваліфікувати злочини в точній відповідності з законом.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]