Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ROBOChA_PROGRAMA_osobliva_1 (3).doc
Скачиваний:
47
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
592.9 Кб
Скачать

Тема 5. Злочини проти волі, честі та гідності особи (2 години).

Загальна характеристика злочинів проти волі честі та гідності особи. Незаконне позбавлення волі або викрадення людини. Захоплення заручників. Підміна дитини. Торгівля людьми або інша незаконна угода відносно передачі людини. Експлуатація дітей. Незаконне поміщення у психіатричний заклад.

Тема 6.Злочини проти статевої свободи і статевої недоторканності.( 2 год.)

Загальна характеристика злочинів проти статевої свободи і статевої недоторканності.

Поняття згвалтвання та його юридичні ознаки. Насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом. Примушування до вступу в статевий зв’язок. Розбещення неповнолітніх. Поняття потерпілої особи від злочину.

Тема 7. Злочини проти виборчих, трудових та інших особистих прав і свобод людини і громадянина. ( 2 год.)

Загальна характеристика злочинів проти виборчих, трудових та інших особистих прав і свобод людини і громадянина. Перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача. Фальсифікація виборчих документів.Голосування виборцем на виборчій дільниці більше ніж один раз.

Порушення таємниці голосування. Порушення порядку фінансування виборчої кампанії кандидата, політичної партії ( блоку). Порушення законодавства про референдум..

Характеристика злочинів проти інших особистих прав громадян. Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії.Порушення недоторканності житла. Порушення таємниці листування.

Ухилення від сплати аліментів на утримання дітей. Ухилення від сплати аліментів на утримання непрацездатних батьків. Злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною. Зловживання опікунськими правами. .Розголошення таємниці усиновлення. Незаконні дії щодо усиновлення (удочеріння).

Перешкоджання законній діяльності професійних спілок, політичних партій, громадських організацій. Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів. Грубе порушення законодавств ва про працю.Грубе порушення угоди про працю. Примушування до участі в страйку або перешкоджання участі у ст. райку. Неплата заробітної плати. Порушення авторського права і суміжних прав.Порушення прав на винахід, корисну модель Ю промисловий зразок, топографію інтегральних мікросхем, сорт рослин, раціоналізаторську пропозицію.

Пошкодження релігійних споруд. Незаконне утримування, осквернення або знищення релігійних святинь. Перешкоджання здійсненню релігійного обряду. Посягання на здоров’я людей під приводом проповідування релігійних віровчень чи виконання релігійних обрядів.

Порушення недоторканності приватного життя. Порушення права на отримання освіти.Порушеннярава на безоплатну медичну допомогу.

Тема 8. Злочини проти власності. (2 години).

Задачі посилення охорони власності в умовах ринкової економіки. Розвиток кримінального законодавства про відповідальність за посягання на власність.

Поняття та види злочинів проти власності. Система злочинів проти власності. Корисливі злочини проти власності.. Крадіжка. Види крадіжки. Грабіж та його ознаки.

Види грабежу. Розбій та його ознаки. Особливості конструкції составу розбою. Види розбою.

Відміна розбою від насильницького грабежу. Викрадення шляхом демонтажу та іншим засобом

електричних мереж, кабельних ліній зв'язку та їх обладнання..

Шахрайство та його ознаки. Особливості конструкції складу шахрайства. Види шахрайства. Відміна шахрайства від крадіжки.

Вимагання та його ознаки. Види вимагання. Відміна вимагання від розбою, грабежу крадіжки та шахрайства.

Придбання або збування майна, за відомо здобутого злочинним шляхом. Заподіяння майнової шкоди шляхом обману або зловживання довірою. Новітність складу. Привласнення знайденого або чужого майна, що випадково опинилося у винного. Некорисливі злочини проти власності. Умисне знищення або пошкодження майна.

Погроза знищення майна. Необережне знищення або пошкодження майна. Порушення обов'язків щодо охорони майна.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]