Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodichka_po_kursovoy_po_pedagogike.docx
Скачиваний:
46
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
165.27 Кб
Скачать

Технічне оформлення роботи

Робота оформлюється в друкованому (комп’ютерний текст) вигляді. Текст повинен бути вичитаним як студентом, так і науковим керівником. Не вичитаний текст з лексичними, орфографічними, стилістичними, технічними помилками є явищем неприпустимим.

Роботу друкують за допомогою комп’ютера на одній сторінці листа білого паперу форматом А4 (210х297мм).

Вимоги до комп’ютерного набору наукової роботи:

  • текстовий редактор – WORD;

  • гарнітура шрифту – Times New Roman;

  • кегль шрифту (розмір) – 14;

  • накреслення – звичайний;

  • міжрядковий інтервал – полуторний;

  • абзац – 1,25;

  • розташування тексту роботи – вирівнювання по ширині;

  • кількість символів у рядку – не менше 60;

  • кількість рядків на сторінці – до 30;

  • міжрядковий інтервал між назвою розділу і підрозділу повинен дорівнювати 1 інтервалу;

  • міжрядковий інтервал між заголовком (назвою підрозділу) і текстом повинен дорівнювати 2 інтервалам.

У тексті дослідницької роботи заголовки структурних частин ЗМІСТ, ВСТУП, РОЗДІЛ, ВИСНОВКИ, СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ, ДОДАТКИ друкуються великими літерами симетрично до тексту (шрифт – 14 напівжирний), заголовок центрується, враховуючи абзац (1,25 см). Кожну структурну частину починають з нової сторінки. Назву розділу розташовують з наступного рядка після слова РОЗДІЛ.

Заголовки підрозділів друкуються маленькими літерами, крім першої – великої, з абзацного відступу, шрифт 14 – напівжирний. Крапку в кінці заголовка не ставлять. Перенос слів у заголовках, як і підкреслення заголовків, не допускається.

Нумерацію сторінок дослідницької роботи здійснюють за допомогою арабських цифр без знака № у правому верхньому кутку. Крапка після номера сторінки не ставиться. Першою сторінкою курсової роботи є титульний аркуш, який включають до загальної нумерації сторінок, не проставляючи його номер. Наступні сторінки (починаючи зі змісту) нумеруються. У нумерацію входять усі аркуші, враховуючи додатки.

Цифровий матеріал повинен оформлятися у вигляді таблиць, які в роботі нумеруються послідовно (за винятком таблиць, поданих у додатках) у межах розділу.

Таблицею називають особливу форму подачі цифрових або словесних відомостей, у якій дані розміщуються в певному порядку. Таблиці використовуються для більшої наочності та порівняння показників.

Ілюстрації (фотографії, креслення, схеми, графіки, карти) і таблиці необхідно подавати у роботі безпосередньо після тексту, де вони згадані вперше, або на наступній сторінці. Ілюстрації й таблиці, які розміщені на окремих сторінках роботи, включають до загальної нумерації сторінок. Таблицю, рисунок або креслення, розміри яких більші формату А4, враховують як одну сторінку і розміщують у відповідних місцях після згадування в тексті або у додатках.

Якщо таблицю через її обсяг неможливо розмістити на одному аркуші, то її переносять на наступну сторінку із зазначенням «Продовження таблиці 2.1.», яке друкується прописними літерами і розміщується в правому верхньому куті (Додаток Д).

Номер ілюстрації (рисунка або таблиці) має складатися з номера розділу і порядкового номера ілюстрації, між якими та наприкінці ставиться крапка. Наприклад, «Рис. 1.2.» (другий рисунок першого розділу); «Таблиця 2.4.» (четверта таблиця другого розділу).

Кожна ілюстрація повинна мати назву, яку розміщують під словом «Рис. 1.1.» «Таблиця 1.1.» над самою ілюстрацією і друкують симетрично до тексту починаючи з великої літери центровано, враховуючи абзац 1,25, шрифт – 14 напівжирний). Саме слово «Таблиця» чи «Рис.» друкують у верхньому правому куті (додаток К).

У роботі слід використовувати лише оригінали фотознімків. Якщо їх розмір виявиться меншим за А4, то вони повинні бути наклеєні на стандартні аркуші білого паперу формату А4.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]