Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Tekhnokhimichny_kontrol.docx
Скачиваний:
39
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
11.45 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

ЗАОЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ В м.СІМФЕРОПОЛІ

«ТЕХНОХІМІЧНИЙ КОНТРОЛЬ В ТЕХНОЛОГІЇ ГАЛУЗІ»

Методичні вказівки до вивчення дисципліни та виконання контрольної роботи для студентів напряму 6.051701 «Харчові технології та інженерія», спеціальності «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчових концентратів»

Укладач Ковріжних О.І.

Сімферополь, 2013р.

Загальна характеристика навчальної дисципліни

Предметом дисципліни є методи контролю якості сировини, напівфабрикатів і готової продукції хлібопекарського, кондитерського, макаронного і харчоконцентратного виробництв, а також загальні положення стандартизації і метрології.

Мета дисципліни - опанування наукового підходу до реалізації оптимальної системи випробувань і хіміко-технологічного контролю певного виробництва харчової промисловості, загальних сучасних методів контролю складу, властивостей та якості сировини, напівфабрикатів, допоміжних матеріалів і готової продукції.

Завдання дисципліни:

  • вивчити завдання технохімконтролю хлібопекарського, кондитерського, макаронного і харчоконцентратного виробництв;

  • забезпечити знання з методів контролю складу та якості сировини, напівфабрикатів і готової продукції хлібопекарського, кондитерського, макаронного і харчоконцентратного виробництв, пов'язати їх зі знаннями з хімічних, біологічних і технічних дисциплін, загальної технології харчових виробництв, метрології, стандартизації та сертифікації сировини та готової продукції;

  • розкрити роль виробничої лабораторії у забезпеченні технохімконтролю якості Сировини, напівфабрикатів і готової продукції хлібопекарського, кондитерського, макаронного і харчоконцентратного виробництв;

- вивчити вимоги техніки безпеки роботи з технохімконтролю в умовах навчальної, а також виробничих лабораторій.

Зв'язок з іншими дисциплінами. Вивчення дисципліни має базуватися на знаннях і вміннях, отриманих під час вивчення аналітичної, фізичної, колої- . дної та органічної хімії.

У результаті вивчення дисципліни студенти повинні:

  • знати структуру технохімконтролю хлібопекарського, кондитерського, макаронного і харчоконцентратного виробництв, основні положення та вимоги метрології, стандартизації та сертифікації у контролі якості сировини і готової продукції, основні положення про організацію роботи виробничої лабораторії, правила та методику відбору середніх проб об'єктів харчової промисловості, сучасні методи контролю складу сировини, напівфабрикатів і готової харчової продукції, правила безпеки роботи у лабораторіях різного профілю;

  • уміти підібрати сучасні методи контролю з урахуванням особливостей складу та властивостей об'єкту, а також прилади, реактиви, хімічний посуд для визначень, відібрати середню пробу, обрати методику досліджень, оцінити достовірність отриманих результатів, оцінити відповідність отриманих результатів вимогам нормативних документів.

Вказівки до виконання контрольних робіт

Знання студентів перевіряються через перевірку написаної ними контрольної роботи, яку слід вчасно (згідно з графіком навчального плану) здати.

Контрольна робота має бути подана у вигляді рукопису в стандартному шкільному зошиті, або у друкованому вигляді. Контрольні завдання виконують у вигляді рефератів з обов’язковим наведенням теми роботи, плану та списку використаної літератури.

Виконання контрольних робіт рекомендується починати з вивчення літератури. Студент зобов’язаний викладати матеріал відповідно до теми завдання своїми словами, без переписування підручника.

Оформлюється контрольна робота в обсязі учнівського зошита (не більше 12 аркушів), з полями, пишеться акуратно, без скорочень.

Номер варіанта контрольної роботи студент вибирає за номером в журналі.

Контрольні роботи, варіант яких не відповідає встановленому, не перевіряються і студентові не повертаються.

Перевірена контрольна робота повертається студенту для виправлення помилок, після чого він захищає її у співбесіді з викладачем.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]