Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
курсова / моя курсова / на комп 2.doc
Скачиваний:
19
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
583.68 Кб
Скачать

3.2. Характеристика запропонованих інноваційних заходів на пп «Віліс»

В попередньому розділі ми запропонували низку різноманітних заходів для покращення фінансового та економічного стану ПП «Віліс», до них належать:

  1. Випуск нового виду продукції «Супові зірочки»;

  2. Використання технологій аромомаркетингу для просування товарів на ринку;

  3. Використання такого різновиду маркетингу, як партизанський маркетинг;

  4. Та придбання нового сучасного обладнання – енергозберігаючого парогенератора.

Далі ми детально розглянемо в чому ж полягає його новизна та ефективність саме для нашого підприємства.

1. Виготовлення макаронів - справжнє мистецтво. Сучасні технології

дозволяють виробникам виготовляти макарони найрізноманітніших форм, перетворюючи їх на шедеври кулінарного мистецтва і зберігаючи при цьому такі важливі якості як відмінний смак, корисність та поживність продукту.

ПП «Віліс» пропонує широкий асортимент макаронних виробів високої якості, виготовлених із борошна твердих сортів пшениці. Українським споживачам є з чого вибирати – в асортиментному ряду представлені макарони найрізноманітніших видів. Проте ПП «Віліс» ніколи не зупиняється на досягнутому. З метою задоволення вибагливих потреб своїх споживачів потрібно постійно розширювати свій асортимент, тим самим урізноманітнюючи кулінарний арсенал українських господинь.

Тому ми вирішили запропонувати новинку – до Вашої уваги супова засипка «Stelline». «Stelline» з італійської перекладається як «Зірочки». З використанням супової засипки «Зірочки» страви виправдано заслуговуватимуть на звання «зіркових». Використання макаронних зірочок у блюдах буде цікавим як для малечі, яка захоплено поїдатиме відтепер улюблений супчик, так і для поважних гостей, які по праву оцінять естетичне оформлення страви. Звичайне, на перший погляд, блюдо стане справжнім шедевром кулінарного мистецтва разом із суповою засипкою «Зірочки».

Впровадження даних технологій не потребує значних витрат, адже потрібно буде лише змінити змінити форму макаронів, а для цього потрібно просто по-іншому переналаштувати обладнання. За невеликих зусиль та гарної реклами, можна буде отримати значний прибуток.

2. Аромомаркетинг – напрям маркетингу, що грунтується на викоританні різних запахів і ароматів з метою стимулювання продажів, просування товару на ринку і сприятливого впливу на покупця. Маркетингові дослідження показують, що наявність приємних ароматів змушує покупців проводити в магазинах на 15-20 % довше, ніж зазвичай, що, відповідно, позитивно позначається на рівні продажів. Аромодизайн – вид професійної діяльності, що виник на стику дизайну інтер'єрів, професійної аромотерапії і маркетингу; являє собою цілий комплекс заходів, що створює спеціальну ароматичну атмосферу, стимулюючу ті чи інші емоції людини . Щоб аромадизайн (в даному випадку - інструмент аромамаркетингу) гармонійно вписувався в концепцію компанії і представляв торгову точку в найвигіднішому її світлі, при його плануванні слід враховувати наступні моменти:

  • Корпоративний стиль, цільову аудиторію і "рівень" закладу (VIP, середній рівень, мас-маркет);

  • Стиль екстер'єру та інтер'єру, в тому числі колірне рішення;

  • Параметри і особливості приміщення;

  • Особливості систем кондиціонування і вентиляції;

  • Спеціалізацію закладу.

В умовах загостреної конкуренції та перевантаженості інформацією аромодизайн (як складова частина аромомаркетингу) стає все більш і більш затребуваним.

Аромамаркетинг має сенс впроваджувати, якщо Ви переслідуєте одну або більше з таких завдань:

  • Створення особливої ​​атмосфери в точках продажу.

  • Затримка клієнтів в місцях продажу (або надання послуги) на більш тривалий час.

  • Підвищення лояльності клієнтів і бажання відвідати місце повторно.

  • Додаткове рекламування за рахунок відчуття аромату за межами приміщення (сувеніри, подарункова продукція).

  • Поліпшення сприйняття клієнтом якості пропонованих товарів і послуг.

  • Залучення нових клієнтів за допомогою стимулювання імпульсного (заздалегідь не запланованого) придбання ними товару / послуг.

  • Спонукання до прийняття бажаних організаторами рішень при здійсненні покупок (перемикання на "потрібний" товар / послугу тощо).

  • Підвищення ефективності праці працівників, сприяння концентрації уваги, зняття стресових станів, сприяння зниженню плинності кадрів.

  • Підвищення конкурентоспроможності підприємства.

  • Непряма реклам бренду ароматизованими товарами / послугами.

  • Підтримання сезонних і святкових рекламних кампаній з метою залучення максимальної уваги.

  • Заманювання додаткової клієнтури на точку продажу ("шлейфом аромату").

  • Стимулювання ІМПУЛЬСНИХ покупок.

  • Підвищення статусу аж до елітарності за рахунок ексклюзивності (щодо українського ринку) послуги.

  • Додатковий PR.

Аромамаркетинг є засобом підвищення конкурентоспроможності підприємств поряд з ціною, якістю і популярністю торгової марки. Головне завдання аромамаркетингу - поліпшити настрій покупця і привернути його до себе; зробити так, щоб йому було добре і безпосередньо зв'язати це відчуття з компанією. Це і стає важливою конкурентною перевагою останньої.

Аромати, якими заповнено приміщення, впливають на прийняття рішення покупцем на користь того чи іншого товару / послуги, тим самим покращуючи купівельну спроможність.

Ми вирішили використати даний вид маркетингу, адже він має свій ряд переваг, які допоможуть збільшити кількість продажу всього асортименту нашої продукції. Запах, який ми вирішили обрати – це запах щойно спеченого хліба. Були проведенні дослідження, які показали, що даний запах пробуджує почуття голоду і люди не задумуючись купують продукти які нагадують їм смачну їжу, а оскільки продукція ПП «Віліс» це макарони, борошно та варення, то такі асоціації змушуватимуть людей купувати нашу продукцію.

Наступні кілька років популярність аромамаркетингу в Україні буде йти вгору і досягне свого піку, ймовірно, через 3-5 років. У цей період його застосування буде давати виключно конкурентну перевагу, так як зараз його використання поки не масово, ново, ексклюзивно і вкрай цікаво для споживача. Років через 5 використання таких технологій стане, швидше за все, нормою для солідних компаній і буде доречніше вести мову про те, що швидше незастосування аромамаркетингу дає переваги ваших конкурентів на ринку.

Ми вирішили застосувати апарат для ароматизації Аerosol Dispenser, який являє собою ароматизатор повітря, що працює від двох батарей живлення в автоматичному режимі.

За допомогою найтонших розпилювачів апарату Aerosol Dispenser в приміщеннях будь-якої площі можна створити приємну атмосферу. Ключ до ефективної ароматизації лежить в безперервній обробці повітря.

Електронне управління режимом роботи Aerosol Dispenser не виключає ручного налаштування. Тому можливе програмування індивідуальної інтенсивності та інтервалу розпилення ароматичної рідини. Один флакон Aerosol Dispenser розрахований на 3000 розпилень. При розпиленні кожні 25 хвилин на протязі 12 годин прилад працює приблизно 100 днів.

Унікальний склад ароматичної рідини не залишає нальоту на предметах меблів. У кожному флаконі - ароматична рідина з високоефективним абсорбентом. Нейтралізація неприємних запахів відбувається не за рахунок їх придушення, а за рахунок повного видалення субстанцій, распостраняться запах. До того ж, що входить до складу ароматичної рідини антибактеріальний компонент знищує мікроорганізми, що сприяють утворенню неприємного запаху.

Наявність батарей живлення дозволяє застосовувати Aerosol Dispenser навіть там, де немає електрики. Новітня Smart-Chip-Technologie робить можливим використання батарей живлення протягом двох років.

Контроль за витратою ароматичної рідини і батарей живлення відбивається на рідкокристалічному дисплеї.

Рис. 3.2. Aerosol Dispenser.

Розміри (ДхШхВ) см: 8х8х20, 5

Вага (гр.): 420

Матеріал: ABS пластик

Колір: Білий

Елементи живлення приводу: 2хаа

Витратні матеріали: Аерозоль 250 мл.

3. Партизанський маркетинг в силу своєї маловитратні може бути основним знаряддям підприємств малого та середнього бізнесу, а великим фірмам дозволить достукатися до тих потенційних покупців, яких не вийшло залучити за допомогою традиційної реклами. Партизанські методи дають фірмам можливість виділитися на постійно зростаючому загальному рекламному фоні. За статистикою, житель Москви бачить дві тисячі рекламних повідомлень щодня, і якщо компанія хоче, щоб її товар помітили, їй необхідно вдаватися до нестандартних акціях. Термін "партизанський маркетинг" (guerrilla marketing) ввів американський маркетолог Джей Конрад Левінсон, який випустив в 1984 році книгу з однойменною назвою.

Партизанський маркетинг грунтується на психології людини. Наприклад, з двадцяти найкрасивіших дівчат нам запам'ятається взута у ласти або та, на руку якої накладено гіпс. Так і в рекламі: традиційні яскраві ролики, щохвилини прокручуваний на телевізійних каналах, стали, швидше, звичної рутиною. Завданням партизанського маркетингу саме і є створення креативних, нестандартних методів залучення потенційного споживача і, як би парадоксально це не звучало, досягнення максимального – причому миттєвого - ефекту при мінімальних вкладеннях.

Спочатку партизанський маркетинг позиціонувався як спосіб організації рекламних кампаній для малого бізнесу, тобто для фірм з обмеженим бюджетом, що не надто значними фінансами для масштабного PR. У даному випадку одним з основних інструментів виступають цікаві листівки, буклети, інша друкована продукція з відкритою або завуальованій рекламою виробника. Нюанс полягає в тому, що така реклама потрапляє в руки заздалегідь позначеній цільової аудиторії. Домовленості з виробниками супутніх товарів, налагодження прямих контактів з потенційними споживачами, публікація тематичних статей в ЗМІ - все це інструменти партизанського маркетингу, застосовувані в малому бізнесі.

З часом ефективність партизанського маркетингу взяли на озброєння середні і великі гравці ринку. Іноді низькобюджетний рекламний хід приносить великі плоди, ніж розгорнута традиційна реклама в ЗМІ.

Проаналізувавши партизанський маркетинг ПП «Віліс» вирішило зробити таке доволі цікаве і малозатратне нововведення: в середину кожної упаковки макаронів класти італійський рецепт приготування макаронів, таким чином кухарська книга кожної господині зможе поповнитися декількома нетрадицінними рецептами італійської кухні і вона зможе порадувати своїх рідних смачними новими стравами різного виду пасти. Такі вкладки будуть пробуджувати інтерес, до того, а що цікавого може бути в наступній упаковці і таким чином попит на макаронну продукцію зросте. Проведені дослідження подібними маркетинговими ходами, показали, що попит на продукцію підвищується на 43%.

Отже, методи партизанського маркетингу зводяться до утримання наявних і завоювання нових часток ринку за рахунок реалізації нестандартних PR-ідей та звернення прямих, вороже налаштованих конкурентів на союзників.

4. Одним із шляхів вирішення проблеми зниження собівартості продукції, що виготовляється на ПП «Віліс», може стати купівля енергозберігаючого парогенератора марки ВНР 1500. У порівнянні з наявними на сьогоднішній день двома паровими котлами марки Е1/9, виробнича потужність яких через зношеність, фізичне та моральне старіння складає лише 70 %, запропонований енергозберігаючий парогенератор дозволить забезпечити:

1. Економію витрат палива на 50% , а саме, газу природного, ціна на який зростає швидкими темпами;

2. Збільшення виробничих потужностей із виробництва теплової енергії в 1,5 рази;

3. Збільшення коефіцієнту корисної дії;

4. Гнучке реагування на зміни потреби в парі при здійсненні виробничого процесу, що дасть можливість забезпечити безперебійність виробничого циклу та скоротити до мінімуму кількість відходів виробництва і браку;

5. Зменшення до мінімуму операцій по профілактичному обслуговуванню котла, а також уникнення небезпечної теплової інерції за рахунок повної відсутності вогнетривких матеріалів в середині топки.

6. Скорочення витрат на оплату праці обслуговуючого персоналу за рахунок автоматичної роботи парогенератора.

Рис. 3.3. Новий парогенератор.

Провівши докладну характеристику обраних нами заходів, ми бачимо, що в кожного з них є низка переваг, які допоможуть вивести нашу фірму на нові ринки та розширити свій ринок споживачів, що принесе додаткові прибутки ПП «Віліс».

Соседние файлы в папке моя курсова