Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Lab_5 ТСПП.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
174.08 Кб
Скачать

2. Реалізація етапу тестування

На цьому етапі було проведено тестування проекту TaxiManagement згідно плану розробленого на етапі реалізації.

Було розглянуто основні види тестувань і з них обрано найоптимальніші для даної системи.

  • Статистичне тестування було опущено оскільки даний проект не передбачає складних операцій обробки даних, в яких можуть виникати помилки.

  • Метод прозорої скриньки був обраний, оскільки він дозволяє визначити джерело помилки безпосередньо в програмному коді.

  • Автоматизоване тестування як підвид тестування методом прозорої скриньки було відкинуто, оскільки таке тестування потребує додаткових витрат на написання тестуючого коду, що є недоцільним у випадку невеликих проектів, як наш.

  • Метод чорної скриньки також був обраний, оскільки він базовим та поростим, і не вимагає заглиблення у принципи функціонування сиситеми.

  • Статичні тести проводились програмістами в процесі розробки системи. Такі тести базуються на аналізі коду, що є ефективним у випадку невеликих за об’ємом коду систем. Також такі тести є економічно вигідними оскільки виконуються безпосередньо програмістами без участі тестерів.

  • Метод сіяння помилок не використовувався для тестування даного проекту, оскільки даний проекти не є великим і має добре виражену просту структуру.

Для тестування класів використовувались такі методи тестування, як метод чорної скриньки та метод прозорої скриньки. Ті класи у яких було виявлено несправності при тестуванні методом чорної скриньки тестувалися методом прозорої скриньки для визначення джерела помилки. Нижче описаний процес тестування за кожним із обраних методів.

Тестування методом чорної скриньки

login.php – Модуль логування. Перевіряє коректність вхідних даних та ідентифікує користувача у системі, визначаючи його роль.

UsersDAL – клас, що містить методи для роботи з користувацькими записами системи: login, getrole, isinlogin, adduser, deleteuser.

login – цей метод використовується для отримання ідентифікатора користувача.

Було проведено чотири тести для перевірки коректності роботи даного методу:

Тест №1. Відкриття веб-сторінки, ввід логіна (‘login’) і пароля (‘password’), які не відповідають жодному користувацькому запису в базі. Після натиснення кнопки Enter сервер видає повідомлення про некоректні дані логування.

Тест №2. Відкриття веб-сторінки, ввід логіна (‘admin’) і пароля (‘administrator’), які відповідають користувацькому запису адміністратора в базі. Після натиснення кнопки Enter відбувається вхід у систему в режимі адміністратора.

Тест №3. Відкриття веб-сторінки, ввід логіна (‘meneger38898’) і пароля (’8u7fk47f4kf9’), які відповідають користувацькому запису менеджера в базі. Після натиснення кнопки Enter відбувається вхід у систему в режимі менеджера.

Тест №4. Відкриття веб-сторінки, ввід логіна (‘postach98’) і пароля (’sd456bvg24gdd76’), які відповідають користувацькому запису постачальника в базі. Після натиснення кнопки Enter відбувається вхід у систему в режимі менеджера, що є помилкою.

Висновок: Потребує тестування методом прозорої скриньки.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]