Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт з практики.docx
Скачиваний:
8
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
978.06 Кб
Скачать

Міністерство освіти та науки України

Національний університет "Львівська політехніка"

Навчально-науковий інститут підприємництва та перспективних технологій

Звіт

Про навчальНУ ПРАКТИКУ

lEO-TRAVEL

Виконав:

ст. гр. КНм-41

Кулеба Олег

Перевірила:

ст. викл. Машевська М.В.

Львів 2015

Зміст

Вступ

1. Загальна характеристика та особливості предметної області автоматизованої системи.

2. Планування автоматизованої системи.

3. Проектування автоматизованої системи.

4. Розроблення програмного забезпечення автоматизованої системи

ВСТУП

Я намагатимусь чітко організувати розроблення систем таким чином, щоб працювала вся команда максимально ефективно. В планах розробити програму максимально легкою та зрозумілою для користувача.

Мета:

  • Здобути навики роботи у середовищі Microsoft Visual.

  • Попрактикуватися використовувати та підключати Базу Даних .

  • Навчитися працювати у команді

Основні завдання :

  • Розробити автоматизовану систему управління даними.

  • Спроектувати базу даних.

  • Розробити інтерфейс користувача

  • Реалізувати автоматизовану систему на об’єктно-орієнтованій мові програмування.

  • Розробити документацію до програмного комплексу

  • Оформити звіт про проходження практики

1.Загальна характеристика та особливості предметної області автоматизованої системи

Сучасні технології потроху змінюють звичний світ , навіть подорожувати тепер доводиться якось по-модному . Нормальний мандрівник взагалі нікуди не поїде , якщо у нього під рукою не буде інтернету. І це нормально. Як можна їхати в незнайому країну , без інформаційної підстрахівки ?

Так що , будь-яка подорож зараз починається з покупки якого-небудь пристрою для доступу в Інтернет . Одні вважають за краще в дорогу ноутбуки та планшети , інші ж вибирають більш легкі смартфони.

Давайте подивимося як ноутбук допомагає в подорожах.

Подорож — переміщення якоюсь певною територією з метою її вивчення, а також із загальноосвітньою, пізнавальною або спортивною ціллю.

Подорожі змінюють твоє ставлення до світу

Ти можеш 20 років прожити, наприклад в Києві, і вважати його великим містом, а Одесу – кращим курортом. Але коли ти вибираєшся за межі свого міста і занурюєшся в міста, значно більші, коли спостерігаєш розкішні схід і захід сонця, незвичайні пам’ятники архітектури… Тільки тоді ти починаєш усвідомлювати, який великий, різноманітний і дивовижний цей Львів. Ти навряд чи побачиш все, що варто було б побачити – але ти можеш спробувати зробити це! І після цього ти точно знатимеш, що цей світ заслуговує куди більш дбайливого ставлення, адже він такий мальовничий та цікавий, а головне – ти бачив його красу власними очима.

Подорожі допомагають зрозуміти, що світ не обертається навколо тебе

Стаючи дорослішими, ми виразніше розуміємо, що про життя ми знаємо дуже мало. Це тільки у молодих все зрозуміло і просто… до тих пір, поки вони не відправляться в тривалу подорож. В дорозі ти раптово розумієш, що світ не просто величезний, він занадто ВЕЛИЧЕЗНИЙ і йому, загалом і в цілому немає особливої справи до тебе. І в ньому живуть люди, які знають і вміють більше ніж ти. І що життя в цьому світі сповнене викликів і проблем, впоратися з якими набагато важче, ніж тобі здавалося. Подорож протвережує і допомагає випробувати себе в незвичній обстановці – і зрозуміти, що ти є лише невелика, зовсім крихітна частинка величезного- величезного Світу.

Будь-яка подорож в першу чергу змінює тебе зсередини. Хочеш ти того чи ні, але від тебе поступово відлітає кілька суспільних стереотипів, і ти стаєш трохи ближче до правди як про світ, так і про себе. Ці зміни зазвичай можуть привести до переоцінки цінностей та змінити життя людини. Тому, якщо ти подорожуєш молодим, то ці зміни виявляються дуже доречними. У тебе є ще багато часу, щоб жити так, як ти по-справжньому хочеш. Жити своїм життям.

Якщо ж ти починаєш повноцінно подорожувати на пенсії, то з тобою, швидше за все відбудуться ті ж зміни, але далі обов’язково виникне розчарування в тому, що, якби ти зрозумів це в молодості, то прожив би зовсім інше, більшщасливе та гармонійне життя. Тому навіть страшно уявити величину цього розчарування. Іншими словами, відкладаючи подорожі «на потім» і живучи словом «завтра», ти просто збільшуєш власне розчарування від життя. І так відбувається з покоління в покоління. Люди по інерції проживають свої життя, так і не розібравшись, навіщо вони були їм потрібні. Справа навіть не в смерті. Якщо вірити в наступне життя, то ймовірно все знову повториться, і в кінці ти традиційно розчаруєшся.

Подорожі змінюють твоє ставлення до людей

Проживаючи в маленькій країні і в маленькому місті ти відчуваєш себе дуже затишно – всі навколо поділяють твої цінності і, загалом і в цілому, ти з ними однієї якщо не крові, то культури точно. І тільки подорожуючи ти розумієш, що в інших місцях можуть жити абсолютно інші люди з іншою системою цінностей, манерою спілкування, іншими звичками в харчуванні і способах одягатися. Зрештою, ці люди говорять іншою мовою. В принципі, це легко уявити собі сидячи на дивані, але неможливо відчути, якщо не відправитися в подорож.

Інша важлива річ, пов’язана з подорожами – це робота з власним «его». Протягом 20 років тебе вчили різним правилам, нормам, законам і культурним стереотипам. Тебе виховували, навчали, показували приклади того, як правильно жити. З одного боку, в цьому немає нічого поганого, але, в результаті, ти віддалився від самого себе і в тобі з’явилась інша людина – внутрішнє «его», яке намагається керувати тобою. Тепер ти не думаєш, що б ти хотів і як, за тебе думає твоє «его».

У подорожах «его» стає дуже помітним. Коли ти вириваєшся зі звичної затишної дійсності, із зони власного комфорту, то починаєш відчувати справжнє, дивитися на себе збоку. У молодості «его» тільки виникло, тому його цілком просто поставити на місце і розмежувати територію між нав’язаним громадськістю та справжнім всередині себе. У старості «его» зазвичай пожирає людину, якщо вона цьому не чинить опір. Дуже часто можна побачити людей, у яких зморшки на обличчі виглядають як тюремні грати «его». Десь там, в глибині ще живе справжня людина, але її оточує величезна оболонка зі страхів, стереотипів і принципів. Їх дуже складно зламати, хоча і можливо.

Ще одною великою можливістю дізнатися про Львів є онлайн-замовлення екскурсій.

Екску́рсія (від лат. excursio — прогулянка, поїздка, похід) — колективне відвідування музею, пам'ятного місця, виставки, підприємства тощо; поїздка, прогулянка з освітньою, науковою, спортивною або розважальною метою. Показ об'єктів відбувається під керівництвом кваліфікованого спеціаліста — екскурсовода, який передає аудиторії бачення об'єкта, оцінку пам'ятного місця, розуміння історичної події, пов'язаного з цим об'єктом. Екскурсії можуть бути як самостійною діяльністю, так і частиною комплексу туристичних послуг.

Вивчається екскурсознавством.

Отже, туристичні послуги у Львові надзвичайно актуальні і тому виникає потреба допомогти туристам відвідати наше місто і побувати у найкращих його визначних місцях. Тому, проаналізувавши ринок інформаційних додатків , є потреба створити додаток який буде об’єднувати можливість замовлення екскурсій або ж отримання інформації про найкращі місця у Львові.

З допомогою цього додатку уся інформація про визначні місця,  може бути доступною на Вашому ПК. Гід по місту є зручною опцією для туристів та мешканців Львова, яка не дозволить загубитись серед безлічі цікавинок. Додаток містить вичерпну інформацію про цікаві міста Львова. Можна вибрати об’єкт, який Вас цікавить, прочитати про нього повну інформацію, подивитись фото, сформувати маршрут до цього місця пішки, автомобілем чи за допомогою громадського транспорту. Місця  згруповані за категоріями: музеї, театри, пам'ятки, ресторани, готелі та ін. Зручним є пошук місць з допомогою карти та можливість фільтрувати їх по категоріях.

Система повинна, на сам перед, бути зручною під час роботи. Тому цей програмний продукт повинен мати простий, зручний інтерфейс, швидко виконувати свої функції, та всю основну інформацію виводити для швидкого сприйняття, а виконання операції супроводжувати необхідними повідомленнями.

Головною особливістю системи є взаємодія з базою даних, яка повинна передбачати швидке та надійне передавання інформації від системи до бази даних та навпаки. Також система повинна забезпечуват ипошук екскурсій за певними визначеними характеристиками, дає можливість відображання на карті безкоштовних екскурсій та важливих точок, а також можливість придбання платних екскурсій з гідом.

Загальні характеристики системи

Система повинна виконувати всі основні функції туристичного гіда, а саме і також решту функцій для самостійного користування:

  • Режим адміністратора, в якому є доступ до всіх функцій програми.

  • Відображення маршрутів на карті

  • Можливість придбання платних екскурсій

  • Каталог з безплатними екскурсіями та відображення їх на міні-картах

  • Можливість оплати через інтернет

  • Можливість бронювання місця на екскурсії з гідом

  • Каталоги закладів з часом роботи та адресами

  • Визначні місця Львова

  • Популярні та тематичні заклади Львова

Користувачі програми

  • Основними користувачами програми є туристи, котрі бажають скласти екскурсію собі самостійно або ж придбати її.

  • Допоміжними користувачами програми є особи, які знають повністю програму і легко можуть її переналаштовувати без допомоги розробників. Такі люди є адміністраторами програми і мають доступ до всіх функціональних можливостей.