Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ITASOD_4.docx
Скачиваний:
6
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
63.4 Кб
Скачать

1.2. Аналіз відомих засобів вирішення проблеми

Серед існуючих систем аналогів є акустичні системи які є частиною системи розумний дім і постачаються у комплекті з багатьма іншими сервісами. Основним елементом такої системи є потужний серверний комп’ютер який опрацьовує вхідні запити з безлічі комп’ютерних або комп’ютеризованих пристроїв у будинку які під’єднані до локальної мережі та здійснює керування ними. Невід’ємним елементом такої системи є бездротова локальна мережа Wi-Fi, яка об’єднує усі пристрої в одну систему. Графічний інтерфейс такого програмного засобу є зручний та надійний, затримки сигналів незначні, але вартість такої системи є неабияк високою. Програмні засоби інформаційної системи розумний дім є закриті.

Продукт фірми Samsung – Smart TV являє собою телевізор з вбудованим комп’ютером та встановленою на ньому оригінальною операційною системою. Встановлене на телевізор програмне забезпечення дозволяє транслювати на нього мультимедіа файли із сучасних смартфонів фірми Samsung за допомогою мережі Wi-Fi. Недоліком є висока вартість елементів системи, закрите програмне забезпечення та вузька спеціалізація її окремих компонентів.

Серед відомих засобів вирішення схожої проблеми є система розподіленого музичного плеєра. За мету вона має забезпечити рівномірне звучання музики на території усього будинку. Система транслює аудіо потік з серверного комп’ютера на будь-який інший комп’ютер мережі до якого під’єднана активна акустична система. Система реалізована на основі одноплатних комп’ютерів Raspberry Pi з встановленою на них ОС Raspbian в основі якої лежить ОС Debian. Усі комп’ютери під’єднані до локальної бездротової Wi-Fi мережі. На головний комп’ютер встановлюється клієнт-серверний програвач Music Player Daemon (MPD) доступний для контролю з будь-якого комп’ютера у локальній мережі. Також до нього підключається носій даних з аудіо файлами. На усі комп’ютери мережі встановлюється звуковий програмний сервер PulseAudio для трансляції аудіо потоку через локальну мережу. Останнім етапом являється налаштування серверу MPD на центральному комп’ютері. До кожного комп’ютера локальної мережі під’єднується активна акустична система. Робота даної системи може керуватися любим пристроєм який має доступ до локальної мережі та встановлений клієнт MPD.

Система розподіленого музичного плеєра може бути реалізована такими звуковими прорамними серверами: PulseAudio, Network Audio System, aRts. Для забезпечення керування та програвання аудіо можуть бути використані наступні клієнт – серверні програвачі: Music Player Daemon, Music on Console.

Вищевказана система має наступні переваги: вона є дешевою у створені, усі її компоненти є багатофункціональні, використовується вільне програмне забезпечення, усі налаштування системи є у вільному розповсюджені, можливе подальше модифікування системи. Проте дана система надає можливість трансляції аудіо потоку від сервера до безлічі клієнтів.

Задача трансляції аудіо контенту від декількох клієнтів до одного сервера не є вирішеною і потребує подальшого дослідження.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]