Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МВ_КР_Біржова діяльн.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
243.71 Кб
Скачать

Контрольна робота

З ДИСЦИПЛІНИ «БІРЖОВА ДІЯЛЬНІСТЬ»

Варіант № ___

Виконав:

студент (ка) групи _____________ /___________________________/

ПІБ

Перевірив: _____________ /___________________________/

посада, наукове звання ПІБ

м. Дніпропетровськ - 201 __ рік

Додаток В

Зразок оформлення заголовків контрольної роботи

ПИТАННЯ 1. Види біржових угод і операцій

1.1. Організація біржових угод

Слово «угода» має неоднаковий смисловий зміст. У вузькому розумінні біржові угоди – це торгові угоди, які офіційно укладаються під час біржових зборів у приміщенні біржі, або ж договір (укладення договору) про виконання певних зобов’язань. У широкому розумінні біржовими прийнято вважати будь-які угоди, що укладаються на біржі брокерами, які працюють у брокерських фірмах, і, як правило, зареєстровані на біржах. членів біржі [6, с. 23]……………………………. …………………………………………………………………………………….

1.2. Угоди з реальним товаром

Угоди з реальним товаром є основним об’єктом уваги брокерів, так як в умовах нинішнього дефіциту і економічної кризи надійніше мати справу з реальним товаром. По суті, це угоди купівлі-продажу оптових партій, або бартерні операції. Товар під час торгів може знаходитися у місці, що вказане продавцем, або на території біржі, або бути відвантаженим, або знаходитися в дорозі……………………………………

…………………………………………………………………………………...

1.3. Операції на строк

Поряд з операціями з реальним товаром існує досить широкий перелік операцій на строк без реального товару. На західних біржах ці операції активно використовуються брокерами, оскільки дають можливість проявити свої професійні якості та отримати підвищений прибуток. В Україні вони поки що не практикуються, але з розширенням обсягу продажу товарів і лібералізацією цін на них ці операції займуть своє місце на біржі. Контракт на майбутню поставку – це договір, який укладається на поставку ще не виробленої продукції за фіксованою ціною. Цей контракт є проміжним між традиційним форвар-контрактом (операція з реальним товаром) і ф’ючерсною операцією. ……………………………………………

…………………………………………………………………………………….

.

Додаток Г

Приклади оформлення бібліографічного опису в списку джерел, який наводиться у контрольній роботі

Характеристика джерела

Приклад оформлення

Законодавчі, нормативні акти

Закон України «Про цінні папери та фондовий ринок» № 3480-IV від 23.02.2006 р. // Відомості Верховної Ради України. – 2006. – № 31. – Ст. 268.

Книги (один автор)

Сохацька О.М. Біржова справа: підручник / О.М. Сохацька. – 2-е вид., змін. й доп. – Тернопіль: Карт-бланш, К.: Кондор, 2008. – 632 с.

Навчальні посібники

(один автор)

Дегтярева О.И. Биржевое дело: учебник / О.И. Дегтярева. – М.: Магистр, 2007. – 623 с.

Книги

(два, три автори)

Загородній А.Г. Біржа. Біржові операції: Термінологічний словник / А.Г. Загородній, Г.Л. Вознюк – 2-ге вид., випр. та допов. – К.: Алерта, 2008. – 186 с.

Складові частини журналу (статті)

Тополь І.С. Перспективи розміщення іпотечних цінних паперів на фондовому ринку України / І.С. Тополь, Ю.О. Шрам // Економіка і регіон: наук. вісн. – Полтава: ПолтНТУ, 2008. – № 2(21). – С. 149 – 152.

Навчальні видання

Завора Т.М. Основи біржової діяльності: Опорний конспект лекцій / Т.М. Завора, Н.П. Леус. – Полтава: ПолтНТУ, 2009. – 109 с.

Електронний ресурс

Закон України «Про товарну біржу» зі змінами і доповненнями [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://zakon1.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi. – 1 електрон. опт. диск (CD-ROM); 12 см. – Систем. вимоги: Pentium; 32 Mb RAM; CD-ROM Windows 98/2000/NT/XP.– Назва з титул. екрана.