Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПІДГОТОВКА ТУРИСТІВ-СПОРТСМЕНІВ.doc
Скачиваний:
56
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
439.81 Кб
Скачать

Техніка переправ

по воді

над водою

за допомогою плавзасобів

без допомоги плавзасобів

по камінню

по колоді

індивідуально

уплав

убрід

три і більше людей

круговий спосіб

(таджицький)

навісна переправа

груповий

дві людини

човном

на плоті

за допомогою підручних засобів

стройовий спосіб (армійський)

Мал. 10. Класифікація техніки переправ

Техніка бівуачних робіт в лижному туризмі відрізняється від техніки бівуачних робіт у пішохідному туризмі передусім через необхідність встановлювати бівуак у лижному поході на снігу, включаючи риття снігових печер і спорудження тимчасового житла зі снігу і лиж.

З тих же причин різна техніка страховки і рятувальних робіт у лижному та пішохідному туризмі. Має свої особливості і техніка орієнтування у різних видах туризму. Проте багато елементів (частин) техніки лижного і пішохідного туризму, так само, як і інших видів туризму, однакові.Наприклад, технічні прийоми зав'язування різних туристських вузлів потрібні для усіх видів туризму. Деякі види туризму в певних умовах мають спільну техніку. Саме її і слід вивчати передусім.

Усі ці елементи туризму, особливо складні, необхідно вивчати під керівництвом тренера-викладача, пам'ятаючи, що неправильне виконання певних елементів техніки може призвести до серйозних наслідків - аварійних ситуацій. Зрозуміло, що представлені тут елементи не охоплюють увесь спектр техніки туризму. Вдосконалення останньої можливе тільки в умовах туристських походів і змагань з туристського багатоборства.